Paste cu pui și ciuperci, cu aromă intensă de brânză, în sos cremos cu smântână, unt și usturoi. Bune, sățioase, și se fac atât de ușor! Încearcă-le pentru un prânz în familie și toți cei dragi îți vor mulțumi!
Această rețetă de paste cu pui și ciuperci este genul de mâncare de suflet, perfectă pentru masa de prânz, care te face să te simți bine, acasă, cu toți cei din familie adunați în jurul mesei!
Cui nu-i plac pastele și cui nu-i plac bucățile fragede de pui, cuburile de ciuperci călite în unt cu usturoi, toate acoperite cu cel mai cremos sos cu smântână și parmezan! Nimeni nu va refuza o porție generoasă din aceste paste!
Rețeta aceasta este foarte ușor de făcut și poate fi pregătită în avans pentru o masă la care aveți musafiri. Vă asigur că nu vor fi dezamăgiți!
Pentru mai multe mâncăruri simple și delicioase, încercați și rețeta mea de omletă rapidă cu piept de pui sau pe cea de piept de pui cu sos alb, care poate fi mâncată cu mămăliguță 😉
Mergi direct la:
Ingrediente
În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele de care aveți nevoie pentru această rețetă.
Câteva cuvinte despre ingrediente principale:
- carne de pui - puteți folosi piept de pui sau pulpe dezosate, fără piele
- ciuperci - pentru mai multă savoare, folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă. Puteți folosi: ciuperci brune, Champignon, hribi, gălbiori, ghebe, pleurotus, etc.
- parmezan - este unul dintre ingredientele care prin aroma lui inconfundabilă, dau savoarea acestei rețete. Ar fi de preferat să nu îl înlocuiți cu alt tip de brânză.
- smântână - folosiți smântână lichidă pentru gătit cu minim 20% grăsime. Puteți folosi și smântână pentru frișcă, cu condiția să nu fie îndulcită.
- paste - puteți folosi orice paste aveți în cămară, totuși cel mai bine se potrivesc paste scurte gen penne, fusilli, farfale.
- condimente - sare, piper, oregano și câțiva fulgi de chilli, dacă vă plac mâncărurile ușor picante.
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
La această rețetă de paste cu pui și ciuperci, cheia succesului este sincronizarea deoarece pastele trebuie să fie fierte exact în momentul când am terminat de gătit ciupercile și carnea de pui.
- Tăiați carnea de pui fâșii sau cuburi.
- Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare puneți untul și uleiul să se încingă. Căliți carnea de pui pentru 7-10 minute, până când este gătită. Asezonați cu sare și piper după gust.
- Puneți la fiert aprox. 2,5 litri de apă cu 2 lingurițe de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat în indicațiile de pe pachet.
- Între timp curățați și tăiați ciupercile felii sau cuburi.
- Scoateți carnea de pui pe o farfurie și păstrați-o puțin deoparte.
- În grăsimea rămasă în tigaie puneți usturoiul tocat mărunt și ciupercile. Presărați oregano uscat și lăsați ciupercile să se gătească 8-10 minute, până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă.
- Întoarceți bucățile de carne în tigaie, adăugați fulgi de chilli după gust și lăsați-le să se gătească 1-2 minute împreună cu ciupercile.
- Turnați în tigaie smântâna pentru gătit.
- Adăugați 50 g de parmezan ras, pastele fierte și scurse și 2 polonice din apa în care au fiert pastele. Amestecați și lăsați tigaia pe foc încă 2 minute, până când sosul se îngroașă suficient de bine.
- Serviți pastele cu pui și ciuperci cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt. Înainte de servire mai presărați încă 20 g de parmezan ras.
Cum se păstrează
Dacă mai rămân paste care nu se consumă, le puteți păstra 2-3 zile la frigider sau le puteți congela.
Când doriți să le consumați pastele congelate, puteți lăsa vasul să se dezghețe peste noapte la frigider sau îl puteți încălzi în cuptorul cu microunde.
Dacă alegeți să congelați resturile în tăvi de aluminiu, le puteți încălzi direct în cuptorul mare, timp de 45-50 de minute la 180 de grade.
Extra-sfaturi pentru cele mai reușite paste cu pui și ciuperci
- Untul adaugă o foarte multă aromă în aceste paste, așa că încercați să nu îl omiteți. Dacă nu îl aveți, se poate înlocui cu ulei de măsline.
- Vă puteți da seama că sosul este suficient de bine legat, trasând o linie cu degetul peste dosul unei linguri de lemn. Dacă linia rămâne fermă, înseamnă că sosul este gata, iar dacă se scurge peste linie, mai are nevoie de gătire încă 1-2 minute.
- Nu vă plac ciupercile? Le puteți înlocui cu o altă legumă, cum ar fi mazăre, spanac sau broccoli.
Alte rețete de paste pe care să le încercați
Vă plac rețetele cu paste? Iată mai jos și altele la fel de simple și de bune pe care vă recomand să le încercați:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
- 500 g ciuperci (Champignon, brune, hribi, gălbiori, etc.)
- 200 g paste scurte (penne, fusilli, etc.)
- 20 g unt
- 20 ml ulei
- 70 g parmezan (50+20)
- 200 ml smântână pentru gătit (min. 20% grăsime)
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță oregano uscat
- fulgi de chilli - după gust
- sare și piper - după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați carnea de pui fâșii sau cuburi.
- Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare puneți untul și uleiul să se încingă. Căliți carnea de pui pentru 7-10 minute, până când este gătită. Asezonați cu sare și piper după gust.
- Puneți la fiert aprox. 2,5 litri de apă cu 2 lingurițe de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat în indicațiile de pe pachet.
- Între timp curățați și tăiați ciupercile felii sau cuburi.
- Scoateți carnea de pui pe o farfurie și păstrați-o puțin deoparte.
- În grăsimea rămasă în tigaie puneți usturoiul tocat mărunt și ciupercile. Presărați oregano uscat și lăsați ciupercile să se gătească 8-10 minute, până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă.
- Întoarceți bucățile de carne în tigaie, adăugați fulgi de chilli după gust și lăsați-le să se gătească 1-2 minute împreună cu ciupercile.
- Turnați în tigaie smântâna pentru gătit.
- Adăugați 50 g de parmezan ras, pastele fierte și scurse și 2 polonice din apa în care au fiert pastele. Amestecați și lăsați tigaia pe foc încă 2 minute, până când sosul se îngroașă suficient de bine.
- Serviți pastele cu pui și ciuperci cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt. Înainte de servire mai presărați încă 20 g de parmezan ras.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu