• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Colecții de rețete

    20 rețete de friptură pentru Paște - cu carne de miel, porc, pui, iepure, etc.

    Publicat la 22 martie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Cauți cele mai bune rețete de friptură pentru Paște? Alege din cele 20 de rețete cu carne de miel, ied, porc, iepure sau pasăre prezentate în articol și bucură-te împreună cu familia de o friptură gustoasă și suculentă!

    rețete de friptură pentru Paște

    Dacă sunteți în căutarea unor idei delicioase pentru a impresiona familia și prietenii invitați la masa de Paște, ați ajuns în locul potrivit!

    Am pregătit pentru voi cele mai bune și mai apetisante rețete de friptură cu diverse tipuri de carne - de la miel și porc, până la curcan și iepure. Vă voi arăta cum să gătiți fiecare tip de carne pentru a obține rezultate perfecte, împreună cu sfaturi utile și trucuri de gătit. Așadar, pregătiți cuptorul și să începem!

    Nu uitați să puneți pe masă și tradiționalele ouă roșii vopsite natural, precum și de cei mai pufoși cozonaci cu nucă!

    Mergi direct la:
    • #1 Fripturi cu carne de miel
    • #2 Fripturi cu carne de ied
    • #3 Fripturi cu carne de porc
    • #4 Fripturi cu carne de pasăre
    • #5 Fripturi cu carne de iepure

    #1 Fripturi cu carne de miel

    Carnea de miel este o alegere tradițională și foarte populară pentru masa de Paște și este considerat o delicatesă. Veți găsi mai jos cele mai bune și mai apetisante rețete de friptură de miel pe care le puteți pregăti pentru prânzul din duminica Paștelui.

    La fiecare rețetă am scris cum să gătiți carnea de miel pentru a obține o carne fragedă și suculentă, precum și cum să o asociați cu garnituri delicioase pentru a completa masa festivă.

    Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
    Cum să faci cea mai fragedă pulpă de miel marinată în kefir. O rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar extraordinar de gustoasă.
    Vezi rețeta aici
    Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
    Friptură de miel la cuptor cu usturoi verde și roșii cherry
    O rețetă specială în care carnea de miel e pătrunsă de aroma usturoiului verde. Roșiile cherry coapte devin dulci-acrișoare cu o aromă intensă și deosebită.
    Vezi rețeta aici
    Friptură de miel la cuptor cu usturoi verde
    Pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin
    Friptură rumenă și suculentă din pulpă de miel aromatizată cu vin alb și crenguțe de rozmarin. O mulțime de arome superbe pentru o friptură demnă de o masă de sărbătoare.
    Vezi rețeta aici
    Pulpă de miel la tavă
    Friptură de miel cu mentă şi usturoi
    Doriți o friptură cu arome deosebite? Încercați această variantă în care carnea de miel este aromatizată cu mentă și lămâie. Rezultatul va fi o surpriză plăcută și apetisantă pentru toată familia!
    Vezi rețeta aici
    Friptură de miel cu mentă, lămâie şi usturoi
    Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi
    O friptură clasică din pulpă fragedă de miel, gătită lent la cuptor cu vin roșu și usturoi. Se gătește ușor și este nemaipomenit de fragedă și de gustoasă.
    Vezi rețeta aici
    Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

    #2 Fripturi cu carne de ied

    Carnea de ied este o alternativă delicioasă și sănătoasă la tradiționala friptură de miel. În timp ce mielul este un ingredient popular pentru masa de Paște, există motive întemeiate să alegem carne de ied în locul acestuia.

    Carnea de ied este savuroasă, cu un gust deosebit şi foarte fragedă. Este mai slabă, mai săracă în calorii şi colesterol decât cea de miel, dar mai bogată în proteine şi minerale.

    În plus, iedul are un gust delicat și o textură suculentă, care îl fac o alegere excelentă pentru fripturi. În această postare, vă vom arăta cele mai bune și mai apetisante rețete de friptură cu carne de ied, pregătite la cuptor, în diverse moduri.

    Pulpă de ied la cuptor cu legume
    Pulpă de ied la cuptor cu legume, o rețetă savuroasă și ușor de făcut, perfectă pentru masa de Paște sau pentru orice altă sărbătoare în familie.
    Vezi rețeta aici
    Pulpa de ied la cuptor
    Friptură de ied cu multă ceapă și roșii la cuptor
    Carne fragedă de ied, cu multă ceapă roșie, ardei gras și cuburi de roșii proaspete aromatizată cu rozmarin și vin alb. Un regal și o friptură delicioasă!
    Vezi rețeta aici
    Friptura de ied cu multa ceapa si rosii la cuptor
    Friptură de ied marinată
    Pulpă de ied marinată cu multe mirodenii, apoi gătită lent, la cuptor. Va fi fragedă, suculentă, o încântare pe orice masă de familie.
    Vezi rețeta aici

    #3 Fripturi cu carne de porc

    Nu mâncați carne de miel sau de ied? Nu este nicio problemă! Carnea de porc va fi o alternativă excelentă, cu o varietate de opțiuni pentru cele mai delicioase fripturi. Puteți folosi pulpă de porc, ceafă, mușchiuleț sau cotlet.

    Carnea de porc este o sursă bună de proteine și nutrienți, iar fripturile cu carne de porc sunt ușor de preparat și pot fi gătite în diverse moduri, cu diferite condimente și sosuri.

