Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Galette cu piersici și struguri - cea mai simplă și mai bună plăcintă cu fructe

Publicat la 5 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

57 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de galette cu piersici și struguri. Cum se face plăcinta cu piersici. Aluat pe bază de unt pentru plăcintă. Cum se face cea mai simplă plăcintă cu fructe.

Termenul franțuzit „galette” definește o plăcintă rustică, adică una căreia nu-i acorzi prea mare atenție. Galette trebuie să fie simplă, cu ingrediente puține, ușor de făcut, fără pretenții de aspect sau decor. E ceva ce faci repede și – cel puțin din experiența mea – o mănânci și mai repede, eventual direct din tavă, de pe hârtia de copt 🙂

Galette cu piersici

Acestei postări am vrut inițial să îi pun titlul „Adevărul despre galette cu piersici” 😀 Asta pentru că eu cred că este un adevăr de spus și de știut despre plăcinta asta cu fructe înainte să te apuci de treabă.

Adevărul – vorbesc despre adevărul meu, nu despre ăla absolut – este că nu i-am dat prea multe șanse. Nu șanse de reușită, că în privința asta nu e mare lucru să împachetezi alandala niște fructe într-un aluat. Reușita unei galette este aproape sigură, chiar de-ai avea 2 mâini stângi și chiar de-ar fi prima dată când intri într-o bucătărie. Adevărul pe care îl am eu de spus, este acela că nu i-am dat prea multe șanse să ne placă. Mai ales soțului, că eu sunt mai obișnuită să mă sacrific și să consum eșecurile din bucătărie 😀

  • Aluat pentru galette
  • Galette cu piersici
  • Galette cu piersici

Adică na, aveam un guguloi de aluat lipicios și un castron cu niște felii de piersici și câteva boabe de struguri pe care foarte bine le-am fi putut mânca așa, pur și simplu, că tot bune erau. Urma să înfășor bietele și delicioasele fructe într-un aluat cam ca cel de fursecuri. Nu arăta deloc promițător, nici rustic, nici apetisant. Plus că boabele de struguri n-au prea vrut să stea unde le puneam eu și le-am fugărit prin toată tava Hm!

Dar toate temerile au început să mi se risipească la vreo 20 de minute după ce am băgat plăcinta în cuptor, când a început să miroasă fabulos și delicios a unt, a coajă de lămâie și a vanilie. Si a fructe caramelizate. E una din acele situații în care mi-e ciudă că nu am bucătărie „open space” să se parfumeze toată casa, ba chiar și scara blocului!

Galette cu piersici

Nici când am scos-o din cuptor nu pot zice că era cine știe ce frumusețe. Dar plăcinta asta cu fructe își arată valoarea abia când o tai și guști din prima felie. Abia atunci înțelegi că ingredientele simple puse laolaltă dau cele mai fabuloase mâncăruri. Gustul de unt din crusta aia rumenită e minunat! Fructele se coc practic în suc propriu și își intensifică aroma. Are texturi contrastante: aluatul crocant și fructele moi. E nemaipomenită!

Vă spun sincer, că la noi nicio altă plăcintă nu s-a terminat atât de repede precum această galette cu piersici. Rețeta am găsit-o la Alina de la Ciocolată și vanilie  și n-am umblat aproape deloc la ea. Am pus doar iaurt în loc de lapte bătut și struguri în loc de cireșe. În rest, e identică. Sper să o încercați și voi. Vă aștept cu impresii! 🙂

MOD DE PREPARARE GALETTE CU PIERSICI ȘI STRUGURI

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Galette cu piersici

Galette cu piersici și struguri

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g făină tip 000
  • 40 g  zahăr
  • un praf de sare
  • 110 g unt rece, tăiat cuburi
  • 50 ml iaurt gras
  • un gălbenuș
  • 3 piersici
  • câteva boabe de struguri
  • 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • în plus – un ou pentru uns aluatul și o linguriță de zahăr tos pentru presărat deasupra

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneti într-un bol: untul, făina, zahărul și sarea. Amestecați până obțineti un aluat nisipos care vă curge printre degete. E de preferat să amestecați la robot sau cu o furculiță pentru a nu încălzi untul cu mâinile.
  • Adăugați iaurtul și gălbenușul de ou și încorporați-le încet, până când aluatul se leagă și începe să prindă formă. Nu amestecați mai mult.
  • Strângeți aluatul într-o bilă, băgați-l într-o pungă și dați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute (eu l-am lăsat vreo 2 ore că am avut treabă în timpul ăsta)
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită ca mărime (tava cuptorului e perfectă).
  • Curățați piersicile și tăiați-le felii. Amestecați-le cu zahărul vanilat, sucul și coaja de lămâie.
  • Întindeți aluatul într-o formă oarecum rotundă. Eu l-am întins cu sucitorul direct pe hârtia de copt.
  • Puneți piersicile și strugurii în mijlocul foii de aluat și strângeți marginile în jurul lor, așa cum puteți, nu vă stresați pentru formă sau aspect.
  • Ungeți marginile aluatului cu ou bătut și presărați puțin zahăr.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 30-40 de minute, până când aluatul este copt și rumenit frumos.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Galette cu piersici

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
57 shares

Comentarii

  1. Nico a zis

    iulie 11, 2021 at 4:22 pm

    Bună, câte minute se tine la cuptor ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 12, 2021 at 6:44 am

      Cam 30-40 de minute. Când aluatul e rumenit, e gata.

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x