Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Supă-cremă de legume

Publicat la 30 aprilie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

30 shares
Mergi la rețetă

Supă-cremă de legume

Pentru mine supele-crema au asa, o aroma de rasfat, desi sunt absolut banale si poate chiar mai usor de facut decat o supa sau o ciorba "normala". Nu stiu de ce, la noi in familie nu prea se mancau supe-crema cand eram eu mica. Aveam parte de acest rasfat gastronomic doar cand mergeam cu parintii prin vreo statiune si mancam la restaurant. Probabil ca avand parte de o supa-crema atat de rar, am asociat-o cumva cu vacanta, cu perioada in care imi era bine si eram vesela si fara grija scolii. Cam asa se intampla si acum, supa-crema o fac mai ales in week-end, cand nu mergem la serviciu si suntem mai relaxati. Un alt motiv este ca orice supa-crema e buna proaspata, abia data deoparte de pe foc. Reincalzita nu are aceeasi savoare. 

Supa de astazi mi-a fost inspirata de Craita, o poeta gurmanda al carei blog l-am rasfoit pe indelete luna aceasta in cadrul Provocarii Secrete. Ca de obicei, avem si o gazda a lunii, iar aceasta este acum Stefania-harnicuta. La ea veti gasi parada lunii Aprilie, cu multe retete una mai savuroasa decat alta, deci nu uitati sa ii faceti o vizita.

Mod de preparare supă-cremă de legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 4 portii

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel (sau pastarnac)
  • 1 ardei gras rosu
  • ½ de dovlecel
  • 1 cartof mic
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • smanatana si patrunjel verde pentru servit
  • optional - supa de carne

Instrucțiuni de preparare
 

  • Toate legumele de mai sus, curatate si spalate le-am pus intr-o oala cu apa cu putina sare. Apa trebuie doar cat sa treaca cu 2 degete peste legume, nu mai multa. Doar dovlecelul l-am adaugat cam pe la jumatatea fierberii pentru ca fiind mai fraged fierbe mai repede decat radacinoasele.
  • Cand toate legumele au fost fierte de sa intre usor furculita in ele, am scurs intr-un ibric apa in care au fiert, am adaugat uleiul de masline, sucul de rosii si le-am pasat pe toate cu blenderul. Am subtiat crema obtinuta cu supa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita. Daca doriti, puteti subtia crema cu supa de carne si astfel veti obtine o supa-crema savuroasa, cu un gust mai bogat.
  • Am potrivit gustul de sare si piper si asta e tot. Am preferat sa folosesc piper alb atat pentru culoare, cat si pentru aroma sa mai subtila decat a piperului negru.
  • Se serveste cu smantana si decorata cu patrunjel proaspat. Si neaparat cu crutoane aromate si crocante facute in casa.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Supă-cremă de legume

Puteţi printa reţeta de supă-cremă de legume pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete aromate pentru mai târziu.

Poftă bună la supa-cremă de legume!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
30 shares

Comentarii

  1. Crivat Daniela a zis

    martie 18, 2016 at 10:13 am

    Ce culoare faina are!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 18, 2016 at 10:14 am

      Multumesc 🙂

      Răspunde
  2. anda a zis

    iunie 24, 2015 at 4:05 pm

    Ai uitat sa precizezi cand se adauga sucul de rosii, daca mai trebuie sa fiarba impreuna cu legumele sau nu ;))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 24, 2015 at 4:31 pm

      Multumesc pentru observatie, Anda, am corectat. Eu nu am mai fiert sucul de rosii cu legumele pentru ca am folosit suc de rosii la sticla, deci era deja fiert, sterilizat.

      Răspunde
  3. simonacallas a zis

    mai 02, 2015 at 10:03 am

    Delicata, eleganta si frumos prezentata supa, felicitari! Nici la noi in casa nu se faceau supe-creme, eu am aflat tarziu ca exista asa ceva 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 02, 2015 at 10:53 am

      Multumesc, Simona 🙂

      Răspunde
  4. Claudia a zis

    aprilie 30, 2015 at 10:44 am

    Ce fain arata! Imi place culoarea. Rosul e preferatul meu 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 30, 2015 at 10:52 am

      Si frumoasa si gustoasa 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x