Rețeta simplă și rapidă de prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară, pentru toate gusturile, încântător și delicios.
Încă de când am făcut prăjitura rapidă cu mere, mi-am pus în gând ca atunci când apar căpșunile noastre, cele dulci și parfumate, să o refac și în această variantă.
O și visam, pufoasă, ușor umedă, aromată, pliiiiină-plină de bucățele de căpșuni și pudrată cu zahăr vanilat. Exact așa am făcut-o, cum am visat-o! 🙂
Dacă vă uitați la fotografia de mai sus veți vedea că nu am exagerat cu nimic, prăjitura asta chiar e plină de felii de căpșuni, am pus în aluat cât de multe au încăput.
Prăjiturile cu iaurt sau lapte bătut în compoziție, nu doar că se fac atât de ușor, dar se și mențin proaspete timp de mai multe zile, dacă le păstrați acoperite. Și dacă mai apucă 😀
Un cub din prăjitura asta e numai bun dimineața, lângă ceașca de cafea, sau la desertul de la prânz, la gustare sau de luat la pachet când plecăm în vreo excursie și vrem ceva bun de mâncat pe drum.
Dacă și voi sunteți hotărâți să profitați de sezonul căpșunilor și să le includeți în cât mai multe deserturi, vă las mai jos câteva idei delicioase:
- Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
- Tartă rustică cu căpșuni
- Tiramisu cu căpșuni
- Ruladă cu mascarpone și căpșuni
- Sorbet de căpșuni
Tare sunt curioasă care v-a făcut mai mult cu ochiul. Să îmi spuneți și mie în comentarii ce ați ales și cum v-au ieșit! 🙂
Mod de preparare prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
Prăjitura aceasta se prepară la fel de simplu ca mai toate prăjiturile turnate pe care le cunoaștem atât de bine de la mamele și de la bunicile noastre.
Pentru o aromă plăcută, care să o completeze pe cea a căpșunilor, vă sugerez să folosiți condimente naturale: vanilie naturală și coajă de lămâie și nu esențe chimice din comerț.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
pentru o tavă de ~30x25 cm
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- un praf de sare
- 50 g unt topit și răcit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
- 300 ml lapte bătut
- 380 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 550 g căpșuni (350 g în aluat, 200 g deasupra)
- opțional - zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
- Spălați căpșunile și taiați-le jumătăți sau sferturi dacă sunt mai mari.
- Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
- Adăugați untul topit, vanilia și coaja de lămâie. Amestecați sa se omogenizeze, apoi puneți și laptele bătut.
- Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
- Puneți în aluat 350 g de căpșuni.
- Turnați aluatul în tavă, nivelați.
- Deasupra așezați jumătăți de căpșuni pe care mai întâi le treceți puțin prin făină ca să nu se ducă la fund.
- Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
- Serviți prăjitura cu căpșuni pudrată cu zahăr vanilat (opțonal)
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu