• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Negresă cu brânză și struguri

    Publicat la 4 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta de negresă cu brânză și struguri. Cum se face o negresă cu cremă de brânză, pufoasă și delicioasă. Prăjitura negresă de casă.

    Negresa pufoasa cu branza si struguri

    Negresa asta am făcut-o ca să împușc doi iepuri dintr-o dată: pentru că urma să plecăm într-o mini-vacanță, trebuia să rezolv resturile din frigider dar și să fac ceva bun de luat la pachet pentru drum.

    Am fost foarte încântată de rezultat. Am obținut o negresă cu brânză cu blat pufos, aromat cu puțin rom. Crema de brânză este și ea foarte gustoasă și parfumată cu coajă de lămâie, iar boabele de struguri cu care te întâlnești prin feliile de negresă fac tot deliciul acestei prăjituri.

    Struguri

    Eu am folosit și struguri albi și negri, pentru un aspect mai frumos, dar se poate folosi un singur soi, sau puteți folosi și alte fructe de sezon: prune, piersici, mere, pere.

    Tot cu fructe de sezon vă recomand să mai încercați și rețeta de plăcintă rustică (galette) cu piersici și struguri. E minunată!

    Galette cu piersici

    Toamna obișnuiesc să mai fac și o negresă pufoasă cu cremă de dovleac. E un desert de sezon deosebit de gustos. Găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.

    Negresă pufoasă

    Revenind la rețeta noastră, cred că această negresă cu brânză și struguri va fi preferată de toată familia. E pufoasă, ușor umedă, potrivit de dulce și de aromată. Copiii o vor iubi și cred că vor fi foarte fericiți să primească o bucată de prăjitură la desert sau în pachețelul pentru școală.

    Negresa pufoasa cu struguri

    E o prăjitură spornică, cu ingrediente la îndemână foarte potrivită pentru o zi de week-end în care se adună toată familia la masă.

    E și un desert foarte arătos. Combinația de culori în nuanțe de toamnă îl face foarte apetisant. Va fi o încântare pentru orice ocazie, mai ales că se potrivește la fel de bine și lângă o cafea, dar și lângă o ceașcă de ceai cald.

    Negresa pufoasa cu branza

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Negresa cu branza si struguri

    Negresă cu brânză și struguri

    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 12 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm

    Ingrediente
     

    Am folosit o tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm

      Blatul de cacao

      • 4 ouă
      • 100 g zahăr
      • 50 g unt cu 82% grăsime, topit și răcit
      • 100 ml lapte cu 3.5% grăsime
      • 170 g făină
      • 30 g cacao
      • 5 g praf de copt
      • 1 linguriță de rom (sau esență de rom)
      • un praf de sare

      Stratul de brânză

      • 350 g brânză de vaci grasă
      • 2 ouă
      • 50 g zahăr
      • 1 linguriță coajă rasă de lămâie

      În plus

      • struguri albi și/sau negri

      Instrucțiuni de preparare
       

      • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă care va merge la cuptor.

      Blatul de cacao

      • Mixați ouăle împreună cu zahărul, până când acesta este dizolvat.
      • Adăugați untul topit și răcit, laptele, romul și omogenizați.
      • Turnați făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Încorporați în compoziția de mai sus și turnați aluatul în tavă.

      Stratul de brânză

      • Amestecați brânza cu gălbenușurile, zahărul și coaja de lămâie.
      • Bateți albușurile spumă și încorporați-le în crema de brânză pregătită mai sus.

      Asamblare și coacere

      • Puneți crema de brânză peste blatul de cacao. Amestecați din loc în loc cu o furculiță să se întrepătrundă puțin cele două compoziții pentru a obține un efect marmorat.
      • Deasupra puneți boabe de struguri.
      • Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
      • Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și de o paletă mai lată și lăsați-o să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Eu am unul dreptunghiular ca acesta care îmi este foarte util.
      • Tăiați prăjitura numai după ce se răcește (dacă aveți atâta răbdare).

      Note:

      1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

      2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

      Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
      Negresa pufoasa cu branza si struguri

      Din aceeași categorie

      • prajitura desteapta cu vanilie
        Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
      • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
        Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
      • prajitura Fanta
        Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
      • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
        Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide

      Reader Interactions

      Lasă un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Recipe Rating




      Bara principală

      Iuliana Sbirnea
      Despre Iuliana
      Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
      Citește despre mine, aici →
      • ciorba din cap de peste
        Ciorbă din cap de pește cu orez
      • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
        Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
      • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
        Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
      • cei mai buni cartofi la cuptor
        Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

      Rețete de sezon

      • Rețete cu dovlecei
      • Rețete cu vinete
      • Rețete cu mere
      • Rețete cu prune

      Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

      Nou pe blog

      Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

      • storceag de sturion
        Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
      • gogosari in sos de mustar cu miere
        Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
      • chiftele în tavă la airfryer
        Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
      • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
        Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

      4 conserve care să nu lipsească din cămară

      Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

      • Suc de roşii rapid, 100% natural
        Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
      • Ardei iuți în oțet
        Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
      • Pasta de ardei kapia
        Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
      • Gogoşari la oţet pentru iarnă
        Gogoşari la oţet pentru iarnă

      4 REȚETE SIMPLE DE GEM

      Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

      • Gem de smochine
        Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
      • Gem de struguri
        Gem de struguri
      • Gem de gutui
        Gem de gutui
      • gem de prune
        Gem de prune simplu și bun, 100% natural

      TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

      Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

      • Tort de mere caramelizate
        Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
      • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
        Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
      • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
        Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
      • Tort Tiramisu rețeta clasică
        Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
      MAI MULTE REȚETE DE TORT

      La plăcinte, înainte!

      Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

      • Cea mai usoara placinta cu mere
        Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
      • placinta cu branza dulce
        Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
      • placinta cu carne tocata
        Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
      • Placinta cu dovleac
        Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

      Inspirație culinară pentru fiecare zi

      Rețete dietetice
      retete 30 minute
      Rețete rapide

      ARTICOLE UTILE

      • tipuri de gelatina foi si granule
        Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
      • praf de copt
        Praf de copt - când, cât și cum se folosește
      • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
        Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
      • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
        Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
      VEZI MAI MULTE ARTICOLE

      ACTUALIZATE RECENT

      Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

      • prajitura Fanta
        Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
      • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
        Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
      • Tort Medovik
        Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
      • Tiramisu
        Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

      Footer

      ↑ SUS ↑
      • Politica cookies
      • Politica de confidențialitate

      • Contact
      • Blog
      • FAQ

      Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


      Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.