Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Publicat la 1 februarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

166 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Căutați o idee de prânz gustos și sățios? Încercați această rețetă de musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor. Este absolut delicioasă!

V-am adus astăzi rețeta mea specială de musaca la cuptor, ușor diferită de cea tradițională. Este o variantă care se face la fel de simplu, însă e mult mai savuroasă pentru că are arome noi care o duc pur și simplu la un alt nivel. Îmi veți da dreptate dacă o încercați! 🙂

Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Musacaua are origini arăbești și este o mâncare care alternează straturile de cartofi sau de vinete cu cele de carne tocată. În variata cu cartofi, musacaua este o mâncare destul de calorică și de sățioasă, de aceea este potrivită mai mult în lunile reci ale anului.

Pe blog veți găsi și o rețetă de musca de cartofi cu carne de pui și ciuperci un pic mai ușoară și absolut delicioasă! Iar dacă nu vă surâde combinația de carne și cartofi, puteți încerca rețeta de musaca de vinete cu carne de pui, care este cea mai dietetică variată cu putință și se poate mânca și rece.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Întrebări frecvente
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Alte rețete cu carne tocată
  • Din aceeași categorie

Ingrediente

Ingrediente pentru musaca de cartofi

O musaca bună se construiește din câteva straturi:

  • cartofi - folosiți cartofi roz sau din cei special pentru fiert. Cartofii albi, făinoși nu sunt potriviți pentru musaca pentru că se sfărâmă ușor. Cartofii trebuie se fierb în coajă, cu câteva ore înainte ca să aibă timp să se răcească bine, altfel nu se pot felia frumos.
  • sosul de carne tocată - eu folosesc pentru musaca sosul bolognese care după mine este mai gustos și mai bogat în arome decât modul tradițional de preparare al sosului de carne tocată. Pe blog găsiți rețeta de sos bolognese explicată cu toate detaliile necesare.
  • smântână și ouă - în locul clasicului sos bechamel cu făină, eu prefer să fac un amestec din smântână și ouă, condimentat simplu, doar cu sare și piper, pe care îl torn peste ultimul strat de cartofi.
  • cașcaval - sau brânză cheddar, mozzarella. Orice brânză care se topește frumos în cuptor este numai bună de presărat peste musaca.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Ce puteți schimba în rețetă

  • Cartofii din musaca pot fi fierți - așa cum am făcut eu în rețeta de astăzi - copți, fripți pe grătar sau prăjiți.
  • Puteți face musaca și cu cartofi fierți, dați pe răzătoare sau cu piure de cartofi.
  • Dacă nu vă plac cartofii sau doriți să reduceți conținutul de carbohidrați, îi puteți înlocui cu felii de vinete sau de dovlecei.
  • În locul sosului de ouă și smântână pe care l-am făcut eu, puteți folosi un sos bechamel făcut cu unt și făină.
Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Întrebări frecvente

De ce să folosești sos bolognese la musaca?

Pentru că e mai bogat, având și legume în compoziție: morcov și țelină.
E fiert pe îndelete, în supă de vită și sos de roșii, ceea ce îi conferă un gust superior. Și mai ales pentru aroma pregnantă de vin roșu care este atât de plăcută și care face o mare diferență.

Câte calorii are o porție de musaca

O porție de musaca cu cartofi și carne tocată amestec porc și vită are aproximativ 500 kcal.

Se poate congela musacaua?

Da, puteți congela musacaua înainte sau după coacere. Când vreți să o serviți, o lăsați să se decongeleze până la temperatura camerei, apoi o gătiți la cuptor sau doar o încălziți, după caz.

Cu ce se servește musacaua?

Fiind o mâncare sățioasă, un pic de pătrunjel proaspăt tocat fin și presărat peste musaca este suficient. Merge bine cu castraveți murați de vară, cu o salată verde sau cu câțiva gogoșari în oțet.

Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Musaca cu carne tocata la cuptor_reteta

Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Căutați o idee de prânz gustos și sățios? Încercați această rețetă de musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor. Este absolut delicioasă!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 20 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru sosul de carne (bolognese)

  • 500 g carne amestec porc și vită (60-70% să fie carne de vită)
  • 2 buc ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 1 felie țelină (opțional)
  • 3 căței usturoi (opțional)
  • 30 ml ulei
  • 30 ml vin roșu
  • 200 ml suc de roșii
  • 100 ml supă de vită (sau apă )
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust

pentru musaca

  • 900 g cartofi fierți și răciți
  • 2 ouă
  • 150 g smântână fermentată
  • 60 g cașcaval ras
  • sare și piper după gust
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

sos de carne tocată (bolognese)

  • Tocați carnea prin mașina de tocat sau la robot. Dacă folosiți carne tocată congelată, lăsați-o să se dezghețe peste noapte în frigider.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Puneți în tigaie legumele tăiate cubulețe mici sau date pe răzătoare. Presărați un praf de sare și lăsați legumele să se călească timp de 3-4 minute până se înmoaie puțin. Amestecați din când în când.
  • Puneți carnea tocată și amestecați să desfaceți bulgărașii care se formează. Veți observa că pe măsură ce se gătește, carnea se albește.
  • Turnați vinul, apoi sucul de roșii și condimentați cu sare, piper, dafin și cimbru uscat după gust.
  • Puneți și supa de vită în tigaie. Fierbeți carnea timp de 30-40 de minute la foc moderat, cu capac, amestecând din când în când.

musaca

  • Cartofii se fierb întregi, în coajă și se lasă se răcească foarte bine. Se taie apoi rondele de 0.5 cm grosime.
  • Bateți ouăle cu puțină sare și puțin piper, apoi amestecați-le cu smântâna.
  • Pe fundul unei tăvi cu diametrul de aprox. 22 cm puneți 2 linguri din amestecul de mai sus și 2 linguri de sos de carne. Amestecați puțin să se combine.
  • Așezați jumătate din rondelele de cartofi pe fundul tăvii.
  • Turnați tot sosul de carne. Nivelați.
  • Peste stratul de carne așezați restul de felii de cartofi.
  • Turnați deasupra sosul de smântână și ouă care v-a mai rămas și presărați cașcavalul ras.
  • Dați musacaua la cuptor, la 180 de grade pentru 35-40 de minute până când se rumenește frumos deasupra. Cuptorul să fie preîncins!
  • Serviți musacaua caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat fin. Dacă mai rămâne pentru a doua zi, se păstrează la frigider și se încălzește la cuptor sau la microunde.
Valori nutriționale
Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor
Valori per porție
Calorii
505
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
33
g
51
%
Colesterol
 
138
mg
46
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
23
g
46
%
Vitamina A
 
1888
IU
38
%
Calciu
 
150
mg
15
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete cu carne tocată

Alte rețete simple și bune în care carnea tocată este vedeta. Sper să le

  • Paste cu carne tocata la cuptor_reteta
    Paste cu carne tocată la cuptor
  • placinta cu carne tocata
    Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
  • Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
    Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Din aceeași categorie

Rețeta de musaca face parte din colecția mea de rețete cu carne. Aruncați o privire, sigur veți găsi și alte rețete care să vă inspire!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
166 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x