Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

Publicat la 6 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

143 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Paste cu pui și ciuperci, cu aromă intensă de brânză, în sos cremos cu smântână, unt și usturoi. Bune, sățioase, și se fac atât de ușor! Încearcă-le pentru un prânz în familie și toți cei dragi îți vor mulțumi!

Această rețetă de paste cu pui și ciuperci este genul de mâncare de suflet, perfectă pentru masa de prânz, care te face să te simți bine, acasă, cu toți cei din familie adunați în jurul mesei! 

penne cu carne și sos alb

Cui nu-i plac pastele și cui nu-i plac bucățile fragede de pui, cuburile de ciuperci călite în unt cu usturoi, toate acoperite cu cel mai cremos sos cu smântână și parmezan ! Nimeni nu va refuza o porție generoasă din aceste paste!

Rețeta aceasta este foarte ușor de făcut și poate fi pregătită în avans pentru o masă la care aveți musafiri. Vă asigur că nu vor fi dezamăgiți! 

Pentru mai multe mâncăruri simple și delicioase, încercați și rețeta mea de omletă rapidă cu piept de pui sau pe cea de piept de pui cu sos alb, care poate fi mâncată cu mămăliguță 😉

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi pentru cele mai reușite paste cu pui și ciuperci
  • Alte rețete de paste pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele de care aveți nevoie pentru această rețetă.

ingrediente reteta paste cu pui si ciuperci in sos cremos

Câteva cuvinte despre ingrediente principale:

  • carne de pui - puteți folosi piept de pui sau pulpe dezosate, fără piele
  • ciuperci - pentru mai multă savoare, folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă. Puteți folosi: ciuperci brune, Champignon, hribi, gălbiori, ghebe, pleurotus, etc.
  • parmezan - este unul dintre ingredientele care prin aroma lui inconfundabilă, dau savoarea acestei rețete. Ar fi de preferat să nu îl înlocuiți cu alt tip de brânză.
  • smântână - folosiți smântână lichidă pentru gătit cu minim 20% grăsime. Puteți folosi și smântână pentru frișcă, cu condiția să nu fie îndulcită.
  • paste - puteți folosi orice paste aveți în cămară, totuși cel mai bine se potrivesc paste scurte gen penne , fusilli, farfale.
  • condimente - sare, piper, oregano și câțiva fulgi de chilli, dacă vă plac mâncărurile ușor picante.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

La această rețetă de paste cu pui și ciuperci, cheia succesului este sincronizarea deoarece pastele trebuie să fie fierte exact în momentul când am terminat de gătit ciupercile și carnea de pui.

Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
  1. Tăiați carnea de pui fâșii sau cuburi.
  2. Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare puneți untul și uleiul să se încingă. Căliți carnea de pui pentru 7-10 minute, până când este gătită. Asezonați cu sare și piper după gust.
  3. Puneți la fiert aprox. 2,5 litri de apă cu 2 lingurițe de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat în indicațiile de pe pachet.
  4. Între timp curățați și tăiați ciupercile felii sau cuburi.
  5. Scoateți carnea de pui pe o farfurie și păstrați-o puțin deoparte.
  6. În grăsimea rămasă în tigaie puneți usturoiul tocat mărunt și ciupercile. Presărați oregano uscat și lăsați ciupercile să se gătească 8-10 minute, până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă.
  7. Întoarceți bucățile de carne în tigaie, adăugați fulgi de chilli după gust și lăsați-le să se gătească 1-2 minute împreună cu ciupercile.
  8. Turnați în tigaie smântâna pentru gătit.
  9. Adăugați 50 g de parmezan ras, pastele fierte și scurse și 2 polonice din apa în care au fiert pastele. Amestecați și lăsați tigaia pe foc încă 2 minute, până când sosul se îngroașă suficient de bine.
  10. Serviți pastele cu pui și ciuperci cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt. Înainte de servire mai presărați încă 20 g de parmezan ras.
Paste cu pui si ciuperci în sos cremos

Cum se păstrează

Dacă mai rămân paste care nu se consumă, le puteți păstra 2-3 zile la frigider sau le puteți congela.

