• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Prăjitură răsturnată cu piersici. Și cu un moț de frișcă pentru doritori

    Publicat la 3 august 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Nu puteam să las vara să treacă fără să aduc și o prăjitură răsturnată cu piersici pe blog. Piersicile sunt pentru mine un fel de fructul oprit. Am alergie la puful lor, așa că depind de cineva care să binevoiască să mi le curețe ca să le pot mânca sau să pot găti cu ele.  De data asta a fost soțul meu acasă, așa că am avut ajutor 🙂

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Poate tocmai pentru că nu le pot atinge, piersicile mi se par printre cele mai minunate fructe: parfumate, aromate, colorate în degradeuri superbe și îmbrăcate în catifea! Ți-e mai mare dragul să le privești!

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Mod de preparare prăjitură răsturnată cu piersici

    Prăjitura de azi e simplă, printre cele mai simple prăjituri care se pot face cu fructe. Este, de fapt, un pandișpan cu fructe într-o altă prezentare. Prăjiturile răsturnate arată mereu frumos și apetisant, sunt ușoare, răcoroase, potrivite și la desert, dar și la micul dejun sau lângă o cafea.

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Eu i-am pus prăjiturii cu piersici și câteva moțuri de frișcă naturală ca să o scot din banalitate și să o fac să pară mai festivă. Vă las mai jos rețeta în format printabil. Sper să vă placă și poate o încercați chiar în week-endul care urmează.

    Pentru inspirație găsiți mai jos și alte prăjituri răsturnate cu fructe. Unele din ele au blat pe bază de unt, dar sunt la fel de ușor de făcut.

    • prăjitură răsturnată cu caise
    • prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe
    • prăjitură răsturnată cu portocale roșii 
    • prăjitură răsturnată cu cireșe

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Prăjitură răsturnată cu piersici. Și cu un moț de frișcă pentru doritori

    5 from 2 votes
    Tipărește
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 35 minutes
    Timp total: 45 minutes
    Număr de porții: 6

    Ingrediente
     

    pentru o formă cu diametrul de 20 cm

    • 2-3 piersici mari
    • 3 ouă
    • 50 g unt rece
    • 90 g zahăr în blat + 50 g presărat peste piersici
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 100 g făină
    • un praf de sare

    decor

    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
    • 30 g zahar pudră

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Ungeți cu unt sau tapetați cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm şi aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Spălați, curățați piersicile de sâmburi şi le așezați în forma unsă cu unt.
    • Presarăți peste piersici cele 50 g zahar.
    • Tăiați untul cubulețe și îl puneți în tavă peste fructe.
    • Puneţi ouăle întregi, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 7 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
    • Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi folosind un tel sau o spatulă.
    • Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute, funcţie de cuptor.
    • Treceți cu un cuțit de jur împrejurul formei pentru a desprinde blatul de margini, apoi răsturnați prăjitura pe un platou potrivit ca mărime.
    • Lăsați prăjitura să se raceasca, apoi decorați-o cu frișca obținută din smântână și zahăr pudră.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Prăjitură răsturnată cu piersici

    Vă doresc poftă bună la prăjitură răsturnată cu piersici!

     

    deserturi

     

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Prăjitură răsturnată cu cireșe. Decorată cu frișcă sau nu
    • Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni
    • Cum să faci cea mai simplă tartă cu căpşuni. Şi cea mai bună! :)
    • Prăjitura Siret cum numai la Galaţi o găseşti

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. iolanda voicu

      august 06, 2018 at 1:08 pm

      Buna. Reteta nu apare .

      Răspunde
      • Iuliana

        august 06, 2018 at 1:44 pm

        Buna. Imi cer scuze, acum apare. Multumesc ca mi-ai spus, nu stiu de ce disparuse, vreo eroare tehnica...

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.