• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 nov. 2024 · Publicată: 5 apr. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
842 shares
Mergi la rețetă

Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!

Extraordinar de fină, mătăsoasă, fără fierbere și fără ouă! Așa este această cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! Și se potrivește perfect în orice desert: torturi, prăjituri, rulade sau deserturi la pahar!

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Am folosit această cremă de mascarpone cu vișine la un tort spirală cu blat de cacao și a fost absolut minunată! Este crema ideală pentru că se face atât de repede și de ușor și are ținuta perfectă atât pentru umplerea torturilor și prăjiturilor, cât și pentru decor.

Își menține foarte bine forma pe tort timp de 1-2 zile, nu se înmoaie și nu se lasă, așadar nu trebuie să vă faceți griji în privința aspectului.

Dacă vă grăbiți și nu vreți nici măcar să aprindeți cuptorul, puteți folosi această cremă de mascarpone și într-o prăjitură fără coacere, cu blat de pișcoturi de șampanie.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele necesare pentru o cremă suficientă pentru un tort mare de 22-24 cm în diametru (aprox. 2 kg) sau pentru o ruladă.

Ingrediente cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
  • 500 g mascarpone
  • 500 g smântână pentru frișcă - foarte rece
  • 200 g zahăr pudră - puteți adapta ușor cantitatea după gustul vostru
  • 1 lingură extract/esență de vanilie
  • 200 g vișine fără sâmburi - pot fi vișine proaspete, din compot, congelate, vișine la borcan sau de ce nu, chiar și vișine din vișinată.

Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!

Visine la scurs
  1. Orice fel de vișine ați folosi pentru această cremă de mascarpone cu frișcă, este foarte important să le lăsați să se scurgă bine de sirop într-o sită. Nu vrem să adăugăm lichid în cremă!
  2. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, să fi stat la frigider cel puțin 6 ore înainte de mixare.
  3. De asemenea, castronul și telurile mixerului trebuie ținute la frigider 30 de minute înainte de prepararea cremei.
  4. Folosiți un mixer de mână sau un mixer cu picior, în acest fel, treaba merge mult mai repede.
  5. Mixați doar până când crema se întărește și formează valuri vizibile. Dacă depășiți acest moment, crema se va tăia!
  6. Înainte să puneți vișinele în cremă, dați deoparte aprox. 300 g de cremă simplă pe care să o folosiți la decor.
Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Rețete asemănătoare

  • crema de vanilie
    Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
  • Extract (esenţă) de vanilie
    Extract (esenţă) de vanilie
  • Blat de tort cu cacao si nuci
    Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise
  • Ruladă cu șerbet de trandafiri
    Blat de ruladă din pandișpan, cea mai simplă rețetă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crema de mascarpone cu visine

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

  • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 500 ml smântână pentru frişcă, min. 32% grăsime (foarte rece)
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g vişine proaspete sau din compot ( fără sâmburi)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți vişine proaspete, trebuie să îndepărtați sâmburii. Dacă folosiți vișine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă. Păstrați deoparte câteva vișine pentru decor.
    crema de mascarpone cu frisca_visine scurse
  • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
    crema de mascarpone cu frisca si visine_mixare ingrediente
  • Dacă folosiți crema pentru un tort, dați acum deoparte ¼ sau ⅓ din cantitate, pe care o veți folosi la decor.
    crema pentru decor
  • În crema rămasă puneți vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
    crema de mascarpone cu frisca si visine
  • Dacă nu o folosiți imediat, păstrați crema la frigider, într-o caserolă cu capac.
    Crema de mascarpone cu visine
Nutrition Facts
Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
Amount per Serving
Calorii
444
% Daily Value*
Grăsimi
 
34
g
52
%
Colesterol
 
88
mg
29
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
27
g
30
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
842 shares

Comentarii

  1. Daniela Nae a zis

    martie 15, 2025 at 3:08 am

    5 stars
    Am folosit crema pt un tort, foarte gustoasa, multumesc pt reteta😊

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 15, 2025 at 7:01 am

      Dragă Danieala, mă bucur mult că ți-a plăcut!😊

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.