• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Negresă de post cu gem de caise și migdale

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 8 iul. 2023 · Publicată: 30 nov. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 10 comentarii
56 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Și prăjiturile de post pot fi pufoase, fragede și delicioase! Încearcă această negresă de post cu gem de caise și migdale și te vei convinge!

Dintre toate prăjiturile de post , cred că negresele se bat de la egal la egal cu versiunea lor "de dulce", adică cea care conține lapte, unt și ouă. Chiar și cei care nu țin post ciugulesc cu încântare absolut toate firimiturile de negresă din farfurie 😉

Negresa de post cu gem este poate cel mai modest, cel mai rapid, dar și cel mai popular desert de post. Faptul că prepararea unei negrese nu durează mai mult de 10 minute, contribuie, desigur, destul de mult la popularitatea acestei prăjituri.

De gust, ce să mai vorbim! Prăjiturica aceasta simplă, cu ingrediente pe care le ai mereu în casă, reușește să îți întreacă toate așteptările! Este extraordinar de fragedă și de pufoasă! Interiorul rămâne ușor umed, ceea ce contribuie la aparența de "blat cu ciocolată". Iar dacă îi presari deasupra o mână zdravănă de migdale, vei avea un contrast de texturi absolut minunat!

Negresa de post cu gem de caise si migdale

Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de negresă de post cu gem de caise și migdale

Ce fel de făină să folosesc?

Pentru o prăjitură pufoasă, făina de patiserie, adică cea tip 000 este cea mai potrivită.

Ce gem putem folosi?

Puteți folosi orice gem sau orice dulceață aveți în casă: de caise, de gutui, de prune, de vișine, etc. Eu am folosit la rețeta de astăzi un gem de caise făcut de mine, nu foarte dulce, dar foarte bun și aromat.

Ce arome folosim la această prăjitură?

Orice aromă vă place va fi la fel de bună: vanilie, rom, migdale, etc.
Eu am ales pentru rețeta prezentată astăzi un extract de cafea care să intensifice aroma "ciocolatoasă" a blatului și migdale crude de la Solari s, atât pentru aroma care se potrivește perfect cu caisele, cât și pentru textură.

Cât timp se păstrează proaspătă?

Negresa de post rămâne fragedă și pufoasă chiar și 3-4 zile dacă o păstrați acoperită ca să nu se usuce.

Negresa de post cu gem de caise si migdale

Alte deserturi de post pe care să le încerci atunci când vrei ceva bun și rapid

Dacă vă plac prăjiturile de post și mai aveți nevoie de inspirație, vă las mai jos încă câteva rețete simple și bune pe care le puteți încerca. Ca la toate deserturile de post, ingredientele sunt la îndemâna tuturor, ba chiar sunt convinsă că le aveți chiar acum în casă, așa că vă puteți apuca de treabă 🙂

Iată ce vă propun eu sa încercați dintre rețetele de pe blog:

  • prăjitură cu biscuiți și cacao
  • prăjitură turnată cu mere rase
  • clătite de post cu apă minerală
  • fursecuri de post cu gem de caise și rom
desert vegan cu migdale

Mod de preparare pentru rețeta de negresa de post cu gem de caise și migdale (scris+video)

Ca mai toate prăjiturile de post, și această negresă este foarte ușor de făcut. Practic, nu trebuie decât să amesteci ingredientele uscate cu cele umede, să torni aluatul în tavă și să aștepți să se întâmple magia.

Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Negresa de post cu gem de caise si migdale

Negresa de post cu gem de caise și migdale

Și prăjiturile de post pot fi pufoase, fragede și delicioase! Încearcă această negresă de post cu gem de caise și migdale și te vei convinge!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o tavă de aprox. 22×22 cm

  • 350 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 100 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • 300 ml apă minerală
  • 150 g ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe extract de cafea (sau rom/migdale/vanilie)
  • 150 g gem de caise
  • 80 g migdale crude Solaris

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de dimensiuni potrivite. Ungeți tava cu ulei sau puneți hârtie de copt.
  • Mărunțiți migdalele grosier cu un cuțit sau cu un chopper electric.
    maruntiti migdalele
  • Puneți într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao. Tot aici puneți și ¾ din migdalele mărunțite. Amestecați.
    ingredientele uscate
  • Într-un alt vas puneți apa minerală, uleiul și extractul de cafea.
    ingredientele umede
  • Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați. Puneți gemul de caise și omogenizați. Trebuie să obțineți un aluat moale, ca o cremă de ciocolată foarte densă.
    aluat negresa de post
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați și presărați la suprafață restul migdalelor mărunțite păstrate deoparte.
    presarati migdale
  • Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați.
    taiati prajitura dupa ce se raceste
Nutrition Facts
Negresa de post cu gem de caise și migdale
Amount per Serving
Calorii
334
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Carbohidrați
 
43
g
14
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
16
g
18
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Negresa de post cu gem de caise si migdale

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
56 shares

Comentarii

  1. Violeta a zis

    noiembrie 30, 2021 at 7:41 pm

    Multam mult.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 30, 2021 at 7:42 pm

      Cu drag, Violeta! Spor la treabă!

      Răspunde
  2. violeta a zis

    noiembrie 30, 2021 at 4:09 pm

    Buna, ai o reteta de negresa sa nu fie de post?Nu am gasit.Multumesc

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 30, 2021 at 4:51 pm

      Bună, uite mai jos câteva rețete:
      Negresă cu brânză: https://bucate-aromate.ro/2019/10/negresa-cu-branza-si-struguri/
      Negresă cu dovleac: https://bucate-aromate.ro/2014/09/negresa-pufoasa-cu-crema-de-dovleac/
      Chinezoaica e tot o negresă: https://bucate-aromate.ro/2021/10/prajitura-chinezoiaca/
      Brownie cu unt de arahide: https://bucate-aromate.ro/2020/02/brownie-cu-unt-de-arahide-si-migdale/
      Brownie cu vanilie: https://bucate-aromate.ro/2015/10/brownie-negresa-cu-vanilie/
      Brownie cu trandafiri: https://bucate-aromate.ro/2016/05/prajitura-brownie-cu-trandafiri/

      Răspunde
    • Luciana B. a zis

      martie 15, 2022 at 9:37 am

      5 stars
      Cea mai bună negresă! A ieșit foarte pufoasă, se topește în gură de bună ce este!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        martie 15, 2022 at 10:20 am

        Tare mult mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut negresa. E și desertul meu preferat, e delicioasă de fiecare dată!
        Mulțumesc și eu pentru comentariu. Numai bine!

        Răspunde
        • Mihaela a zis

          aprilie 10, 2022 at 5:21 pm

          Delicios de bună ! O să mă orientez spre rețetele dvs pe viitor !
          A ieșit de nota 10 ! Am făcut cantitate X2 . Fetița mea de 3 ani a zis "delicios !! " și soțului i-a plăcut chiar dacă e de post . Mâine duc și preșcolarilor mei la grădiniță ! Vă pup !

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            aprilie 11, 2022 at 7:32 am

            Mă bucur foarte mult că a avut așa mare succes negresa mea 🙂 Vă aștept cu drag și la alte rețete. Numai bine!

          • Gabriela a zis

            ianuarie 14, 2023 at 3:33 pm

            Buna ziua, daca nu am apa minerală pot pune pur si simplu apă?

          • Iuliana Sbîrnea a zis

            ianuarie 14, 2023 at 3:38 pm

            Da, puteți pune pur și simplu apă sau lapte (vegetal sau normal). Puteți pune și un suc acidulat dacă aveți așa ceva, de exemplu Fanta.

5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.