Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Salată de paste reci cu macrou marinat - rețeta simplă pentru prânz sau pachet

Publicat la 27 februarie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

85 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Această salată de paste reci cu macrou marinat este delicioasă, ușoară și plină de arome. E gata în doar 20 de minute și este preparatul perfect indiferent de anotimp. Se păstrează bine la frigider și poate fi pusă în caserolă pentru picnic sau serviciu.

salata de paste reci cu macrou marinat

Ne plac salatele rapide , colorate și consistente, care plac tuturor și satură toată familia fără să ne țină prea mult în bucătărie. Această combinație de paste, pește marinat și multe legume este ideală pentru un prânz lejer sau o cină rapidă.

Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete delicioase de salată cu pește
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Doar câteva ingrediente simple și ieftine! Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți cardul de rețetă de la finalul postării. De acolo puteți salva sau tipări rețeta.

  • macrou marinat - dacă vreți să îl faceți acasă aveți aici rețeta de macrou marinat la rece
  • paste scurte - penne, fusilli sau farfalle
  • porumb fiert - o conservă mică este perfectă
  • măsline - de preferat măsline fără sâmburi, de care vă plac: negre, verzi, kalamata, etc.
  • ardei gras - de preferat roșu sau portocaliu pentru o culoare frumoasă
  • ceapă - roșie sau eșalotă
  • verdeață - pătrunjel sau mărar proaspăt
  • ulei de măsline
  • oregano uscat
  • sucul de lămâie
  • sare și piper
Banner selgros

Cum se face

paste la fiert in apa cu sare

Puneți la fiert 2 litri de apă cu o linguriță rasă de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare și paste. Fierbeți pastele timpul indicat pe pachet, apoi le puneți într-o strecurătoare și le clătiți cu apă rece ca să opriți gătirea.

Tăiați macroul și ardeiul gras în bucăți mai mici, iar ceapa roșie tăiați-o solzișori. Într-un bol mare puneți pastele răcite și scurse de apă, macroul tăiat bucăți mai mici, legumele și pătrunjelul tocat fin.

salata de paste in castron alb

Într-un vas amestecați uleiul de măslineoregano, sucul de lămâie, sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata să stea la rece cel puțin o oră înainte de servire ca să se combine aromele.

caserola cu salata de paste reci cu macrou marinat

Puteți păstra salata la frigider până la trei zile, într-o caserolă cu capac etanș.

Ce puteți înlocui în rețetă

Ca orice rețetă de salată și aceasta poate fi ușor adaptată gusturilor voastre sau ingredientelor pe care le aveți în casă.

  • macrou marinat - puteți folosiți orice fel de pește marinat, de preferat un pește gras, de exemplu scrumbie, sardine marinate de casă sau hering. La fel de bine, puteți folosi pește afumat, dacă vă place mai mult.
  • paste - puteți folosi paste cu ou sau paste din grâu dur. Pentru o variantă fără gluten, puteți înlocui pastele cu cartofi fierți în coajă, răciți și tăiați cuburi
  • alte ingrediente - pentru o salată mai consistentă puteți să adăugați și alte ingrediente, după gust: ciuperci, capere, castraveți sau gogoșari în oțet, boabe de fasole roșie din conservă sau linte fiartă
salata de paste reci cu macrou marinat

Cum se păstrează

Salata de paste reci cu macrou marinat se păstrează foarte bine la frigider timp de 3-4 zile, dacă o puneți într-o caserolă cu capac.

Nu vă recomand să congelați această salată!

Extra-sfaturi

  • Puneți suficientă sare în apa în care fierbeți pastele. Sarea ajută la aromatizarea pastelor și veți avea o salată mai gustoasă. Nu vă temeți, nu există pericolul ca pastele să fie prea sărate! Ele își vor trage din apă exact atâta sare câtă au nevoie.
  • Fierbeți pastele al dente pentru a nu se înmuia prea tare și a-și păstra o formă frumoasă.
  • Dacă sunteți sensibili la gustul de ceapă, tocați ceapa, puneti-o într-o sită și clătiți-o 1 minut sub apă rece. Își va pierde mult din iuțeala specifică și va fi mai ușor de tolerat. De asemenea, puteți înlocui ceapa roșie cu eșalotă, care are un gust mai blând.
  • Peștele marinat este deja acid, din cauza oțetului din conservă, așa că aveți grijă să nu folosiți prea mult suc de lămâie la dressing.
salata de paste reci cu macrou marinat

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune paste pentru salată

Orice paste scurte sunt ideale pentru folosit la salate: penne, fusilli, farfalle, etc. deoarece au dimensiunea potrivită și pot fi ușor luate în furculiță.

Când se clătesc pastele cu apă rece

În general, pentru preparatele calde, pastele fierte nu trebuie clătite cu apă rece. La salate sau alte preparate reci, pastele se clătesc sub un jet de apă rece pentru a opri gătirea și pentru a le împiedica să se lipească unele de altele.

Alte rețete delicioase de salată cu pește

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Salată de avocado cu sardine
    Salată de avocado cu sardine
  • Salata de cartofi cu peste afumat
    Salată de cartofi cu pește afumat și mărar
  • salata de ton
    3 rețete de salată de ton. Ideale pentru prânz sau de luat la pachet.
  • Salata de creveti cu cuscus
    Salată de creveți cu cușcuș și multe legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

salata de paste reci cu macrou marinat

Salată de paste reci cu macrou marinat

O salată de paste reci cu macrou marinat delicioasă, ușoară și plină de arome. E gata în 20 de minute și este ideală pentru prânz sau cină.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 7 minutes minutes
Timp total: 17 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g macrou marinat
  • 150 g paste scurte (penne, fusilli, farfalle, etc.)
  • 150 g boabe de porumb fiert
  • 150 g măsline negre feliate (fără sâmburi)
  • 1 ardei gras (roșu)
  • 1 ceapă roșie
  • pătrunjel sau mărar proaspăt
  • 40 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert 2 litri de apă cu o linguriță rasă de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare și paste. Fierbeți pastele timpul indicat pe pachet, apoi le puneți într-o strecurătoare și le clătiți cu apă rece ca să opriți gătirea.
  • Tăiați macroul și ardeiul gras în bucăți mai mici, iar ceapa roșie tăiați-o solzișori. Într-un bol mare puneți pastele răcite și scurse de apă, macroul tăiat bucăți mai mici, legumele și pătrunjelul tocat fin.
  • Într-un vas amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano, sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata să stea la rece cel puțin o oră înainte de servire ca să se combine aromele.
  • Puteți păstra salata la frigider până la trei zile, într-o caserolă cu capac etanș.
Valori nutriționale
Salată de paste reci cu macrou marinat
Valori per porție
Calorii
364
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
15
g
23
%
Colesterol
 
29
mg
10
%
Carbohidrați
 
38
g
13
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
19
g
38
%
Vitamina A
 
988
IU
20
%
Calciu
 
32
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă ați încercat această rețetă de salată de paste reci cu macrou marinat, nu uitați să lăsați un rating și să-mi spuneți în comentarii cum a ieșit. Mă bucur mereu să aflu părerile voastre! 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
85 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x