Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Supe

Supă cremă de usturoi, rețetă delicioasă de post

Publicat la 7 aprilie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

3216 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de supă cremă de usturoi, delicioasă și deosebită. O supa fină, catifelată și cu o aromă surprinzător de plăcută. O veți iubi!

Prima dată am mâncat supă cremă de usturoi la un restaurant și am rămas surprinsă de aroma ei delicată și deosebită. Supa de usturoi nu are deloc aromă de mujdei, ci dimpotrivă, are o aromă blândă și foarte plăcută.

supa crema de usturoi reteta de post

Mi-a plăcut atât de mult această supă încât am vrut neapărat să o reproduc și acasă. Am încercat mai multe combinații și în cele din urmă m-am oprit la varianta de supă de post pe care v-o arăt și vouă mai jos.

Pe blog veți găsi mai multe rețete de supe cremă . Aruncați o privire în colecția mea, sigur veți găsi acolo câteva rețete care să vă facă cu ochiul!

Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete de supe simple și bune
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Doar câteva legume ieftine și banale pe care probabil că le aveți chiar acum în casă. Ideea este să folosim doar legume albe, pentru ca supa să aibă o culoare alb-gălbuie, delicată și plăcută.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți cardul de rețetă de la finalul postării. De acolo puteți salva sau tipări rețeta și tot acolo veți găsi și varianta video.

  • usturoi, mult usturoi, adică vreo 3 căpățâni
  • cartofi - albi sau roz, de care aveți
  • ceapă
  • rădăcină de păstârnac sau de pătrunjel
  • rădăcină de ţelină
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • crutoane din pâine și pătrunjel proaspăt pentru servit

Cum se face

legume la fiert

Curăţăm legumele, mai puțin usturoiul, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1,5 litri de apă în care am pus un praf de sare.

usturoi la fiert in supa

Când cartofii sunt fierţi punem usturoiul curăţat şi îl lăsăm să fiarbă încă 10 minute.

supa crema de usturoi

Pasăm legumele din supă cu un blender vertical până când obținem o supă fină și cremoasă. Potrivim gustul de sare.

supa crema de usturoi reteta de post

Servim supa caldă, cu piper râșnit proaspăt, pătrunjel și câteva picături de ulei de măsline puse în farfurie. Merge de minune și cu câteva crutoane crocante din pâine.

Echipamente necesare

Pentru supa aceasta aveți neapărat nevoie de un blender, fie un blender fix , fie unul de mână cu care să pasați bine legumele până când totul se transformă într-o cremă fină, omogenă și mătăsoasă.

Mai există și varianta să treceți legumele fierte printr-o sită deasă, așa cum se făceau pe vremuri supele-cremă. Chiar dacă nu veți obține o supă cu o textură la fel de fină, gustul va fi cu siguranță la fel de bun.

Cum se păstrează

Puteți păstra supa cremă de usturoi la frigider, într-un recipient cu capac etanș pentru 2-3 zile.

Dacă ați făcut mai multă, puteți congela 2-3 porții de supă într-o caserolă cu capac potrivită pentru congelator.

Când vreți să o consumați, scoateți recipientul din congelator și îl lăsați la frigider peste noapte, apoi încălziți supa pe plită sau la microunde, așa cum procedați de obicei.

supa crema de usturoi reteta de post

Alte rețete de supe simple și bune

V-a plăcut această rețetă? Vă las mai jos și alte rețete de supe de post la fel de rapide și de gustoase:

  • reteta de supa italiana minestrone
    Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
  • Supa de rosii cu orez
    Supă de roșii cu orez și busuioc. Deliciu în orice anotimp!
  • Supa crema de cartofi dulci
    Supă cremă de cartofi dulci, rețetă vegană și dietetică
  • Supa crema de linte
    Supă cremă de linte roşie, cea mai bună rețetă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

supa crema de usturoi reteta de post

Supă-cremă de usturoi - rețeta de post

Rețeta de supă cremă de usturoi, delicioasă și deosebită. O supa fină, catifelată și cu o aromă surprinzător de plăcută. O veți iubi!
5 from 17 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 căpăţâni de usturoi (căpăţâni întregi, nu grăunţi, da?)
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie de ţelină
  • sare și piper
  • căteva picături de ulei de măsline (pentru servit)
  • crutoane și pătrunjel proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curăţăm cartofii, ceapa şi ţelina, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1,5 litri de apă în care am pus un praf de sare.
  • Când cartofii sunt fierţi punem usturoiul curăţat şi îl lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
  • Pasăm legumele din supă cu un blender vertical până când obținem o supă fină și cremoasă. Potrivim gustul de sare.
  • Servim supa caldă, cu piper râșnit proaspăt, pătrunjel și câteva picături de ulei de măsline puse în farfurie. Merge de minune și cu câteva crutoane crocante din pâine.
Valori nutriționale
Supă-cremă de usturoi - rețeta de post
Valori per porție
Calorii
147
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Carbohidrați
 
28
g
9
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
3
IU
0
%
Calciu
 
41
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Rețeta de supă cremă de usturoi a fost publicată pe blog în aprilie 2016 și actualizată în februarie 2023. Fotografia de mai jos face parte din prima postare a rețetei.

Supă-cremă de de post

Dragilor, sper că v-am convins să daţi o şansă acestei supe delicioase, cu atât mai mult cu cât reţeta este foarte simplă, necesită doar câteva ingrediente şi se face foarte repede. În cel mult jumătate de oră o puteţi savura. Ce ziceti? 🙂

Poftă bună la supa-cremă de usturoi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • supa crema de telina
    Supă cremă de țelină - rețeta ieftină, de post
  • supa de dovlecei a la grec
    Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
3216 shares

Comentarii

  1. AURA a zis

    aprilie 22, 2021 at 8:19 am

    Minunată, mulțumim!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 22, 2021 at 8:22 am

      Cu drag! Mă bucur că v-a plăcut!

      Răspunde
      • Elena a zis

        ianuarie 14, 2023 at 10:27 pm

        Buna! Cate portii au iesit din ingredientele acestea ?

        Multumesc!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          ianuarie 15, 2023 at 7:57 am

          Au ieșit 4 porții.

          Răspunde
  2. Dana Radu a zis

    noiembrie 25, 2017 at 4:40 pm

    Foarte gustoasa! Mulțumesc! Un adevărat răsfăț pentru o zi târzie de toamna.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 25, 2017 at 5:06 pm

      Ma bucur mult ca ti-a placut! E si preferata mea 🙂

      Răspunde
  3. Mone Tina a zis

    martie 03, 2017 at 7:48 am

    As încerca să coc în cuptor usturoiul. În coaja lui, desigur. Mai exact, tai moțul, ung cu puțin ulei de măsline și coc până se înmoaie. Capătă un gust deosebit si mirosul este chiar apetisant.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 03, 2017 at 8:49 am

      Buna idee! Multumesc 🙂

      Răspunde
  4. Adriana a zis

    aprilie 11, 2016 at 12:34 pm

    Vineri o fac și eu, din nou, dar multumesc pentru sugestia cu pâinica!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 11, 2016 at 12:59 pm

      Ooo, da, painica aia e asa de buna! 🙂

      Răspunde
  5. Claudia a zis

    aprilie 07, 2016 at 9:58 am

    As stramba din nas dar.... am incredere in gusturile tale asa ca o sa o incerc si eu de curiozitate 🙂
    Desi...sunt sigura de pe acum ca e buna 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 07, 2016 at 8:46 pm

      Nici nu stii ce pierzi daca strambi din nas!

      Răspunde
5 from 17 votes (17 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x