• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Baby hering la cuptor - rețeta simplă de pește la tavă cu lămâie și ardei iute

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 5 iun. 2025 · Publicată: 14 nov. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
409 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor! E gata în mai puțin de jumătate de oră!

baby hering in tava

Baby hering este un pește oceanic, foarte gustos și sănătos. Veți găsi la pescărie baby hering congelat și este cea mai bună variantă! Peștele oceanic este pescuit în mediul său 100% natural și ecologic. Este congelat rapid direct pe vasele de pescuit pentru a-și păstra calitățile, textura și nutrienții.

Banner selgros

Fiind un pește de captură și nu de crescătorie, este natural și sănătos, fiind o sursă importantă de acizi grași omega-3.

Să ne bucurăm așadar de acest pește mic, gătit rapid , la cuptor, cu efort minim, dar cu maxim de savoare!

La fel de gustoase și de sănătoase sunt și hamsiile prăjite care ne duc mereu cu gândul la mare și la vacanță, dar pe care le putem face atât de ușor și acasă!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Pentru că baby hering are un gust distinct și nu vrem să îl acoperim cu prea multe condimente, la această rețetă vom folosi foarte puține ingrediente. Iată în fotografia de mai jos ce ne trebuie:

ingrediente listate reteta baby hering la cuptor

  • baby hering - decongelat, eviscerat și spălat în mai multe ape
  • ulei - de preferat ulei de măsline extravirgin pentru o aromă mai plăcută
  • usturoi
  • ardei iute - se poate omite dacă nu mâncați picant
  • suc de lămâie
  • oregano uscat
  • sare și piper 
  • pătrunjel proaspăt - pentru servit

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.

baby hering curățat și condimentat

Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.

pește in tava cu usturoi si ardei iute

Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.

Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.

Cum se servește

Baby hering gătit atât de simplu la cuptor, doar cu puțin ulei de măsline și lămâie lasă loc oricărei garnituri.

Îl puteți servi oricum vă place. Iată câteva sugestii:

  • mămăliguță și mujdei
  • piure de cartofi
  • cartofi prăjiți
  • cartofi natur
  • scordolea
  • garnitură de orez
  • cuscus
  • salată
baby hering în farfurie cu salata si lamaie

Cum se păstrează

Baby hering la cuptor este cel mai gustos atunci când e cald și proaspăt, așa că vă sfătuiesc să nu gătiți mai mult decât puteți mânca la o masă.

Dacă totuși mai rămâne, îl puteți încălzi ușor pentru 5-7 minute în cuptor la 160 de grade sau la microunde.

Extra sfaturi

  • Dacă ați cumpărat baby hering congelat, lăsați-l să se dezghețe lent, peste noapte în frigider.
  • Dacă vă grăbiți, puteți pune peștele la dezghețat într-un castron cu apă rece cât să îl acopere bine. Aveți grijă să schimbați apa de 2-3 ori la interval de 15 minute.
  • Înainte de gătire, peștele trebuie eviscerat și spălat bine sub jet de apă. Puteți îndepărta capul sau îl puteți lăsa, după preferință.
  • Folosiți o tavă suficient de mare în care să puteți așeza peștii fără să se suprapună. În acest fel se vor găti repede și uniform. Nu e nevoie să îi întoarceți de pe o parte pe alta.
  • Gătiți peștele la temperatură mare (200 grade sau treapta mare la cuptoarele pe gaz) timp de maxim 15 minute.
  • Cuptorul să fie preîncins!
  • Nu uitați să ungeți și tava cu puțin ulei pentru ca peștele să nu se lipească.

Rețete asemănătoare

  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • Inele de calamar pane în sos de bere
    Inele de calamar pane în sos de bere
  • Rasol de peste cu legume
    Rasol de pește cu legume și sos de hrean
  • Biban de mare cu legume și sos de roșii
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

baby hering în farfurie cu salata si lamaie

Baby hering la cuptor

Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor, gata în jumătate de oră!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 800 g baby hering (eviscerat )
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 căței usturoi
  • 1 ardei iute (opțional)
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper (după gust)
  • pătrunjel proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.
  • Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.
  • Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.
  • Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.
Nutrition Facts
Baby hering la cuptor
Amount per Serving
Calorii
431
% Daily Value*
Grăsimi
 
27
g
42
%
Colesterol
 
94
mg
31
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
41
g
82
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
409 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.