Pentru mine supele-crema au asa, o aroma de rasfat, desi sunt absolut banale si poate chiar mai usor de facut decat o supa sau o ciorba "normala". Nu stiu de ce, la noi in familie nu prea se mancau supe-crema cand eram eu mica. Aveam parte de acest rasfat gastronomic doar cand mergeam cu parintii prin vreo statiune si mancam la restaurant. Probabil ca avand parte de o supa-crema atat de rar, am asociat-o cumva cu vacanta, cu perioada in care imi era bine si eram vesela si fara grija scolii. Cam asa se intampla si acum, supa-crema o fac mai ales in week-end, cand nu mergem la serviciu si suntem mai relaxati. Un alt motiv este ca orice supa-crema e buna proaspata, abia data deoparte de pe foc. Reincalzita nu are aceeasi savoare.
Supa de astazi mi-a fost inspirata de Craita, o poeta gurmanda al carei blog l-am rasfoit pe indelete luna aceasta in cadrul Provocarii Secrete. Ca de obicei, avem si o gazda a lunii, iar aceasta este acum Stefania-harnicuta. La ea veti gasi parada lunii Aprilie, cu multe retete una mai savuroasa decat alta, deci nu uitati sa ii faceti o vizita.
Mod de preparare supă-cremă de legume
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 4 portii
- 2 morcovi
- 1 ceapa uscata
- 1 felie de telina
- 1 radacina de patrunjel (sau pastarnac)
- 1 ardei gras rosu
- ½ de dovlecel
- 1 cartof mic
- 2 catei de usturoi
- 150 ml suc de rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper alb dupa gust
- smanatana si patrunjel verde pentru servit
- optional - supa de carne
Instrucțiuni de preparare
- Toate legumele de mai sus, curatate si spalate le-am pus intr-o oala cu apa cu putina sare. Apa trebuie doar cat sa treaca cu 2 degete peste legume, nu mai multa. Doar dovlecelul l-am adaugat cam pe la jumatatea fierberii pentru ca fiind mai fraged fierbe mai repede decat radacinoasele.
- Cand toate legumele au fost fierte de sa intre usor furculita in ele, am scurs intr-un ibric apa in care au fiert, am adaugat uleiul de masline, sucul de rosii si le-am pasat pe toate cu blenderul. Am subtiat crema obtinuta cu supa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita. Daca doriti, puteti subtia crema cu supa de carne si astfel veti obtine o supa-crema savuroasa, cu un gust mai bogat.
- Am potrivit gustul de sare si piper si asta e tot. Am preferat sa folosesc piper alb atat pentru culoare, cat si pentru aroma sa mai subtila decat a piperului negru.
- Se serveste cu smantana si decorata cu patrunjel proaspat. Si neaparat cu crutoane aromate si crocante facute in casa.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Puteţi printa reţeta de supă-cremă de legume pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete aromate pentru mai târziu.
Crivat Daniela a zis
Ce culoare faina are!!
Iuliana a zis
Multumesc 🙂
anda a zis
Ai uitat sa precizezi cand se adauga sucul de rosii, daca mai trebuie sa fiarba impreuna cu legumele sau nu ;))
Iuliana a zis
Multumesc pentru observatie, Anda, am corectat. Eu nu am mai fiert sucul de rosii cu legumele pentru ca am folosit suc de rosii la sticla, deci era deja fiert, sterilizat.
simonacallas a zis
Delicata, eleganta si frumos prezentata supa, felicitari! Nici la noi in casa nu se faceau supe-creme, eu am aflat tarziu ca exista asa ceva 🙂
Iuliana a zis
Multumesc, Simona 🙂
Claudia a zis
Ce fain arata! Imi place culoarea. Rosul e preferatul meu 🙂
Iuliana a zis
Si frumoasa si gustoasa 🙂