Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

Publicat la 3 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

104 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!

Suntem în plin sezon al căpșunilor dulci și parfumate și în perioada aceasta vreau să le folosesc în toate deserturile pe care le fac! M-am gândit că merg de minune în prăjitura aceasta cu blat fraged de unt și cu umplutură fină și cremoasă de brânză dulce și cred că fotografiile vă vor convinge că am avut dreptate!

Rețeta acestei prăjituri este minunat de simplă și de versatilă. Puteți jongla atât cu umplutura, cât și cu fructele pe care le folosiți în funcție de preferințele voastre sau de sezon. Sau o puteți face doar cu brânză sau doar cu fructe. Puteți folosi și gem dacă nu aveți fructe proaspete. Combinațiile sunt infinite, nu vă fie teamă să improvizați, va ieși delicioasă oricum!

Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

Secretele aluatului pentru această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

Cu ingredientele umpluturii ne putem juca după bunul plac, dar aluatul acestui desert are câteva mici-mici secrete pe care trebuie să le știți dacă doriți să aveți o prăjitură delicioasă, fragedă și care se păstrează proaspătă câteva zile.

Aluatul acesta are multe grăsimi: mult unt și multe gălbenușuri. Acestea sunt ingredientele care îi dau frăgezime, iar modul de lucru îl face pufos și aerat.

Acest aluat fraged se face ridicol de simplu: practic punem toate ingredientele în cuva robotului și mixăm de câteva ori până când untul se combină cu făina și se transformă în...nisip 🙂

Da, vom avea un aluat nisipos care este absolut uimitor pentru că exact așa afânat cum este, îl turnăm în tavă, fără să ne chinuim să îl întindem sau să îl presăm în niciun fel. Bulgărașii de unt și făină se vor înmuia în cuptor, se vor uni între ei și ne vor da cel mai fraged și cel mai pufos blat pentru prăjituri.

  • aluat în tava
  • tăiere desert

Câteva sfaturi de ajutor:

  • Folosiți unt bun, cu 82% grăsime.
  • Untul trebuie să fie foarte rece, de la frigider și e mai ușor de lucrat dacă îl tăiați cubulețe.
  • Dacă aveți un robot cu lamă "S" folosiți-l! Veți obține în câteva secunde un aluat cu granulație foarte fină.
  • Dacă nu aveți robot, puteți "frământa" aluatul folosind dinții unei furculițe sau chiar cu mâna. Trebuie să vă mișcați foarte repede, astfel încât untul să nu se înmoaie. Oricum, e de așteptat că veți obține un "nisip" mai grosier, adică un aluat cu granulație mai mare. E foarte bine și așa.
  • Nu exagerați cu prelucrarea aluatului. Dacă se înmoaie untul, nu vom mai avea un aluat la fel de fraged.
  • După ce ați pregătit aluatul, păstrați-l la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
  • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă. Fiind foarte fragedă, dacă o manevrați cât este încă caldă, se va rupe.
Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

Alte prăjituri la fel de simple și de bune pe care veți dori să le încercați

Dacă și voi sunteți amatori de prăjituri cu fructe care se fac ușor și rapid, sunt sigură că și rețetele de mai jos vor fi pe placul vostru:

  1. prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
  2. prăjitură rapidă cu mere
  3. prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră
  4. prăjitură cu brânză de vaci și zmeură

Mod de preparare prăjitură rapidă cu căpșuni și cremă de brânză dulce (VIDEO inclus)

Cu toate că rețeta este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu capsuni si crema de branza

Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

Această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
mixer Breville
mixer de mână
hârtie de copt
tavă de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluatul - pentru o tavă 35×20 cm

  • 200 g unt cu 82% grăsime (rece, de la frigider)
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 400 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare

umplutura

  • 300 g căpșuni
  • 2 ouă
  • 300 g brânză dulce (brânză de vaci, urdă, ricotta, etc)
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

aluatul

  • Puneți în bolul robotului toate ingredientele din lista pentru aluat.
  • Mixați 1 minut sau până când aluatul capătă o textură nisipoasă.
  • Dacă nu aveți robot, puneți ingredientele într-un bol și amestecați cu dinții unei furculițe până când untul se combină uniform cu făina și aveți un aluat granulat, dar nu mai rămâne făină uscată în castron.
  • Păstrați aluatul la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
  • Aprindeți acum cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.

umplutura

  • Tăiați căpșunile cuburi sau felii, după cum preferați.
  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu mai cade de pe teluri.
  • Într-un alt castron mixați gălbenușurile cu zahărul și vanilia.
  • Peste gălbenușuri puneți brânza și mixați din nou cât să se încorporeze.
  • Cu un tel de mână încorporați spuma de albușuri în amestecul de brânză și gălbenușuri.

asamblare și coacere

  • Puneți în tavă ¾ din aluatul nisipos pregătit. Nu este nevoie să îl compactați.
  • Peste aluat turnați umplutura de brânză și o nivelați.
  • Puneți căpșunile tăiate peste stratul de brânză și presărați restul de aluat.
  • Coaceți prăjitura timp de aproximativ 40 de minute până când aluatul de deasupra este ușor rumenit.
  • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte să o feliați.
Valori nutriționale
Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
Valori per porție
Calorii
372
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
97
mg
32
%
Carbohidrați
 
44
g
15
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
19
g
21
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Victoria Sponge Cake
    Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
104 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x