V-ați întrebat vreodată cum arată bucătăria de unde provin rețetele de pe Bucate Aromate? Dacă e clasică sau modernă, ultra-dotată sau minimalistă? Ei bine, azi m-am decis să vă invit în culisele blogului și să vă arăt cum este spațiul în care gătesc.
Am făcut câteva fotografii şi vă las să vă plimbaţi prin bucătăria mea.
Desigur, fotografiile le-am făcut într-o zi de duminică, când toate erau puse la locul lor, ca pentru o zi de sărbătoare. Altfel, cred că v-ați speria să vedeți cum arată bucătăria asta în timp ce gătesc pentru blog sau filmez vreo rețetă 😀
După cum vedeți, noi am optat pentru o linie de bucătărie cu aspect clasic, cu fronturi din lemn, care să potrivească cu stilul general al întregii case. S-a dovedit o alegere bună, se întreține ușor și rezistă impecabil de câțiva ani, deși este o bucătărie în care se gătește zilnic.
Am un aragaz destul de simplu, cu cuptor pe gaz, nimic sofisticat. Nici nu îmi trebuie mai mult pentru că în majoritatea timpului gătesc doar pentru 2 persoane: eu şi soţul meu. Excepţie fac zilele când avem musafiri şi perioadele - mereu prea scurte - când ne vin copiil acasă.
Nici la capitolul electrocasnice de bucătărie nu excelez. Cum reţetele mele sunt în general simple şi rapide, nu îmi trebuie cine ştie ce ajutoare scumpe în bucătărie. Mă descurc perfect în cele mai multe cazuri cu mixerul de mână, un chopper şi un blender vertical. Există undeva, într-un dulap şi un robot de bucătărie complet, dar îl folosesc atât de rar încât nu am simţit nevoia să ocup cu el un blat întreg de dulap.
După cum vedeţi, bucătăria mea e simplă, aerisită, deloc încărcată. Nu-mi plac chestiile alea de bucătărie agăţate pe faianţă să fie la îndemână.
La mine, după folosire, toate se spală, se şterg şi se pun la locul lor, în sertare şi dulapuri. Excepţie fac doar cuţitele şi ustensilele de amestecat: linguri, spumiere, polonice, teluri, etc. şi capacele agăţate în suportul de pe perete. Pe acestea le folosesc des, nu au timp să se umple de praf sau de aburi.
Condimentele stau tot pe un raft închis (mi-am propus o postare separată pentru ele), nu la vedere. În primul rând pentru că lumina şi căldura le-ar afecta calităţile. În al doilea rând pentru că frumoasele şi preţioasele mele borcănele cu ierburi şi prafuri s-ar murdări mai repede din cauza aburilor sau uneori a fumului din bucătărie şi mi-aş face de lucru cu ele să le curăţ mai des. Când mă apuc de gătit, scot din dulap condimentele care-mi trebuiesc, le aliniez frumos, iar când am terminat, le sterg dacă e cazul şi le bag la loc în dulap. Simplu!
Îmi plac foarte mult florile. Că-s de la florărie, de grădină, de câmp sau de ghiveci, ale mele-s toate şi mă înconjor de ele peste tot, în toate camerele, în balcoane şi fireşte, şi în bucătărie, pentru că şi acolo trebuie să fie vesel şi frumos.
Pervazul geamului care dă în balcon găzduieşte mereu un vas cu flori, în timp ce balconul e gazda plantelor aromatice. Despre ele am făcut o postare separată, pentru că merită! Nu sunt foarte multe, dar sunt o parte importantă a Bucatelor Aromate 🙂
Şi tot micul balcon din dreptul bucătăriei, în ciuda neajunsurilor pe care le are, serveşte drept studio foto improvizat. Când zic neajunsuri mă refer la cei doi nuci care îmi umbresc geamurile şi pe care dau eu mereu vina când nu am lumină suficientă pentru poze.
Totuşi, balconul ăsta, aşa umbrit cum este, e locul în care am fotografiat 99% dintre reţetele de pe blog. Am încercat la un moment dat să mut studioul foto în altă cameră unde aş fi avut lumină mai bună şi mai mult loc pentru trepied, dar lucrurile deveneau foarte complicate...adică să merg cu bolul cu supă sau cu friptura aburindă până în dormitorul de oaspeţi era cam...hmm...vă imaginaţi voi 😀
Partea asta cu fotografiile de calitate, este marea bătaie de cap a oricărui blogger. E o parte foarte importantă şi cred că ar fi şi pentru voi foarte interesant să aflaţi mai multe. Eu zic că ar merita arătată şi explicată mai în detaliu, deci o notez pentru o postare viitoare.
Dar până la noile postări "din culise", sper că v-a plăcut turul virtual în bucătăria Bucatelor Aromate.
Vă mulţumesc că mi-aţi trecut pragul, vă îmbrăţişez cu drag şi vă dedic hortensiile minunate din fotografia de mai jos 🙂
O zi frumoasă vă doresc!
relutza68
Stiu ca la ora asta ar trebui sa dorm(maine,adica azi,ceasul suna la ora 6).Dar cum ti-am descoperit(placut surprinsa)blog-ul am aruncat o ochiata si la coltul de unde nasc aceste minunate retete cu care ne delectezi.
Bucatarioara ta e adica de loc rea,dimpotriva mi-a placut mult simplitatea ei utila si amprenta personala(florile).Imi pac de inebunesc vasele tale traditionale si faptul ca ai spatiul mai mare decat am eu in bucatarie si,crede-ma,mai multa lumina.
iti doresc sa realizezi in continuare multe delicii pentru famlia ta si sa ne povestesti si noua.
