Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Chifteluțe din pește proaspăt la cuptor

Publicat la 26 ianuarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

37 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Suculente, fragede și foarte gustoase! Așa sunt aceste chifteluțe din pește proaspăt gătite simplu, la cuptor, fără fum și fără miros în toată casa!

Uneori chifteluțele la cuptor pot fi fade și uscate. Dar veți vedea că acestea sunt foarte moi și extraordinar de gustoase! În plus, au puține calorii și alături de o salată, pot constitui un prânz sau o cină dietetică.

Chiftelute din peste proaspat la cuptor

Ne plac chifteluțele și le facem destul de des pentru că se fac ușor și sunt foarte versatile. Sunt o opțiune bună și pentru micul dejun sau pachetul de la serviciu. Le putem folosi chiar și la sandvișuri.

De multe ori fac chifteluțe cu ton din conservă pentru că mai mereu se găsește în cămară o conservă care se cere a fi folosită. Dar trebuie să recunosc că rețeta de astăzi, la care am folosit pește proaspăt, se face aproape la fel de ușor, iar gustul este mult mai bun.

Noi le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi și pătrunjel. Au mers de minune!

Chiftelute din peste proaspat la cuptor
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Echipamente necesare
  • Cum se servesc
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru această rețetă sunt puține și destul de simple:

  • pește proaspăt - eu am cerut la pescărie să îmi pregătească un file de crap. Foarte cărnos, foarte gustos!
  • ouă - leagă compoziția
  • legume - ceapă uscată, ceapă verde, usturoi
  • pesmet - absoarbe umiditatea și leagă compoziția.
  • cremă de brânză - dă cremozitate și menține chifteluțele moi și suculente
  • condimente - sare, piper, cimbru, nucșoară
  • verdețuri - merg la fel de bine și pătrunjelul, și mărarul
  • ulei de măsline - 2-3 picături prelinse pe fiecare chifteluță le vor împiedica să se usuce în cuptor

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

File de crap proaspat
File de crap proaspăt

Mod de preparare

  1. Cercetați peștele să nu mai aibă oase mici ascunse în țesuturi. Dacă are piele, trebuie să o îndepărtați.
  2. Tăiați peștele cuburi mai mici. Dacă aveți un robot de bucătărie, atunci totul e foarte simplu: puneți în cuva robotului toate ingredientele mai puțin oul și crema de brânză.
  3. Mixați de câteva ori până când peștele este mărunțit atât de mult cum vă place: îl puteți face pastă sau îi puteți lăsa o textură mai grosieră, ca să simțiți și bucățele de carne.
  4. Adăugați oul bătut și brânza și potriviți gustul de sare și condimente. Omogenizați și lăsați amestecul deoparte 10-15 minute ca să se umfle pesmetul.
  5. Cu o lingură pentru înghețată formați chifteluțe pe care le puneți în tavă, peste hârtia de copt.
  6. Puneți pe fiecare chifteluță 1-2 picături de ulei de măsline.
  7. Coaceți chifteluțele în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 25 de minute.
Chifteluțe în tavă

Echipamente necesare

Rețeta aceasta este tare ușoară dacă aveți un robot de bucătărie cu lamă "S" care să toace carnea de pește și să amestece în același timp ingredientele.

Dacă nu aveți un astfel de robot, puteți folosi o mașină de tocat sau dacă sunteți mai îndemânatici, puteți toca peștele mărunt, cu cuțitul.

De mare ajutor la formarea chifteluțelor ar fi o lingură de înghețată. Cu ea puteți face chifteluțe egale, fără să vă murdăriți deloc pe mâini. Dacă nu aveți, vă puteți ajuta de 2 linguri unse ușor cu puțin ulei.

Cum se servesc

Aceste chifteluțe din pește proaspăt sunt foarte versatile. Vă las mai jos câteva sugestii de servire:

  • cu salată verde sau baby spanac, fetică, etc.
  • cu legume: roșii, castraveți, ardei gras, măsline, etc.
  • sos rapid din: iaurt sau smântână cu usturoi, sare, piper și verdeață, după gust.
  • cu o maioneză dietetică pe bază de iaurt
  • cu piure de cartofi clasic sau piure de cartofi de post
  • cu scordolea (skordalia)

Întrebări frecvente

Ce fel de pește este potrivit pentru chifteluțe?

Orice pește gras, cu puține oase sau cu oase mari este potrivit pentru a face chifteluțe: crap, știucă, somon, macrou, hering, ton.

Aceste chifteluțe se pot prăji în tigaie?

Nu vă recomand acest lucru pentru că nu își vor păstra la fel de bine forma în tigaie. Compoziția lor este moale, gândită să rămână fragedă și suculentă după coacere.

Ce fac dacă nu am pesmet?

Pesmetul se poate înlocui cu aceeași cantitate de făină.

Cu ce pot înlocui crema de brânză?

Crema de brânză se poate înlocui cu aceeași cantitate de smântână grasă. Dacă smântâna e mai fluidă, poate fi nevoie să mai adăugați suplimentar puțin pesmet sau făină în compoziție.

Câte calorii au chifteluțele din pește?

Chifteluțele din pește pregătite după rețeta de mai jos și gătite la cuptor au aprox. 71 kcal/bucată. Dacă le prăjiți în ulei, vor avea ceva mai multe calorii.

Chiftelute din peste proaspat la cuptor

Extra-sfaturi

  • Nu lăsați chifteluțele în cuptor mai mult de 25 de minute. Nu au nevoie de mai mult timp de gătire pentru că peștele se gătește foarte repede. Dacă te țineți mai mult în cuptor, se vor usca.
  • Chifteluțele se vor rumeni doar pe partea care este în contact cu tava. Dacă doriți să le rumeniți pe ambele părți, după 10 minute, puteți deschide ușa cuptorului și le întoarceți pe partea cealaltă.
  • Chifteluțele sunt cele mai bune când sunt proaspete, în ziua în care le-ați făcut. Dacă mai rămân pentru a doua zi, păstrați-le într-o caserolă la frigider. Se pot încălzi ușor în cuptorul cu microunde.

Rețete asemănătoare

  • Pasta de macrou afumat
    Pastă de macrou afumat - pentru mic dejun și gustări
  • Macrou marinat in otet
    Macrou marinat la rece, în oțet cu ceapă și mirodenii
  • Drob de peste
    Drob de pește cu smântână
  • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
    Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chiftelute din peste proaspat la cuptor

Chifteluțe din pește proaspăt la cuptor

Suculente, fragede și foarte gustoase! Așa sunt aceste chifteluțe din pește proaspăt gătite la cuptor, fără fum și fără miros în toată casa!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
așteptare: 10 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 12 chifteluțe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
lingură înghețată
lingură înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

ingrediente pentru chifteluțe din pește

  • 350 g file de pește proaspăt (crap, știucă, somon, macrou, hering, etc.)
  • 1 ou
  • 1 ceapă uscată
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură pesmet fin
  • 2 linguri cremă de brânză (Almette, Philadelphia, etc.)
  • ½ legătură pătrunjel sau mărar
  • sare, piper, cimbru, nucșoară - după gust
  • puțin ulei de măsline - opțional

pentru servit

  • salată verde, roșii cherry
  • iaurt grecesc, usturoi, pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cercetați peștele să nu mai aibă oase mici ascunse în țesuturi. Dacă are piele, trebuie să o îndepărtați.
  • Dacă aveți un robot de bucătărie, atunci totul e foarte simplu: puneți în cuva robotului toate ingredientele mai puțin oul și crema de brânză. Dacă nu aveți robot, tocați carnea la mașina de tocat.
  • Mixați de câteva ori până când peștele este mărunțit atât de mult cum vă place: îl puteți face pastă sau îi puteți lăsa o textură mai grosieră, ca să simțiți și bucățele de carne.
  • Adăugați oul bătut și brânza și potriviți gustul de sare și condimente. Omogenizați și lăsați amestecul deoparte 10-15 minute ca să se umfle pesmetul.
  • Cu o lingură pentru înghețată formați chifteluțe pe care le puneți în tavă, peste hârtia de copt.
  • Puneți pe fiecare chifteluță 1-2 picături de ulei de măsline.
  • Coaceți chifteluțele în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 25 de minute.
  • Serviți chifteluțele cu salată, legume, maioneză dietetică sau sos de iaurt cu usturoi.
  • Dacă mai rămân, pătrați chifteluțele într-o caserolă la frigider.
Valori nutriționale
Chifteluțe din pește proaspăt la cuptor
Valori per porție
Calorii
71
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Colesterol
 
32
mg
11
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
66
IU
1
%
Calciu
 
14
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
37 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x