    Vedeți mai jos cele mai bune și mai apetisante rețete de friptură din carne de porc, care vor fi cu siguranță un succes la masa de Paște.

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi și legume - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Ce poate fi mai bun pentru o masă în familie decât o friptură de porc la cuptor, fragedă și suculentă, înconjurată de cartofi moi și aromați!
    Vezi rețeta aici
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Mușchiuleț de porc la cuptor
    Rețeta pas cu pas de mușchiuleț de porc gătit pe îndelete la cuptor, umplut cu cașcaval și legume. Aflați din rețetă cum se taie mușchiulețul de porc, ce condimente folosim și cum se gătește ca să rămână fraged și gustos.
    Vezi rețeta aici
    Muschiulet de porc la cuptor
    Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate
    O rețetă gustoasă și atât de ușor de pregătit! Pui carnea în tavă împreună cu legumele, stropeşti cu vin roşu și condimente, iar în 40 de minute e gata și friptura, dar și garnitura. Sună bine, ce ziceţi?
    Vezi rețeta aici
    Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate
    Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi
    Când ai nevoie de o mâncare gustoasă care se face ușor, încearcă această rețetă de ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi!
    Vezi rețeta aici
    Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
    Cotlet de porc la cuptor cu rozmarin şi vin roşu
    Doriți să gătiți un cotlet care să rămână fraged și suculent? Această rețetă vă va arăta cum să faceți cel mai bun cotlet de porc la cuptor!
    Vezi rețeta aici
    Cotlet de porc la cuptor cu rozmarin si vin rosu

    #4 Fripturi cu carne de pasăre

    Carnea de pasăre este o alegere populară și foarte potrivită pentru orice sărbătoare. Se gătește mai repede decât celelalte cărnuri, este mereu fragedă și gustoasă. Nimeni nu va refuza o friptură din carne de pasăre rumenită frumos și bine gătită.

    Veți găsi mai jos variante de friptură cu carne de pui sau curcan gătite la cuptor, înmiresmate cu vin și cu cele mai potrivite condimente.

    Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi
    O rețetă savuroasă de friptură de curcan la cuptor. Pulpa de curcan marinată în iaurt este fragedă și extraordinar de gustoasă, iar cartofii din tavă vor fi pătrunși de arome minunate și vor deveni moi și cremoși.
    Vezi rețeta aici
    Curcan la cuptor marinat în iaurt
    Pulpă de curcan la tavă cu cartofi şi rozmarin
    Pulpă de curcan la tavă cu cartofi şi rozmarin, o friptură fragedă şi suculentă, plină de arome. O reţetă la care legumele servite drept garnitură se gătesc la cuptor în acelaşi timp cu carnea. Simplu şi foarte comod.
    Vezi rețeta aici
    Pulpă de curcan la tavă cu cartofi şi rozmarin
    Pui întreg la cuptor cu legume și unt aromat
    Pui întreg la cuptor, gătit cu unt aromat, foarte fraged și suculent, cu o crustă aurie și crocantă. Perfect pentru o masă cu familia!
    Vezi rețeta aici
    Pui intreg la cuptor
    Friptură de pui cu sos de roşii
    O friptură din pulpe de pui rapidă și gustoasă, cu sos bogat de roșii. Se potrivește de minune cu un piure de cartofi fin și cremos și o salată proaspătă.
    Vezi rețeta aici
    Friptură de pui cu sos de roşii
    Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
    Un coquelet gătit întreg la cuptor este mereu o alegere nu doar delicioasă, ci și foarte elegantă pentru o masă de sărbătoare. Veți avea parte de o carne gustoasă și fragedă, un adevărat regal gastronomic.
    Vezi rețeta aici
    Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
    Rețeta pentru pui la pungă de hârtie e cea mai simplă. Nu există metodă mai ușoară pentru o friptură de pui la cuptor fragedă și rumenită!
    Vezi rețeta aici
    Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin

    #5 Fripturi cu carne de iepure

    Carnea de iepure este fină, slabă și dietetică, având puțin colesterol. De aceea iepurele este mereu o opțiune sănătoasă dacă vreți să le oferiți celor dragi o friptură mai deosebită.

    O friptură de iepure întreg, prezentată pe platou alături de multe legume colorate va fi cu adevărat vedeta oricărei mese festive și preferata întregii familii!

    Iepure la cuptor
    Iată cum se face cea mai fragedă friptură de iepure la cuptor marinat în kefir! Vei avea o friptură de iepure suculentă, rumenită și aromată.
    Vezi rețeta aici
    Iepure la cuptor

    Din aceeași categorie

    • retete cu foietaj cumparat
      10 rețete cu foietaj cumpărat - dulci și sărate
    • retete cu branza de vaci
      30 de rețete cu brânză de vaci (brânză dulce) - deserturi sau preparate sărate
    • prajituri cu piscoturi
      10 rețete de prăjituri cu pișcoturi și cremă de mascarpone, frișcă sau ciocolată
    • retete de prajituri cu capsuni
      Cele mai bune prăjituri cu căpșuni - 10 rețete delicioase

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Elena

      aprilie 21, 2023 at 12:05 am

      aici

      Acest articol contine cele mai bune retete de friptura pentru masa de Paste. Indiferent daca doriti sa pregatiti carne de miel, porc, iepure sau pasare, veti gasi aici cea mai potrivita reteta! Bucurati-va impreuna cu familia si prietenii de un delicios pranz de Paste!

      Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.