Când doriți să le consumați pastele congelate, puteți lăsa vasul să se dezghețe peste noapte la frigider sau îl puteți încălzi în cuptorul cu microunde.

Dacă alegeți să congelați resturile în tăvi de aluminiu, le puteți încălzi direct în cuptorul mare, timp de 45-50 de minute la 180 de grade.

Extra-sfaturi pentru cele mai reușite paste cu pui și ciuperci

  1. Untul adaugă o foarte multă aromă în aceste paste, așa că încercați să nu îl omiteți. Dacă nu îl aveți, se poate înlocui cu ulei de măsline.
  2. Vă puteți da seama că sosul este suficient de bine legat, trasând o linie cu degetul peste dosul unei linguri de lemn. Dacă linia rămâne fermă, înseamnă că sosul este gata, iar dacă se scurge peste linie, mai are nevoie de gătire încă 1-2 minute.
  3. Nu vă plac ciupercile? Le puteți înlocui cu o altă legumă, cum ar fi mazăre, spanac sau broccoli.

Alte rețete de paste pe care să le încercați

Vă plac rețetele cu paste? Iată mai jos și altele la fel de simple și de bune pe care vă recomand să le încercați:

  • Paste cu sos de naut si rozmarin
    Paste cu cremă năut și rozmarin - rețetă de post rapidă și sănătoasă
  • Tortellini cu sos alb
    Tortellini cu sos alb - gata în 15 minute
  • Paste bolognese
    Cele mai bune paste bolognese. Ce anume face diferența?
  • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi
    Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Paste cu pui si ciuperci în sos cremos

Paste cu pui si ciuperci în sos cremos

Paste cu pui și ciuperci, cu aromă intensă de brânză, în sos cremos cu smântână, unt și usturoi. Bune, sățioase, și se fac atât de ușor!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 500 g ciuperci (Champignon, brune, hribi, gălbiori, etc.)
  • 200 g paste scurte (penne, fusilli, etc.)
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei
  • 70 g parmezan (50+20)
  • 200 ml smântână pentru gătit (min. 20% grăsime)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță oregano uscat
  • fulgi de chilli - după gust
  • sare și piper - după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați carnea de pui fâșii sau cuburi.
    piept de pui taiat fasii
  • Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare puneți untul și uleiul să se încingă. Căliți carnea de pui pentru 7-10 minute, până când este gătită. Asezonați cu sare și piper după gust.
    pui gatit in tigaie
  • Puneți la fiert aprox. 2,5 litri de apă cu 2 lingurițe de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat în indicațiile de pe pachet.
    penne fierte
  • Între timp curățați și tăiați ciupercile felii sau cuburi.
    ciuperci taiate cuburi
  • Scoateți carnea de pui pe o farfurie și păstrați-o puțin deoparte.
    piept de pui scos pe farfurie
  • În grăsimea rămasă în tigaie puneți usturoiul tocat mărunt și ciupercile. Presărați oregano uscat și lăsați ciupercile să se gătească 8-10 minute, până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă.
    ciuperci brune sotate in tigaie
  • Întoarceți bucățile de carne în tigaie, adăugați fulgi de chilli după gust și lăsați-le să se gătească 1-2 minute împreună cu ciupercile.
    piept de pui si ciuperci in tigaie
  • Turnați în tigaie smântâna pentru gătit.
    mantana de gatit turnata in tigaie peste pui si ciuperci
  • Adăugați 50 g de parmezan ras, pastele fierte și scurse și 2 polonice din apa în care au fiert pastele. Amestecați și lăsați tigaia pe foc încă 2 minute, până când sosul se îngroașă suficient de bine.
    parmezan ras in tigaie
  • Serviți pastele cu pui și ciuperci cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt. Înainte de servire mai presărați încă 20 g de parmezan ras.
    Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
Valori nutriționale
Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
Valori per porție
Calorii
800
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
51
g
78
%
Colesterol
 
173
mg
58
%
Carbohidrați
 
44
g
15
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
41
g
82
%
Vitamina A
 
1180
IU
24
%
Calciu
 
274
mg
27
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
143 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x