Rețeta de negresă cu brânză și struguri. Cum se face o negresă cu cremă de brânză, pufoasă și delicioasă. Prăjitura negresă de casă.
Negresa asta am făcut-o ca să împușc doi iepuri dintr-o dată: pentru că urma să plecăm într-o mini-vacanță, trebuia să rezolv resturile din frigider dar și să fac ceva bun de luat la pachet pentru drum.
Am fost foarte încântată de rezultat. Am obținut o negresă cu brânză cu blat pufos, aromat cu puțin rom. Crema de brânză este și ea foarte gustoasă și parfumată cu coajă de lămâie, iar boabele de struguri cu care te întâlnești prin feliile de negresă fac tot deliciul acestei prăjituri.
Eu am folosit și struguri albi și negri, pentru un aspect mai frumos, dar se poate folosi un singur soi, sau puteți folosi și alte fructe de sezon: prune, piersici, mere, pere.
Tot cu fructe de sezon vă recomand să mai încercați și rețeta de plăcintă rustică (galette) cu piersici și struguri. E minunată!
Toamna obișnuiesc să mai fac și o negresă pufoasă cu cremă de dovleac. E un desert de sezon deosebit de gustos. Găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.
Revenind la rețeta noastră, cred că această negresă cu brânză și struguri va fi preferată de toată familia. E pufoasă, ușor umedă, potrivit de dulce și de aromată. Copiii o vor iubi și cred că vor fi foarte fericiți să primească o bucată de prăjitură la desert sau în pachețelul pentru școală.
E o prăjitură spornică, cu ingrediente la îndemână foarte potrivită pentru o zi de week-end în care se adună toată familia la masă.
E și un desert foarte arătos. Combinația de culori în nuanțe de toamnă îl face foarte apetisant. Va fi o încântare pentru orice ocazie, mai ales că se potrivește la fel de bine și lângă o cafea, dar și lângă o ceașcă de ceai cald.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Echipamente necesare
Ingrediente
Am folosit o tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
Blatul de cacao
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g unt cu 82% grăsime, topit și răcit
- 100 ml lapte cu 3.5% grăsime
- 170 g făină
- 30 g cacao
- 5 g praf de copt
- 1 linguriță de rom (sau esență de rom)
- un praf de sare
Stratul de brânză
- 350 g brânză de vaci grasă
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
În plus
- struguri albi și/sau negri
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă care va merge la cuptor.
Blatul de cacao
- Mixați ouăle împreună cu zahărul, până când acesta este dizolvat.
- Adăugați untul topit și răcit, laptele, romul și omogenizați.
- Turnați făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Încorporați în compoziția de mai sus și turnați aluatul în tavă.
Stratul de brânză
- Amestecați brânza cu gălbenușurile, zahărul și coaja de lămâie.
- Bateți albușurile spumă și încorporați-le în crema de brânză pregătită mai sus.
Asamblare și coacere
- Puneți crema de brânză peste blatul de cacao. Amestecați din loc în loc cu o furculiță să se întrepătrundă puțin cele două compoziții pentru a obține un efect marmorat.
- Deasupra puneți boabe de struguri.
- Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
- Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și de o paletă mai lată și lăsați-o să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Eu am unul dreptunghiular ca acesta care îmi este foarte util.
- Tăiați prăjitura numai după ce se răcește (dacă aveți atâta răbdare).
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu