Rețeta de supă cremă de usturoi, delicioasă și deosebită. O supa fină, catifelată și cu o aromă surprinzător de plăcută. O veți iubi!
Prima dată am mâncat supă cremă de usturoi la un restaurant și am rămas surprinsă de aroma ei delicată și deosebită. Supa de usturoi nu are deloc aromă de mujdei, ci dimpotrivă, are o aromă blândă și foarte plăcută.
Mi-a plăcut atât de mult această supă încât am vrut neapărat să o reproduc și acasă. Am încercat mai multe combinații și în cele din urmă m-am oprit la varianta de supă de post pe care v-o arăt și vouă mai jos.
Pe blog veți găsi mai multe rețete de supe cremă. Aruncați o privire în colecția mea, sigur veți găsi acolo câteva rețete care să vă facă cu ochiul!
Mergi direct la:
Ce ne trebuie
Doar câteva legume ieftine și banale pe care probabil că le aveți chiar acum în casă. Ideea este să folosim doar legume albe, pentru ca supa să aibă o culoare alb-gălbuie, delicată și plăcută.
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți cardul de rețetă de la finalul postării. De acolo puteți salva sau tipări rețeta și tot acolo veți găsi și varianta video.
- usturoi, mult usturoi, adică vreo 3 căpățâni
- cartofi - albi sau roz, de care aveți
- ceapă
- rădăcină de păstârnac sau de pătrunjel
- rădăcină de ţelină
- sare și piper
- ulei de măsline
- crutoane din pâine și pătrunjel proaspăt pentru servit
Cum se face
Curăţăm legumele, mai puțin usturoiul, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1,5 litri de apă în care am pus un praf de sare.
Când cartofii sunt fierţi punem usturoiul curăţat şi îl lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Pasăm legumele din supă cu un blender vertical până când obținem o supă fină și cremoasă. Potrivim gustul de sare.
Servim supa caldă, cu piper râșnit proaspăt, pătrunjel și câteva picături de ulei de măsline puse în farfurie. Merge de minune și cu câteva crutoane crocante din pâine.
Echipamente necesare
Pentru supa aceasta aveți neapărat nevoie de un blender, fie un blender fix, fie unul de mână cu care să pasați bine legumele până când totul se transformă într-o cremă fină, omogenă și mătăsoasă.
Mai există și varianta să treceți legumele fierte printr-o sită deasă, așa cum se făceau pe vremuri supele-cremă. Chiar dacă nu veți obține o supă cu o textură la fel de fină, gustul va fi cu siguranță la fel de bun.
Cum se păstrează
Puteți păstra supa cremă de usturoi la frigider, într-un recipient cu capac etanș pentru 2-3 zile.
Dacă ați făcut mai multă, puteți congela 2-3 porții de supă într-o caserolă cu capac potrivită pentru congelator.
Când vreți să o consumați, scoateți recipientul din congelator și îl lăsați la frigider peste noapte, apoi încălziți supa pe plită sau la microunde, așa cum procedați de obicei.
Alte rețete de supe simple și bune
V-a plăcut această rețetă? Vă las mai jos și alte rețete de supe de post la fel de rapide și de gustoase:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă-cremă de usturoi - rețeta de post
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 3 căpăţâni de usturoi (căpăţâni întregi, nu grăunţi, da?)
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie de ţelină
- sare și piper
- căteva picături de ulei de măsline (pentru servit)
- crutoane și pătrunjel proaspăt (pentru servit)
Instrucțiuni de preparare
- Curăţăm cartofii, ceapa şi ţelina, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1,5 litri de apă în care am pus un praf de sare.
- Când cartofii sunt fierţi punem usturoiul curăţat şi îl lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
- Pasăm legumele din supă cu un blender vertical până când obținem o supă fină și cremoasă. Potrivim gustul de sare.
- Servim supa caldă, cu piper râșnit proaspăt, pătrunjel și câteva picături de ulei de măsline puse în farfurie. Merge de minune și cu câteva crutoane crocante din pâine.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Rețeta de supă cremă de usturoi a fost publicată pe blog în aprilie 2016 și actualizată în februarie 2023. Fotografia de mai jos face parte din prima postare a rețetei.
Dragilor, sper că v-am convins să daţi o şansă acestei supe delicioase, cu atât mai mult cu cât reţeta este foarte simplă, necesită doar câteva ingrediente şi se face foarte repede. În cel mult jumătate de oră o puteţi savura. Ce ziceti? 🙂
Poftă bună la supa-cremă de usturoi!
AURA a zis
Minunată, mulțumim!
Iuliana a zis
Cu drag! Mă bucur că v-a plăcut!
Elena a zis
Buna! Cate portii au iesit din ingredientele acestea ?
Multumesc!
Iuliana Sbîrnea a zis
Au ieșit 4 porții.
Dana Radu a zis
Foarte gustoasa! Mulțumesc! Un adevărat răsfăț pentru o zi târzie de toamna.
Iuliana a zis
Ma bucur mult ca ti-a placut! E si preferata mea 🙂
Mone Tina a zis
As încerca să coc în cuptor usturoiul. În coaja lui, desigur. Mai exact, tai moțul, ung cu puțin ulei de măsline și coc până se înmoaie. Capătă un gust deosebit si mirosul este chiar apetisant.
Iuliana a zis
Buna idee! Multumesc 🙂
Adriana a zis
Vineri o fac și eu, din nou, dar multumesc pentru sugestia cu pâinica!
Iuliana a zis
Ooo, da, painica aia e asa de buna! 🙂
Claudia a zis
As stramba din nas dar.... am incredere in gusturile tale asa ca o sa o incerc si eu de curiozitate 🙂
Desi...sunt sigura de pe acum ca e buna 😉
Iuliana a zis
Nici nu stii ce pierzi daca strambi din nas!