Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu caise

Prăjitură răsturnată cu caise și blat de pandișpan

Publicat la 5 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 16 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1019 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și blat de pandișpan este foarte simplă, ieftină și se face atât de ușor. O veți repeta foarte des!

Minunate sunt caisele în perioada asta! Nu mă mai satur de ele şi mă gândesc cu părere de rău că peste o săptămână sau două ne luăm adio de la ele până anul viitor. E drept că le putem congela şi le putem folosi iarna la prăjituri sau compoturi, dar parcă nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu caise proaspete, catifelate și aromate.

Prăjitură răsturnată cu caise

Caisele proaspete sunt extraordinare, totuși, ceva magic se întâmplă când le ascunzi într-un blat pufos și le bagi la cuptor. Parcă devin și mai aromate, și mai parfumate.

De data aceasta le-am ascuns într-o prăjitură răsturnată care se face foarte rapid şi foarte simplu, din doar câteva ingrediente de bază pe care le avem mereu în casă. Dar așa simplă cum este, să vedeți cât de frumos miroase prăjitura asta cu caise când o scoateți din cuptor!

De ce este atât de bună această prăjitură răsturnată cu caise

Pentru mine toate prăjiturile cu fructe sunt minunate, de la cele simple, până la torturile mai elaborate, dar cel mai des fac genul acesta de prăjituri rapide cu blat pufos și un strat de fructe. Prăjitura răsturnată cu caise e printre preferatele mele din mai multe motive:

  1. are ingrediente puține - nu avem nevoie decât de ouă, zahăr, făină și foarte puțin unt. Cred că și voi le aveți acum la îndemână, nu-i așa?
  2. este o rețetă rapidă - în 15 minute am terminat toată treaba și pot băga prăjitura la cuptor.
  3. are aspect frumos - caisele îngropate în blatul pufos arată minunat! Deși e un desert atât de ieftin, o putem servi fără probleme și atunci când avem musafiri.
  4. rămâne proaspătă timp de 2-3 zile la temperatura camerei
  5. este ușor de luat la pachet într-o caserolă cu capac
  6. are puține calorii - având destul de puțin zahăr și foarte puțin unt în compoziție, o felie generoasă din această prăjitură are doar 190 kcal. Pentru o porție de desert nu e chiar atât de mult, o putem mânca fără să ne simțim vinovate 😉

Alte rețete cu caise pe care sigur veți dori să le încercați

Dacă și voi iubiți caisele și vreți să vă bucurați cât mai mult de ele în această perioadă, vă recomand mai jos și alte deserturi cu caise pe care să le faceți vara aceasta:

  • cea mai simplă tartă cu caise și afine
  • chec pufos cu caise
  • clafoutis cu caise
  • plăcintă cu caise și migdale

Mod de preparare prăjitură răsturnată cu caise și blat de pandișpan (VIDEO inclus)

E tare ușoară această rețeta de prăjitură răsturnată cu caise, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură răsturnată cu caise

Prăjitură răsturnată cu caise

Rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și pandișpan este foarte simplă, ieftină și se face atât de ușor. O veți repeta foarte des!
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă de 20 cm

  • 8-10 caise (depinde cât de mari sunt)
  • 20 g de unt rece
  • 3 ouă
  • 50-75 g zahăr ((după gust))
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat pentru servit - opţional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Punem hârtie de copt pe fundul tăvii, pereții îi ungem cu puțin unt.
  • Punem pe fundul tăvii, peste hârtia de copt, 10 g de unt tăiat cubulețe.
  • Tăiem caisele în jumătăți și le așezăm în forma unsă cu unt cu partea unde a fost sâmburele în sus. Peste caise punem restul de unt și presărăm zahărul Bourbon.
  • Separăm ouăle. Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu un tel de mână.
  • Turnăm aluatul peste caisele din tavă, nivelăm şi dăm prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că pandişpanul este bine copt.
  • Răsturnaţi prăjitura imediat ce o scoateţi din cuptor. Treceți un cuțit cu lama subțire de jur împrejurul blatului, apoi puneţi un platou deasupra tăvii şi răsturnaţi rapid, dintr-o singură mişcare.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească şi dacă vă place, presaraţi cu zahăr vanilat înainte de servire.
Valori nutriționale
Prăjitură răsturnată cu caise
Valori per porție
Calorii
180
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Colesterol
 
89
mg
30
%
Carbohidrați
 
29
g
10
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
18
g
20
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură răsturnată cu caise

