Nu ştiu voi cum sunteţi, dar mie uneori meniurile Dukan mi se par cam "uscate". Piept de pui sau pulpe la grătar, turtiţe, toate sunt un pic cam prea uscate pentru gustul meu şi atunci aş vrea să le mănânc cu un sos cremos şi răcoros, aşa cum este celebrul tzatziki grecesc.
Sosul tzatziki se poate adapta foarte uşor la dieta Dukan, doar folosind iaurt degresat şi eliminând uleiul de măsline din compoziţie 😉
Ingrediente pentru reţeta de sos tzatziki varianta Dukan
- 200 ml de iaurt 0.1% (Zuzu folosesc eu pt ca e mai cremos)
- un castravete mic
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
- marar
- sare/piper
Preparare sos tzatziki varianta Dukan
- castravetele se curata de coaja si se da pe razatoare sau se taie cubulete foarte mici
- usturoiul se zdrobeste si se piseaza bine
- se amesteca toate cele de mai sus
- se potriveste de sare si piper dupa gust
Pentru ca iaurtul degresat e de obicei destul de apos, puteti pune si o lingura de branza degresata. dar foarte bine scursa de zer, daca doriti ca sosul sa fie mai grosut.
Nu-i aşa că e foarte simplu să dăm o savoare în plus preparatelor noastre Dukan? 😉
Poftă bună şi spor la pierdut kilograme!
Lasă un comentariu