Și prăjiturile de post pot fi pufoase, fragede și delicioase! Încearcă această negresă de post cu gem de caise și migdale și te vei convinge!
Dintre toate prăjiturile de post, cred că negresele se bat de la egal la egal cu versiunea lor "de dulce", adică cea care conține lapte, unt și ouă. Chiar și cei care nu țin post ciugulesc cu încântare absolut toate firimiturile de negresă din farfurie 😉
Negresa de post cu gem este poate cel mai modest, cel mai rapid, dar și cel mai popular desert de post. Faptul că prepararea unei negrese nu durează mai mult de 10 minute, contribuie, desigur, destul de mult la popularitatea acestei prăjituri.
De gust, ce să mai vorbim! Prăjiturica aceasta simplă, cu ingrediente pe care le ai mereu în casă, reușește să îți întreacă toate așteptările! Este extraordinar de fragedă și de pufoasă! Interiorul rămâne ușor umed, ceea ce contribuie la aparența de "blat cu ciocolată". Iar dacă îi presari deasupra o mână zdravănă de migdale, vei avea un contrast de texturi absolut minunat!
Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de negresă de post cu gem de caise și migdale
Pentru o prăjitură pufoasă, făina de patiserie, adică cea tip 000 este cea mai potrivită.
Puteți folosi orice gem sau orice dulceață aveți în casă: de caise, de gutui, de prune, de vișine, etc. Eu am folosit la rețeta de astăzi un gem de caise făcut de mine, nu foarte dulce, dar foarte bun și aromat.
Orice aromă vă place va fi la fel de bună: vanilie, rom, migdale, etc.
Eu am ales pentru rețeta prezentată astăzi un extract de cafea care să intensifice aroma "ciocolatoasă" a blatului și migdale crude de la Solaris, atât pentru aroma care se potrivește perfect cu caisele, cât și pentru textură.
Negresa de post rămâne fragedă și pufoasă chiar și 3-4 zile dacă o păstrați acoperită ca să nu se usuce.
Alte deserturi de post pe care să le încerci atunci când vrei ceva bun și rapid
Dacă vă plac prăjiturile de post și mai aveți nevoie de inspirație, vă las mai jos încă câteva rețete simple și bune pe care le puteți încerca. Ca la toate deserturile de post, ingredientele sunt la îndemâna tuturor, ba chiar sunt convinsă că le aveți chiar acum în casă, așa că vă puteți apuca de treabă 🙂
Iată ce vă propun eu sa încercați dintre rețetele de pe blog:
- prăjitură cu biscuiți și cacao
- prăjitură turnată cu mere rase
- clătite de post cu apă minerală
- fursecuri de post cu gem de caise și rom
Mod de preparare pentru rețeta de negresa de post cu gem de caise și migdale (scris+video)
Ca mai toate prăjiturile de post, și această negresă este foarte ușor de făcut. Practic, nu trebuie decât să amesteci ingredientele uscate cu cele umede, să torni aluatul în tavă și să aștepți să se întâmple magia.
Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Negresa de post cu gem de caise și migdale
Rețeta Video
Ingrediente
pentru o tavă de aprox. 22×22 cm
- 350 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 100 g zahăr
- 25 g zahăr vanilat
- 50 g cacao
- un praf de sare
- 300 ml apă minerală
- 150 g ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe extract de cafea (sau rom/migdale/vanilie)
- 150 g gem de caise
- 80 g migdale crude Solaris
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de dimensiuni potrivite. Ungeți tava cu ulei sau puneți hârtie de copt.
- Mărunțiți migdalele grosier cu un cuțit sau cu un chopper electric.
- Puneți într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao. Tot aici puneți și ¾ din migdalele mărunțite. Amestecați.
- Într-un alt vas puneți apa minerală, uleiul și extractul de cafea.
- Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați. Puneți gemul de caise și omogenizați. Trebuie să obțineți un aluat moale, ca o cremă de ciocolată foarte densă.
- Turnați aluatul în tavă, nivelați și presărați la suprafață restul migdalelor mărunțite păstrate deoparte.
- Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Violeta a zis
Multam mult.
Iuliana a zis
Cu drag, Violeta! Spor la treabă!
violeta a zis
Buna, ai o reteta de negresa sa nu fie de post?Nu am gasit.Multumesc
Iuliana a zis
Bună, uite mai jos câteva rețete:
Negresă cu brânză: https://bucate-aromate.ro/2019/10/negresa-cu-branza-si-struguri/
Negresă cu dovleac: https://bucate-aromate.ro/2014/09/negresa-pufoasa-cu-crema-de-dovleac/
Chinezoaica e tot o negresă: https://bucate-aromate.ro/2021/10/prajitura-chinezoiaca/
Brownie cu unt de arahide: https://bucate-aromate.ro/2020/02/brownie-cu-unt-de-arahide-si-migdale/
Brownie cu vanilie: https://bucate-aromate.ro/2015/10/brownie-negresa-cu-vanilie/
Brownie cu trandafiri: https://bucate-aromate.ro/2016/05/prajitura-brownie-cu-trandafiri/
Luciana B. a zis
Cea mai bună negresă! A ieșit foarte pufoasă, se topește în gură de bună ce este!
Iuliana Sbîrnea a zis
Tare mult mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut negresa. E și desertul meu preferat, e delicioasă de fiecare dată!
Mulțumesc și eu pentru comentariu. Numai bine!
Mihaela a zis
Delicios de bună ! O să mă orientez spre rețetele dvs pe viitor !
A ieșit de nota 10 ! Am făcut cantitate X2 . Fetița mea de 3 ani a zis "delicios !! " și soțului i-a plăcut chiar dacă e de post . Mâine duc și preșcolarilor mei la grădiniță ! Vă pup !
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur foarte mult că a avut așa mare succes negresa mea 🙂 Vă aștept cu drag și la alte rețete. Numai bine!
Gabriela a zis
Buna ziua, daca nu am apa minerală pot pune pur si simplu apă?
Iuliana Sbîrnea a zis
Da, puteți pune pur și simplu apă sau lapte (vegetal sau normal). Puteți pune și un suc acidulat dacă aveți așa ceva, de exemplu Fanta.