Vară frumoasă vă doresc şi poftă bună la prăjitura răsturnată cu caise!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu ciulama de pui traditionala si mamaliguta pe fund de lemn
    Ciulama fără smântână - rețeta tradițională cu carne de pui și făină
  • Strudel de caise cu foi subtiri
    Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante
  • Negresa de post cu gem de caise si migdale
    Negresă de post cu gem de caise și migdale
  • gem de caise
    Gem de caise - rețeta pas cu pas, cu puțin zahăr
1019 shares

Comentarii

  1. Simona a zis

    iulie 16, 2021 at 2:30 pm

    5 stars
    SUPER delicioasa! SUPER light! SUPER simplu si rapid de preparat!

    Mentionez ca bucataria nu este, nici pe departe, unul din locurile preferate din casa - din contra, o evit cat de mult pot.;-) Dar prajitura cu caise am facut-o de 2 ori in trei zile.

    Deci SUPER!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 16, 2021 at 4:39 pm

      Vai, Simona, cât mă bucură acest mesaj! Mulțumesc mult pentru feedback! 🙂

      Răspunde
  2. Simona Mladin a zis

    mai 27, 2017 at 6:26 pm

    Am facut aseara . Si am mai facut azi una , ca cea de aseara s-a "topit" repede . Si cred ca mai trebuie sa fac una . Nu cred , cu siguranta . De fapt , tot ce trebuia sa spun este : ce buna eeeeeee !!! Multumesc pentru reteta !!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 28, 2017 at 7:44 pm

      Ma bucur mult ca v-a placut! Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  3. Pletty a zis

    iulie 09, 2016 at 1:38 pm

    Caisele se pun jumătăţi,sau tăiate în felii mai mici ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 09, 2016 at 2:11 pm

      Jumatati am pus eu.

      Răspunde
      • pletty a zis

        iulie 09, 2016 at 10:00 pm

        Mulțumesc ! Mă apuc de treabă !

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          iulie 09, 2016 at 10:01 pm

          🙂 Succes!

          Răspunde
          • Corina a zis

            mai 28, 2017 at 5:06 pm

            Nu inteleg cum se procedeaza dupa ce se pun in tava caisele se baga la cuptor inainte de a adauga aluatul?

          • Iuliana a zis

            mai 28, 2017 at 7:43 pm

            Nu, caisele nu se baga singure la cuptor. Le pui in tava, torni aluatul peste ele, apoi bagi tava la cuptor.

  4. Claudia a zis

    iulie 05, 2016 at 9:38 am

    Yam, yam ce bunatate ai facut! Nu mai cer ci mai degraba ma apuc de treaba :)))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 05, 2016 at 10:27 am

      Spor! 🙂

      Răspunde
  5. Laura C. a zis

    iulie 05, 2016 at 9:35 am

    Se face usor!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 05, 2016 at 9:36 am

      Foarte! Una din cele mai usoare prajituri pe care le stiu 🙂

      Răspunde
  6. maria a zis

    iulie 05, 2016 at 8:50 am

    Asta e prajitura copilariei mele pe care mama o face cu tot felul de fructe, pe rand (mere gaurite si umplute cu dulceata, prune, visine, caise, capsuni etc).
    Pentru mine e cea mai buna si simpla prajitura (pe care si eu o fac acasa la mine, desigur); mie nu-mi prea plac prajiturile cu multa crema, ci invers, cele cu mai mult aluat.
    Mama face ca tine, pune unt pe fundul tavii (ea presara si niste zahar peste unt).
    Mie nu prea-mi place asa tare gustul de unt ce se simte un pic si am descoperit pe internet inca o metoda.
    Se caramelizeaza zahar in tava in care se va face prajitura (direct pe ochiul de la aragaz), se distribuie uniform pe peretii tavii, apoi se pun fructele. E buna si metoda asta, o folosesc de ani de zile - zaharul caramelizat se topeste de tot in timpul coacerii, intra in prajitura si nici nu o lasa sa se prinda de peretii tavii.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 05, 2016 at 8:55 am

      Si mie imi plac cel mai mult prajiturile astea cu aluaturi turnate.Sunt rapide si bune si parca merg in mai multe momente ale zilei, si langa cafea dar si cu un pahar de lapte la micul dejun, de exemplu. Cele cu crema merg strict la desert.
      Fac si eu asa cu zahar caramelizat, dar doar la prajitura cu mere. Mi se pare ca gustul ala de caramel nu se potriveste cu toate fructele.

      Răspunde
5 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x