• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Supă de roşii coapte cu fidea

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 ian. 2022 · Publicată: 3 sept. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
106 shares
Mergi la rețetă
Supă de roşii coapte cu fidea

Este nemaipomenit ce aromă deosebită dau roşiile coapte pe grătar acestei supe! Ca ingrediente poate că seamănă cu o supă-cremă de roşii , dar gustul este deosebit şi mult mai intens. Dacă locuiţi la curte şi puteţi coace roşiile pe un grătar cu lemne, e perfect. Dacă nu, la bloc e bun şi grill-ul de pus pe aragaz sau grătarul electric 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă de roşii coapte cu fidea

Supă de roşii coapte cu fidea

1 kg de roşii mari, cărnoase şi bine coapte 1 ceapă 1 morcov ½ de ţelină 1 ardei gras 1 dovlecel 1 cartof 1 mână de fidea fină 2-3 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr 1 linguriţă de busuioc uscat sare după gust 3 litri de apă pătrunjel proaspăt
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 kg de roşii mari (cărnoase şi bine coapte)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ de ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 mână de fidea fină
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • sare după gust
  • 3 litri de apă
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălăm legumele şi le tăiem în bucăţi potrivit de mari, mai puţin roşiile pe care le lăsam întregi.
  • Punem legumele tăiate la fiert în apă cu puţină sare şi le lăsăm pe foc cam 30 de minute, până când toate sunt bine pătrunse.
  • Între timp punem roşiile pe grătar şi le mai rotim din când în când să se coacă pe toate părţile. Când sunt coapte coaja se îndepărtează foarte uşor. Le curăţăm şi partea lemnoasă şi le pasăm foarte bine la blender până obţinem o pastă.
  • Scoatem legumele fierte din supă şi le pasăm şi pe ele cu blenderul de mână, apoi le amestecăm cu pasta de roşii.
  • Turnăm supa la loc peste legumele pasate şi adăugăm zahărul, fideaua, uleiul de măsline şi busuiocul uscat. Potrivim gustul de sare şi lăsăm să mai dea 2-3 clocote pânâ când este fiartă şi fideaua.
  • Servim supa presărată cu pătrunjel proaspăt şi eventual cu ardei iute, dacă vă place.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Supă de roşii coapte cu fidea

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de supă de roşii coapte cu fidea pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
106 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    septembrie 04, 2015 at 3:06 pm

    O buna idee sa coc rosiile inainte! Si asa am plina gradina de rosii iar supele de rosii acum toamna sunt perfecte de inclus in meniu 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2015 at 3:53 pm

      Cum tu stai la casa si le poti coace pe gratar, chiar nu e de ratat retata asta. Te vei indragosti de ea, ai sa vezi!

      Răspunde
  2. karina a zis

    septembrie 03, 2015 at 1:24 pm

    Interesant, n-am mai facut asa pana acum. Sa vedem cum ne iase.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2015 at 3:52 pm

      Te astept cu impresii, Karina 🙂

      Răspunde
  3. Sandel a zis

    septembrie 03, 2015 at 9:45 am

    Foarte tentanta ideea cu rosiile coapte. Cred ca supa are putin gust de afumatura. Multumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2015 at 3:52 pm

      Eu le-am copt pe grill, pus pe aragaz. Dar daca le coci pe gratar cu lemne, cred ca vor avea intr-adevar un pic de gust de afumatura.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.