Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete fără carne

Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

Publicat la 14 septembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

398 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Budinca de cartofi rași cu brânză gătită la cuptor este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, cu ingrediente simple și ieftine. Crocantă, sățioasă și foarte gustoasă, această budincă este mâncarea perfectă pentru prânz sau pentru cină!

felie de budinca de cartofi la cuptor

Această mâncare tradițională românească are ingrediente simple și ieftine, pe care le avem mereu în casă, în orice anotimp.

Budinca se face ușor și este o combinație perfecta de cartofi, brânză și oua, toate coapte la cuptor până devin aurii și crocante la suprafață. Se servește cu smântână, iaurt, ketchup și cu murături sau salată de legume proaspete.

Urmați rețeta pas cu pas pentru o reușită sigură. Veți obține cea mai bună budincă de cartofi, o bucurie pentru toată familia!

tava cu budinca de cartofi rasi
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
  • Variante ale rețetei
  • Cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Cu ce poți servi budinca de cartofi rași
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

ingrediente cu etichete pentru reteta de budinca de cartofi
  • cartofi - orice fel de cartofi sunt potriviți pentru această rețetă. Îi vom folosi rași pe răzătoarea cu găuri mari.
  • ceapă - folosim ceapă uscată pentru a da gust și savoare acestui preparat.
  • usturoi - pentru un plus de aromă
  • ouă - leagă compoziția
  • ulei - puteți folosi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline pentru o aromă mai plăcută
  • brânză - aveți nevoie de o brânză sărată și maturată care să poată fi dată pe răzătoare: telemea, caș de oi sau de vaci, brânză frământată. Rețeta iese foarte bine și cu brânză de burduf .
  • pesmet - absoarbe excesul de umiditate lăsat de cartofi
  • praf de copt - deși folosim praf de copt mai mult la prăjituri, la această budincă de cartofi rași rolul lui este acela de a aera compoziția în cuptor, astfel încât aceasta să fie uscată și crocantă. Fără praf de copt budinca va fi ușor umedă în interior.
  • sare și piper

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

E foarte ușoară rețeta de budincă de cartofi rași, dar are câteva mici secrete de care trebuie să ținem cont ca să iasă cu adevărat delicioasă. Urmați pașii de mai jos pentru a obține cel mai bun preparat.

cartofi rași storși în șervet

Curățați și spălați cartofii și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Apoi îi puneți într-un șervet curat de bucătărie și îî stoarceți foarte bine ca să eliminați lichidul în exces.

ceapa pasata la robot pentru rețeta de budincă de cartofi rași

Puneți în cuva robotului sau într-un tocător electric ceapa și usturoiul și mărunțiți până se transformă în pastă. Dacă nu aveți robot, tocați ceapa foarte mărunt și treceți usturoiul prin presă.

cartofi rasi si branza in castron

Puneți cartofii storși într-un castron încăpător și peste ei adăugați pasta de ceapă și usturoi, brânza rasă și pesmetul amestecat cu praful de copt. Amestecați.

tavă în cuptor

Ungeți tava cu ulei și așa, goală, o băgați în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Lăsați tava în cuptor doar 5 minute, timp suficient pentru ca uleiul să sa încingă.

ouă bătute

Între timp, bateți ouăle, turnați uleiul peste ele, amestecați și turnați totul în castronul cu cartofi. Potriviți gustul de sare și piper. Omogenizați.

cartofi rași în tavă

Scoateți tava fierbinte din cuptor, turnați compoziția și nivelați. Dați budinca la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când se rumenește și este bine închegată.

tava cu budincă de cartofi rasi la cuptor

Variante ale rețetei

Puteți îmbogăți această budincă de cartofi rași adăugând ingrediente după gustul vostru. Iată câteva exemple:

  • smântână - puțină smântână grasă adăugată în compoziție, va aduce savoare și face budinca mai cremoasă
  • carne - pentru un gust mai bogat, puteți adăuga cuburi de bacon sau rondele de cârnați subțiri, uscați.
  • picant - dacă vă plac mâncărurile picante, adăugați în compoziție câțiva fulgi de chilli
  • cașcaval - pentru o crustă apetisantă, puteți presăra budinca cu cașcaval ras înainte de a o introduce în cuptor
  • roșii - câteva felii de roșii așezate deasupra se vor rumeni frumos și vor aduce nu doar un aspect plăcut, ci și puțină aciditate în fiecare porție de budincă. Vedeți cum am făcut eu la rețeta de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor.

felie de budinca de cartofi cu smantana

Cum se păstrează

Budinca de cartofi rași este foarte bună atât caldă, cât și rece, direct de la frigider. Se păstrează foarte bine în caserole cu capac până la 3-4 zile.

Dacă doriți să o serviți caldă, se încălzește ușor la microunde sau în cuptor, la 180 de grade pentru 10-15 minute.

Nu vă recomand să o congelați pentru că își schimbă textura.

felie de budincă serrvită cu iaurt

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Budincă dietetică cu brânză și conopidă
    Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor
  • Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
    Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
  • Briose sarate
    Brioșe sărate cu ce găsești prin frigider
  • chec aperitiv cu iaurt
    Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă

Cu ce poți servi budinca de cartofi rași

Puteți servi această budincă delicioasă cu smântână sau iaurt grecesc sau cu un sos acrișor. Se potrivește bine și alături de salate sau murături. Iată mai jos câteva idei:

  • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
    Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
  • Ceapa rosie in otet
    Ceapă roșie murată în oțet. Aromată și crocantă.
  • Castraveţi în saramură pentru iarnă
    Castraveţi în saramură pentru iarnă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

felie de budinca de cartofi la cuptor

Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

Budinca de cartofi rași cu brânză gătită la cuptor este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, cu ingrediente simple și ieftine.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o tavă 32x20x7 cm

  • aprox. 1 kg cartofi
  • 2 buc ceapă uscată
  • 2 căței usturoi
  • 5 ouă
  • 50 ml ulei
  • 150 g brânză sărată (telemea, caș, brânză de burduf)
  • 25 g pesmet
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați și spălați cartofii și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Apoi îi puneți într-un șervet curat de bucătărie și îî stoarceți foarte bine ca să eliminați lichidul în exces.
    cartofi rași storși în șervet
  • Puneți în cuva robotului sau într-un tocător electric ceapa și usturoiul și mărunțiți până se transformă în pastă. Dacă nu aveți robot, tocați ceapa foarte mărunt și treceți usturoiul prin presă.
    ceapa pasata la robot pentru rețeta de budincă de cartofi rași
  • Puneți cartofii storși într-un castron încăpător și peste ei adăugați pasta de ceapă și usturoi, brânza rasă și pesmetul amestecat cu praful de copt. Amestecați.
    cartofi rasi si branza in castron
  • Ungeți tava cu ulei și așa, goală, o băgați în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Lăsați tava în cuptor doar 5 minute, timp suficient pentru ca uleiul să sa încingă.
    tavă în cuptor
  • Între timp, bateți ouăle, turnați uleiul peste ele, amestecați și turnați totul în castronul cu cartofi. Potriviți gustul de sare și piper. Omogenizați.
    ouă bătute adăugate peste compoziția de budincă de cartofi rași în tavă
  • Scoateți tava fierbinte din cuptor, turnați compoziția și nivelați. Dați budinca la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când se rumenește și este bine închegată.
    cartofi rași în tavă
  • Serviți budinca caldă sau rece.
    tava cu cartofi rasi la cuptor
Valori nutriționale
Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
Valori per porție
Calorii
216
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Colesterol
 
95
mg
32
%
Carbohidrați
 
24
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
185
IU
4
%
Calciu
 
106
mg
11
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
398 shares

Comentarii

  1. ioana ivanciu a zis

    septembrie 26, 2023 at 6:06 pm

    delicioasa si usoara!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 26, 2023 at 7:14 pm

      Mă bucur mult că vă place rețeta. Mulțumesc și eu. Numai bine!

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x