Iuliana
Buna dimineata, Reluta! Parca am auzit eu azi-noapte ceva pasi prin bucatarie :))
Multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase.
relutza68
NU! Eu iti multumesc pentru blog-ul tau cu minunatii prezentate explicit si pentru caldura pe care o emani ca persoana.
Intre timp am descoperit ca avem o serie de lucruri in comun.Cum ar fi faptul ca sunt nascuta si crescuta in jud. Galati,mai precis la Tecuci unde am absolvit Liceul de constructii navale. Diferenta e ca nu am profesat niciodata meseria in santier si ca de la vreo 35 de ani(acum in urma cu alti 13) sunt plecata(din pacate) departe de tara si de locurile natale pe care te rog sa le saluti din partea mea.
Oricum ceea ce ne aseamana este faptul ca gatim din pasiune(dupa spusele cunoscutilor as putea fi o pasticera innascuta).
Te imbratisez virtual si iti doresc numai bine.
Iuliana
Aaaaa....pai chiar avem multe in comun!
Navalista cred ca am devenit eu in locul tau. Eu am facut alta specializare, insa aici m-a aruncat viata si uite ca lucrez cu vapoare de mai bine de 10 ani.
Sotul meu are radacini la Tecuci. Mai mergem din cand in cand acolo la matusa lui. Poate vom merge din nou chiar acum de sarbatori, asa ca voi avea ocazia sa salut Tecuciul pentru tine. Imbratisari de pe meleaguri galatene!
lontzika
Multumesc ca ma lasi sa arunc o privire curioasa si flamanda in bucataria ta !
Este frumos, simplu, ordonat si aromat ( se simte pana la mine).
Da-mi doamne zile, sa traiesc pana cand pot comanda direct de pe monitor o portie de tarta, care sa se teleporteze in farfuria mea preferata !!!
Te imbratisez, draga, Iuliana si daca tot este voie am sa mai arunc cate o privire la tine pe blog, ca este fooaarte primitor si mmmmmm plin de culoare si arome !
Iuliana
Bine ai venit pe la mine. Ce zici, pun de-o cafea sa mai stam la povesti? 🙂
elena
Imi place foarte mult si bucataria dar in acelasi timp si retetele tale,pe unele din ele le-am pregatit si eu si mi-au placut f.mult.
Iuliana
Multumesc mult, Elena!
Tatiana
Frumos ca ne-ai primit la tine in bucatarie. Imi plac si mie bucatariile genul asta mai clasic cum ai tu. te urmaresc dar nu prea comentez ca mi-e greu de pe telefon si cu bebe in brate mereu. Imi plac retetele tale si am facut multe din ele. Ai unul din blogurile frumoase de pe la noi cu retete foarte corecte. Tatiana.
Iuliana
Multumesc, Tatiana!
doina
Buna draga mea, sper ca pot sa-ti spun asa avand in vedere varsta, ti-am spus ca avem multe in comum. Bucataria ta arata aproape la fel cum era a mea cand locuiam la bloc. Acum ma rasfat intr-o bucatarie mare deoarece ne-am mutat la casa si inainte era bucataria unui restaurant.Am multa aparatura electronica din cauza copiilor care stiindu-ma pasionata de gatit si mai ales de prajiturit au avut grija sa ma doteze cum trebuie .Ma bucur foarte mult ca am dat peste tine ( la modul pozitv ) si sa stii ca am incercat multe dintre postarile tale, unele exact asa cum le-ai scris altele le-am adaptat un pic gusturilor noastre sau pornind de la idile tale si cu ale mele ( ca nu duc lipsa , slava domnului ) a iesit ceva bun. Nu am timp atat cat mi-as dori ca sa stau in bucatarie. Ieri dupa cum am promis am pus cuburile de cafea la inghetat mi-am suflecat manicile si am trecut la treba, am adunat cam tot ce aveam in frigider mai vechi de 3-4 zile si m-am jucat combinandu-le. La final aveam o lasagnia de vinete cu branza de vaci si rosii din belsug , o placinta de pui cu cascaval , o budinca de legume cu paste, o tarta de cartofi si piept de pui , un borsuc din coada de vita cu orez si binenteles ca nu putea lipsi desertul un mousse de ciocolata cu zmeura. Na , ca mi-au murit laudatorii !! Asta ca sa ai idee cam cum sunt eu.Iti doresc o seara placuta si la buna vedere cum se zice. Cu drag Eu
Iuliana
Doina draga mea, multumesc pentru mesaj. Ce fericita esti ca te-ai mutat la casa! La cate bunatati faci, cred ca ar fi bine sa iti faci un blog culinar :)) Seara frumoasa sa fie si la voi!
Claudia
Multumim de invitatie 🙂 E frumos si primitor la tine in bucatarie.
O floricica as fura dar nu hortentie si o floarea soarelui. Se poate? 🙂
Iuliana
Multumesc si eu pentru vizita. Serveste o floarea soarelui, te rog 🙂
Claudia Lung
Felicitari pentru blog! Am incercat mai multe retete si toate au reusit! Sunt extraordinare, in special retetele de torturi! Multumim pentru ajutor!
Iuliana
Multumesc mult pentru feed-back, Claudia draga! Prind aripi cand imi spune cineva ca i-a reusit o reteta si ca i-a placut 🙂
Claudia
Bucatariile simple sunt cele mai frumoase parerea mea! Astept cu nerabdare postul cu plantele aromatice 🙂
Iuliana
Multumesc 🙂 O sa ma mobilizez sa fac si postul cu plantele aromatice cat mai curand,
daniela
Superb! Imi place simplu si cu gust! Combinatia de modern cu traditionalul de pe canile de lut!
Iuliana
Multumesc, Daniela 🙂 Te mai astept pe la mine.