Timp estimat pentru citit: 5 minute
Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor! E gata în mai puțin de jumătate de oră!
Baby hering este un pește oceanic, foarte gustos și sănătos. Veți găsi la pescărie baby hering congelat și este cea mai bună variantă! Peștele oceanic este pescuit în mediul său 100% natural și ecologic. Este congelat rapid direct pe vasele de pescuit pentru a-și păstra calitățile, textura și nutrienții.
Fiind un pește de captură și nu de crescătorie, este natural și sănătos, fiind o sursă importantă de acizi grași omega-3.
Să ne bucurăm așadar de acest pește mic, gătit rapid, la cuptor, cu efort minim, dar cu maxim de savoare!
La fel de gustoase și de sănătoase sunt și hamsiile prăjite care ne duc mereu cu gândul la mare și la vacanță, dar pe care le putem face atât de ușor și acasă!
Mergi direct la:
Ingrediente
Pentru că baby hering are un gust distinct și nu vrem să îl acoperim cu prea multe condimente, la această rețetă vom folosi foarte puține ingrediente. Iată în fotografia de mai jos ce ne trebuie:
- baby hering - decongelat, eviscerat și spălat în mai multe ape
- ulei - de preferat ulei de măsline extravirgin pentru o aromă mai plăcută
- usturoi
- ardei iute - se poate omite dacă nu mâncați picant
- suc de lămâie
- oregano uscat
- sare și piper
- pătrunjel proaspăt - pentru servit
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.
Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.
Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.
Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.
Cum se servește
Baby hering gătit atât de simplu la cuptor, doar cu puțin ulei de măsline și lămâie lasă loc oricărei garnituri.
Îl puteți servi oricum vă place. Iată câteva sugestii:
- mămăliguță și mujdei
- piure de cartofi
- cartofi prăjiți
- cartofi natur
- scordolea
- garnitură de orez
- cuscus
- salată
Cum se păstrează
Baby hering la cuptor este cel mai gustos atunci când e cald și proaspăt, așa că vă sfătuiesc să nu gătiți mai mult decât puteți mânca la o masă.
Dacă totuși mai rămâne, îl puteți încălzi ușor pentru 5-7 minute în cuptor la 160 de grade sau la microunde.
Extra sfaturi
- Dacă ați cumpărat baby hering congelat, lăsați-l să se dezghețe lent, peste noapte în frigider.
- Dacă vă grăbiți, puteți pune peștele la dezghețat într-un castron cu apă rece cât să îl acopere bine. Aveți grijă să schimbați apa de 2-3 ori la interval de 15 minute.
- Înainte de gătire, peștele trebuie eviscerat și spălat bine sub jet de apă. Puteți îndepărta capul sau îl puteți lăsa, după preferință.
- Folosiți o tavă suficient de mare în care să puteți așeza peștii fără să se suprapună. În acest fel se vor găti repede și uniform. Nu e nevoie să îi întoarceți de pe o parte pe alta.
- Gătiți peștele la temperatură mare (200 grade sau treapta mare la cuptoarele pe gaz) timp de maxim 15 minute.
- Cuptorul să fie preîncins!
- Nu uitați să ungeți și tava cu puțin ulei pentru ca peștele să nu se lipească.
Rețete asemănătoare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Baby hering la cuptor
Rețeta Video
Ingrediente
- 800 g baby hering (eviscerat )
- 50 ml ulei de măsline
- 3 căței usturoi
- 1 ardei iute (opțional)
- 1 lămâie
- 1 linguriță oregano
- sare și piper (după gust)
- pătrunjel proaspăt (pentru servit)
Instrucțiuni de preparare
- Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.
- Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.
- Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.
- Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu