• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Cheesecake crocant cu zmeură

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 16 feb. 2022 · Publicată: 11 iul. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
125 shares
Mergi la rețetă

Cheesecake crocant cu zmeură : blat cu unt și vanilie, umplutură cremoasă de urdă şi zmeură şi un strat superior crocant şi delicios.

Prăjitura asta parcă ar fi sora blondă şi dată cu ruj roşu-zmeuriu a prăjiturii Rudy cu ciocolată  😀 E cam aceeaşi reţetă, la fel de uşor de făcut, la fel de bună, cu succes la fel de mare la publicul mâncător.

Are toate atributele unei reţete clasice de cheesecake ...mai puţin blatul din biscuiţi.

Cheesecake crocant cu zmeură

De data asta am preferat să fac eu aluatul pe bază de unt, aromat cu vanilie naturală şi coajă de lămâie. N-aş fi găsit nicăieri biscuiţi cu gust minunat de unt şi asemenea arome care să se asorteze aşa de bine cu umplutura mea de urdă şi zmeură! Partea de deasupra, în strat mai subţire fiind, va deveni crocantă ca la un crumble. Sunt absolut sigură că o să vă placă!

Cheesecake crocant cu zmeură

Mod de preparare cheesecake crocant cu zmeură

Zmeura proaspătă presărată din belşug peste stratul de brânză dă exact tuşa de prospeţime de care are nevoie cheesecake-ul ăsta, deci cu cât mai multă cu atât mai bine. Desigur, puteți înlocui zmeura cu orice alte fructe proaspete de sezon: vișine, caise, căpșuni, etc.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cheesecake crocant cu zmeură

Cheesecake crocant cu zmeură

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - pentru o tava de 25x35 cm

  • 200 g unt rece cu 80% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță pasta de vanilie (sau semințele unei păstăi)
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

umplutura

  • 400 g urda
  • 200 g telemea de vaci (să nu fie prea sărată)
  • 2 ouă întregi
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță pasta de vanilie (sau semințele unei păstăi)
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 250 g zmeură

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
  • Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos, vanilia şi coaja de lamaie.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Puneţi urda într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute, vanilia şi coaja de lamaie. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
  • Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou.
  • Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
  • Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, puneti zmeura, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
  • Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cheesecake crocant cu zmeură

Poftă bună la cheesecake crocant cu zmeură!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon
    Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute
125 shares

Comentarii

  1. Anna a zis

    februarie 20, 2018 at 11:53 pm

    Arata delicios ! 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 21, 2018 at 9:12 am

      Si cu ingrediente la indemana, nu trebuie sa apelezi la vreun imprumut rapid ca sa faci cheesecake-ul asta 😀

      Răspunde
  2. doina a zis

    iulie 15, 2016 at 11:32 am

    Da, eu fac destul de cheesecake cu tot felul de combinatii dar asta cu siguranta e ceva ce nu trebuie ratat.Am facut un inventar complet la frigider si congelator si am tot ce-mi trebuie deci maine dupa ce-mi umplu pungile de cuburi de cafea trec la treaba .La noi la munte ( Suceava ) au aparut fragutele de padure si am sa pun cateva din ele pe langa zmeura.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 15, 2016 at 12:07 pm

      Abia astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂 Eu vreau sa refac reteta asta cu visine. Imi place contrastul de dulce cu acrisor.

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    iulie 11, 2016 at 11:15 am

    Visine nu mai am dar zmeura da asa ca ma bate gandul sa incerc daca tot arata asa apetisant 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 12, 2016 at 7:28 am

      La noi a disparut zmeura, dar visine inca avem din belsug.

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.