Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Foi din pandișpan cu nucă pentru prăjituri, torturi și rulade

Publicat la 28 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

292 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Cele mai fragede și cele mai pufoase foi din pandișpan cu nucă! Se fac ușor, cu un mixer ieftin și sunt potrivite pentru orice fel de prăjituri, torturi sau rulade.

trei foi pentru prajituri cu nuca

Dacă vă plac prăjiturile cu nucă , rețeta aceasta e fix pentru voi! Foi de pandișpan pufos, cu miez de nucă măcinat. O bază ideală pentru multe deserturi. Dacă le faceți în tava mare a cuptorului, le puteți folosi la prăjituri umplute cu cremă, la rulade sau la un tort spirală.

Dacă turnați aluatul într-o formă rotundă, atunci veți avea cel mai minunat blat pentru un tort cu 3 straturi. O singură rețetă, atâtea posibilități delicioase.

Aceste foi din pandișpan cu nucă, merg de minune în combinație cu crema de nuci opărite și cafea (ness), dar și cu crema clasică de vanilie.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faci foi din pandișpan cu nucă
  • Variante ale rețetei
  • Echipamente necesare
  • Se poate face înainte? Cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Rețeta este una clasică, de blat de pandișpan cu nucă, așadar necesită doar câteva ingrediente simple pe care le avem mereu în casă:

Ingrediente cu etichete pentru reteta blat de pandispan cu nuca
  • ouă - mărime M
  • zahăr tos
  • sare
  • miez de nucă - măcinat
  • esență de vanilie
  • făină - de patiserie, tip 000

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faci foi din pandișpan cu nucă

Nimic mai simplu decât aceste foi pufoase cu nucă! Iată mai jos modul de preparare pas cu pas. La final veți găsi rețeta completă pe care o puteți tipări ca să vă fie mai ușor la preparat!

albusuri spuma

Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.

crema de galbenusuri cu nuci

Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.

albusuri incorporate in crema de galbenusuri cu nuci

Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!

faina cernuta

Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.

tava cu balt pentru prajituri cu nuca

Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că blatul e bine copt.

blat cu nuca pentru prajituri si rulade taiat in trei foi

Lăsați blatul să se răcească apoi îl tăiați în câte fâșii doriți sau îl răsturnați pe un prosop și îl rulați ca la rețeta de blat de ruladă.

Variante ale rețetei

Rețeta acestor foi cu nucă pentru prăjituri este ușor de adaptat în funcție de preferințe, de ingredientele pe care le aveți la îndemână, dar și de desertul pe care doriți să îl realizați.

Iată mai jos ce puteți schimba în rețetă:

  • Miez de nucă - făină de migdale sau orice alte nuci sau alune măcinate fin.
  • Blat alb - îl puteți transforma foarte simplu în blat cu cacao, înlocuind ⅓ din cantitatea de făină cu pudră de cacao (35 g făină + 15 g cacao).
  • Esență de vanilie - mai ales dacă faceți foi de pandișpan cu nucă și cacao, puteți înlocui vanilia cu esență de rom sau de migdale.
  • Foaie coaptă în tava cuptorului - dacă nu doriți să faceți o ruladă, o prăjitură cu foi sau un tort spirală, atunci puteți turna aluatul într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm și veți obține un blat de tort clasic, care poate fi feliat pe orizontală în 2 sau 3 straturi.
foi din pandispan cu nuca pentru prajituri si rulade

Echipamente necesare

Este o rețetă simplă de pandișpan pe care mamele și bunicile noastre o făceau rapid, folosind doar un tel de mână.

Așa că dacă aveți îndemânarea și rezistența necesară în brațe, nu mai e nevoie de nimic altceva. Totuși, lucrurile sunt mereu mai simple, ies mai bine și mai repede cu un banal mixer de mână sau într-un robot cu picior.

Se poate face înainte? Cum se păstrează

  • Dacă faceți rețeta cu gândul la un tort spirală sau la o prăjitură cu foi suprapuse, atunci tăiați foile la dimensiunea dorită le ambalați pe fiecare în folie alimentară (ca să nu se lipească între ele) și le păstrați într-un loc răcoros (balcon, cămară) timp de 2-3 zile.
  • Dacă faceți o ruladă, atunci răsturnați blatul pe un prosop, îl rulați și îl păstrați așa până se răcește complet. Apoi, cu tot cu prosop îl înfășurați în folie alimentară și îl păstrați 2-3 zile la răcoare înainte de umplere.
  • La fel procedați și cu blatul de tort rotund: îl lăsați să se răcească, îl ambalați în folie alimentară și îl păstrați la răcoare 2-3 zile. Nu îl feliați înainte! Se va felia mai ușor după ce se odihnește câteva zile. Este un truc învățat de la rețeta rusească de tort de ciocolată și funcționează de fiecare dată!

Rețete asemănătoare

  • produse coapte din aluat fraged cu mascarpone
    Aluat fraged cu mascarpone - rețeta simplă cu 2 ingrediente!
  • fursecuri asortate pentru Craciun
    Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
  • sfaturi pentru deserturi reusite
    30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!
  • praf de copt
    Praf de copt - când, cât și cum se folosește

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

blat cu nuca pentru prajituri si rulade taiat in trei foi

Foi din pandișpan cu nucă pentru prăjituri, torturi și rulade

Cele mai fragede și cele mai pufoase foi din pandișpan cu nucă! Se fac ușor, cu un mixer ieftin și sunt potrivite pentru orice fel de prăjituri, torturi sau rulade.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 1 blat
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o tavă de aprox. 30x40 cm sau o forma rotundă cu diametrul de 20 cm

  • 5 ouă (mărime M)
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nucă (măcinat)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g făină

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
  • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
  • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
  • Lăsați blatul să se răcească apoi îl tăiați în câte fâșii doriți sau îl răsturnați pe un prosop și îl rulați ca la rețeta de blat de ruladă.
Valori nutriționale
Foi din pandișpan cu nucă pentru prăjituri, torturi și rulade
Valori per porție
Calorii
1536
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
87
g
134
%
Colesterol
 
818
mg
273
%
Carbohidrați
 
153
g
51
%
Fibre
 
8
g
33
%
Zahăr
 
103
g
114
%
Proteine
 
48
g
96
%
Vitamina A
 
1208
IU
24
%
Calciu
 
230
mg
23
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
  • Cozonac tradițional sau fără frământare? Diferențe, avantaje și dezavantaje.
  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
292 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x