Timp estimat pentru citit: 6 minute
Această salată de paste reci cu macrou marinat este delicioasă, ușoară și plină de arome. E gata în doar 20 de minute și este preparatul perfect indiferent de anotimp. Se păstrează bine la frigider și poate fi pusă în caserolă pentru picnic sau serviciu.
Ne plac salatele rapide, colorate și consistente, care plac tuturor și satură toată familia fără să ne țină prea mult în bucătărie. Această combinație de paste, pește marinat și multe legume este ideală pentru un prânz lejer sau o cină rapidă.
Mergi direct la:
Ce ne trebuie
Doar câteva ingrediente simple și ieftine! Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți cardul de rețetă de la finalul postării. De acolo puteți salva sau tipări rețeta.
- macrou marinat - dacă vreți să îl faceți acasă aveți aici rețeta de macrou marinat la rece
- paste scurte - penne, fusilli sau farfalle
- porumb fiert - o conservă mică este perfectă
- măsline - de preferat măsline fără sâmburi, de care vă plac: negre, verzi, kalamata, etc.
- ardei gras - de preferat roșu sau portocaliu pentru o culoare frumoasă
- ceapă - roșie sau eșalotă
- verdeață - pătrunjel sau mărar proaspăt
- ulei de măsline
- oregano uscat
- sucul de lămâie
- sare și piper
Cum se face
Puneți la fiert 2 litri de apă cu o linguriță rasă de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare și paste. Fierbeți pastele timpul indicat pe pachet, apoi le puneți într-o strecurătoare și le clătiți cu apă rece ca să opriți gătirea.
Tăiați macroul și ardeiul gras în bucăți mai mici, iar ceapa roșie tăiați-o solzișori. Într-un bol mare puneți pastele răcite și scurse de apă, macroul tăiat bucăți mai mici, legumele și pătrunjelul tocat fin.
Într-un vas amestecați uleiul de măslineoregano, sucul de lămâie, sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata să stea la rece cel puțin o oră înainte de servire ca să se combine aromele.
Puteți păstra salata la frigider până la trei zile, într-o caserolă cu capac etanș.
Ce puteți înlocui în rețetă
Ca orice rețetă de salată și aceasta poate fi ușor adaptată gusturilor voastre sau ingredientelor pe care le aveți în casă.
- macrou marinat - puteți folosiți orice fel de pește marinat, de preferat un pește gras, de exemplu scrumbie, sardine marinate de casă sau hering. La fel de bine, puteți folosi pește afumat, dacă vă place mai mult.
- paste - puteți folosi paste cu ou sau paste din grâu dur. Pentru o variantă fără gluten, puteți înlocui pastele cu cartofi fierți în coajă, răciți și tăiați cuburi
- alte ingrediente - pentru o salată mai consistentă puteți să adăugați și alte ingrediente, după gust: ciuperci, capere, castraveți sau gogoșari în oțet, boabe de fasole roșie din conservă sau linte fiartă
Cum se păstrează
Salata de paste reci cu macrou marinat se păstrează foarte bine la frigider timp de 3-4 zile, dacă o puneți într-o caserolă cu capac.
Nu vă recomand să congelați această salată!
Extra-sfaturi
- Puneți suficientă sare în apa în care fierbeți pastele. Sarea ajută la aromatizarea pastelor și veți avea o salată mai gustoasă. Nu vă temeți, nu există pericolul ca pastele să fie prea sărate! Ele își vor trage din apă exact atâta sare câtă au nevoie.
- Fierbeți pastele al dente pentru a nu se înmuia prea tare și a-și păstra o formă frumoasă.
- Dacă sunteți sensibili la gustul de ceapă, tocați ceapa, puneti-o într-o sită și clătiți-o 1 minut sub apă rece. Își va pierde mult din iuțeala specifică și va fi mai ușor de tolerat. De asemenea, puteți înlocui ceapa roșie cu eșalotă, care are un gust mai blând.
- Peștele marinat este deja acid, din cauza oțetului din conservă, așa că aveți grijă să nu folosiți prea mult suc de lămâie la dressing.
Întrebări frecvente
Orice paste scurte sunt ideale pentru folosit la salate: penne, fusilli, farfalle, etc. deoarece au dimensiunea potrivită și pot fi ușor luate în furculiță.
În general, pentru preparatele calde, pastele fierte nu trebuie clătite cu apă rece. La salate sau alte preparate reci, pastele se clătesc sub un jet de apă rece pentru a opri gătirea și pentru a le împiedica să se lipească unele de altele.
Alte rețete delicioase de salată cu pește
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de paste reci cu macrou marinat
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g macrou marinat
- 150 g paste scurte (penne, fusilli, farfalle, etc.)
- 150 g boabe de porumb fiert
- 150 g măsline negre feliate (fără sâmburi)
- 1 ardei gras (roșu)
- 1 ceapă roșie
- pătrunjel sau mărar proaspăt
- 40 ml ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 linguriță oregano
- sare și piper
Instrucțiuni de preparare
- Puneți la fiert 2 litri de apă cu o linguriță rasă de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare și paste. Fierbeți pastele timpul indicat pe pachet, apoi le puneți într-o strecurătoare și le clătiți cu apă rece ca să opriți gătirea.
- Tăiați macroul și ardeiul gras în bucăți mai mici, iar ceapa roșie tăiați-o solzișori. Într-un bol mare puneți pastele răcite și scurse de apă, macroul tăiat bucăți mai mici, legumele și pătrunjelul tocat fin.
- Într-un vas amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano, sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata să stea la rece cel puțin o oră înainte de servire ca să se combine aromele.
- Puteți păstra salata la frigider până la trei zile, într-o caserolă cu capac etanș.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă ați încercat această rețetă de salată de paste reci cu macrou marinat, nu uitați să lăsați un rating și să-mi spuneți în comentarii cum a ieșit. Mă bucur mereu să aflu părerile voastre!
Lasă un comentariu