Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete fără carne

Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 feb. 2025 · Publicată: 14 sept. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
590 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Budinca de cartofi rași cu brânză gătită la cuptor este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, cu ingrediente simple și ieftine. Crocantă, sățioasă și foarte gustoasă, această budincă este mâncarea perfectă pentru prânz sau pentru cină!

felie de budinca de cartofi la cuptor

Această mâncare tradițională românească are ingrediente simple și ieftine, pe care le avem mereu în casă, în orice anotimp.

Budinca se face ușor și este o combinație perfecta de cartofi, brânză și oua, toate coapte la cuptor până devin aurii și crocante la suprafață. Se servește cu smântână, iaurt, ketchup și cu murături sau salată de legume proaspete.

Urmați rețeta pas cu pas pentru o reușită sigură. Veți obține cea mai bună budincă de cartofi, o bucurie pentru toată familia!

tava cu budinca de cartofi rasi
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
  • Variante ale rețetei
  • Cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Cu ce poți servi budinca de cartofi rași
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

ingrediente cu etichete pentru reteta de budinca de cartofi
  • cartofi - orice fel de cartofi sunt potriviți pentru această rețetă. Îi vom folosi rași pe răzătoarea cu găuri mari.
  • ceapă - folosim ceapă uscată pentru a da gust și savoare acestui preparat.
  • usturoi - pentru un plus de aromă
  • ouă - leagă compoziția
  • ulei - puteți folosi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline pentru o aromă mai plăcută
  • brânză - aveți nevoie de o brânză sărată și maturată care să poată fi dată pe răzătoare: telemea, caș de oi sau de vaci, brânză frământată. Rețeta iese foarte bine și cu brânză de burduf .
  • pesmet - absoarbe excesul de umiditate lăsat de cartofi
  • praf de copt - deși folosim praf de copt mai mult la prăjituri, la această budincă de cartofi rași rolul lui este acela de a aera compoziția în cuptor, astfel încât aceasta să fie uscată și crocantă. Fără praf de copt budinca va fi ușor umedă în interior.
  • sare și piper

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

E foarte ușoară rețeta de budincă de cartofi rași, dar are câteva mici secrete de care trebuie să ținem cont ca să iasă cu adevărat delicioasă. Urmați pașii de mai jos pentru a obține cel mai bun preparat.

cartofi rași storși în șervet

Curățați și spălați cartofii și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Apoi îi puneți într-un șervet curat de bucătărie și îî stoarceți foarte bine ca să eliminați lichidul în exces.

ceapa pasata la robot pentru rețeta de budincă de cartofi rași

Puneți în cuva robotului sau într-un tocător electric ceapa și usturoiul și mărunțiți până se transformă în pastă. Dacă nu aveți robot, tocați ceapa foarte mărunt și treceți usturoiul prin presă.

cartofi rasi si branza in castron

Puneți cartofii storși într-un castron încăpător și peste ei adăugați pasta de ceapă și usturoi, brânza rasă și pesmetul amestecat cu praful de copt. Amestecați.

tavă în cuptor

Ungeți tava cu ulei și așa, goală, o băgați în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Lăsați tava în cuptor doar 5 minute, timp suficient pentru ca uleiul să sa încingă.

ouă bătute

Între timp, bateți ouăle, turnați uleiul peste ele, amestecați și turnați totul în castronul cu cartofi. Potriviți gustul de sare și piper. Omogenizați.

cartofi rași în tavă

Scoateți tava fierbinte din cuptor, turnați compoziția și nivelați. Dați budinca la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când se rumenește și este bine închegată.

tava cu budincă de cartofi rasi la cuptor

Variante ale rețetei

Puteți îmbogăți această budincă de cartofi rași adăugând ingrediente după gustul vostru. Iată câteva exemple:

  • smântână - puțină smântână grasă adăugată în compoziție, va aduce savoare și face budinca mai cremoasă
  • carne - pentru un gust mai bogat, puteți adăuga cuburi de bacon sau rondele de cârnați subțiri, uscați.
  • picant - dacă vă plac mâncărurile picante, adăugați în compoziție câțiva fulgi de chilli
  • cașcaval - pentru o crustă apetisantă, puteți presăra budinca cu cașcaval ras înainte de a o introduce în cuptor
  • roșii - câteva felii de roșii așezate deasupra se vor rumeni frumos și vor aduce nu doar un aspect plăcut, ci și puțină aciditate în fiecare porție de budincă. Vedeți cum am făcut eu la rețeta de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor.

felie de budinca de cartofi cu smantana

Cum se păstrează

Budinca de cartofi rași este foarte bună atât caldă, cât și rece, direct de la frigider. Se păstrează foarte bine în caserole cu capac până la 3-4 zile.

Dacă doriți să o serviți caldă, se încălzește ușor la microunde sau în cuptor, la 180 de grade pentru 10-15 minute.

Nu vă recomand să o congelați pentru că își schimbă textura.

felie de budincă serrvită cu iaurt

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Budincă dietetică cu brânză și conopidă
    Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor
  • Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
    Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
  • Briose sarate
    Brioșe sărate cu ce găsești prin frigider

Cu ce poți servi budinca de cartofi rași

Puteți servi această budincă delicioasă cu smântână sau iaurt grecesc sau cu un sos acrișor. Se potrivește bine și alături de salate sau murături. Iată mai jos câteva idei:

  • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
    Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
  • Ceapa rosie in otet
    Ceapă roșie murată în oțet. Aromată și crocantă.
  • Castraveţi în saramură pentru iarnă
    Castraveţi în saramură pentru iarnă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

felie de budinca de cartofi la cuptor

Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

Budinca de cartofi rași cu brânză gătită la cuptor este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, cu ingrediente simple și ieftine.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o tavă 32x20x7 cm

  • aprox. 1 kg cartofi
  • 2 buc ceapă uscată
  • 2 căței usturoi
  • 5 ouă
  • 50 ml ulei
  • 150 g brânză sărată (telemea, caș, brânză de burduf)
  • 25 g pesmet
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați și spălați cartofii și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Apoi îi puneți într-un șervet curat de bucătărie și îî stoarceți foarte bine ca să eliminați lichidul în exces.
    cartofi rași storși în șervet
  • Puneți în cuva robotului sau într-un tocător electric ceapa și usturoiul și mărunțiți până se transformă în pastă. Dacă nu aveți robot, tocați ceapa foarte mărunt și treceți usturoiul prin presă.
    ceapa pasata la robot pentru rețeta de budincă de cartofi rași
  • Puneți cartofii storși într-un castron încăpător și peste ei adăugați pasta de ceapă și usturoi, brânza rasă și pesmetul amestecat cu praful de copt. Amestecați.
    cartofi rasi si branza in castron
  • Ungeți tava cu ulei și așa, goală, o băgați în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Lăsați tava în cuptor doar 5 minute, timp suficient pentru ca uleiul să sa încingă.
    tavă în cuptor
  • Între timp, bateți ouăle, turnați uleiul peste ele, amestecați și turnați totul în castronul cu cartofi. Potriviți gustul de sare și piper. Omogenizați.
    ouă bătute adăugate peste compoziția de budincă de cartofi rași în tavă
  • Scoateți tava fierbinte din cuptor, turnați compoziția și nivelați. Dați budinca la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când se rumenește și este bine închegată.
    cartofi rași în tavă
  • Serviți budinca caldă sau rece.
    tava cu cartofi rasi la cuptor
Nutrition Facts
Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
Amount per Serving
Calorii
216
% Daily Value*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Colesterol
 
95
mg
32
%
Carbohidrați
 
24
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
590 shares

Comentarii

  1. ioana ivanciu a zis

    septembrie 26, 2023 at 6:06 pm

    delicioasa si usoara!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 26, 2023 at 7:14 pm

      Mă bucur mult că vă place rețeta. Mulțumesc și eu. Numai bine!

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.