Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Supă-cremă de legume

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 ian. 2022 · Publicată: 30 apr. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
30 shares
Mergi la rețetă

Supă-cremă de legume

Pentru mine supele-crema au asa, o aroma de rasfat, desi sunt absolut banale si poate chiar mai usor de facut decat o supa sau o ciorba "normala". Nu stiu de ce, la noi in familie nu prea se mancau supe-crema cand eram eu mica. Aveam parte de acest rasfat gastronomic doar cand mergeam cu parintii prin vreo statiune si mancam la restaurant. Probabil ca avand parte de o supa-crema atat de rar, am asociat-o cumva cu vacanta, cu perioada in care imi era bine si eram vesela si fara grija scolii. Cam asa se intampla si acum, supa-crema o fac mai ales in week-end, cand nu mergem la serviciu si suntem mai relaxati. Un alt motiv este ca orice supa-crema e buna proaspata, abia data deoparte de pe foc. Reincalzita nu are aceeasi savoare. 

Supa de astazi mi-a fost inspirata de Craita, o poeta gurmanda al carei blog l-am rasfoit pe indelete luna aceasta in cadrul Provocarii Secrete. Ca de obicei, avem si o gazda a lunii, iar aceasta este acum Stefania-harnicuta. La ea veti gasi parada lunii Aprilie, cu multe retete una mai savuroasa decat alta, deci nu uitati sa ii faceti o vizita.

Mod de preparare supă-cremă de legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 4 portii

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel (sau pastarnac)
  • 1 ardei gras rosu
  • ½ de dovlecel
  • 1 cartof mic
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • smanatana si patrunjel verde pentru servit
  • optional - supa de carne

Instrucțiuni de preparare
 

  • Toate legumele de mai sus, curatate si spalate le-am pus intr-o oala cu apa cu putina sare. Apa trebuie doar cat sa treaca cu 2 degete peste legume, nu mai multa. Doar dovlecelul l-am adaugat cam pe la jumatatea fierberii pentru ca fiind mai fraged fierbe mai repede decat radacinoasele.
  • Cand toate legumele au fost fierte de sa intre usor furculita in ele, am scurs intr-un ibric apa in care au fiert, am adaugat uleiul de masline, sucul de rosii si le-am pasat pe toate cu blenderul. Am subtiat crema obtinuta cu supa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita. Daca doriti, puteti subtia crema cu supa de carne si astfel veti obtine o supa-crema savuroasa, cu un gust mai bogat.
  • Am potrivit gustul de sare si piper si asta e tot. Am preferat sa folosesc piper alb atat pentru culoare, cat si pentru aroma sa mai subtila decat a piperului negru.
  • Se serveste cu smantana si decorata cu patrunjel proaspat. Si neaparat cu crutoane aromate si crocante facute in casa.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Supă-cremă de legume

Puteţi printa reţeta de supă-cremă de legume pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete aromate pentru mai târziu.

Poftă bună la supa-cremă de legume!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
30 shares

Comentarii

  1. Crivat Daniela a zis

    martie 18, 2016 at 10:13 am

    Ce culoare faina are!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 18, 2016 at 10:14 am

      Multumesc 🙂

      Răspunde
  2. anda a zis

    iunie 24, 2015 at 4:05 pm

    Ai uitat sa precizezi cand se adauga sucul de rosii, daca mai trebuie sa fiarba impreuna cu legumele sau nu ;))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 24, 2015 at 4:31 pm

      Multumesc pentru observatie, Anda, am corectat. Eu nu am mai fiert sucul de rosii cu legumele pentru ca am folosit suc de rosii la sticla, deci era deja fiert, sterilizat.

      Răspunde
  3. simonacallas a zis

    mai 02, 2015 at 10:03 am

    Delicata, eleganta si frumos prezentata supa, felicitari! Nici la noi in casa nu se faceau supe-creme, eu am aflat tarziu ca exista asa ceva 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 02, 2015 at 10:53 am

      Multumesc, Simona 🙂

      Răspunde
  4. Claudia a zis

    aprilie 30, 2015 at 10:44 am

    Ce fain arata! Imi place culoarea. Rosul e preferatul meu 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 30, 2015 at 10:52 am

      Si frumoasa si gustoasa 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.