Timp estimat pentru citit: 10 minute
O rețetă de ruladă din piept de pui cu cașcaval, este foarte ușor de făcut și cere doar câteva ingrediente simple. Dar ce preparat gustos și aspectuos obținem! Va fi vedetă pe orice masă de familie!
Rulada din carne îmbină textura suculentă a pieptului de pui cu savoarea bogată a cașcavalului topit. Este rețeta ideală pentru prânz sau ca aperitiv și este perfectă pentru a fi servită la ocazii speciale sau într-o zi obișnuită, când doriți să gătiți ceva special.
Dacă doriți să o serviți caldă, rulada din carne de pui este ideală pentru masa de prânz alături de garnitura voastră preferată, de exemplu piure de cartofi sau cartofi natur.
Dacă o lăsați să se răcească peste noapte la frigider, aceeași ruladă din piept de pui cu cașcaval, poate înlocui de minune mezelurile de la micul dejun și de asemenea este excelentă în caserola de la pachet, alături de o salată.
În aceeași idee, dar folosind carne de porc, este și rețeta mea de mușchiuleț umplut la cuptor. Cred că o să vă placă și aceea foarte mult!
Mergi direct la:
- Ingrediente pentru ruladă din piept de pui cu cașcaval
- Cum facem ruladă din piept de pui cu cașcaval - rețeta pas cu pas
- Ce puteți înlocui în rețetă
- Echipamente necesare
- Cum se păstrează
- Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Întrebări frecvente
- Alte rețete cu piept de pui
- Cu ce poți servi această ruladă din piept de pui cu cașcaval
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente pentru ruladă din piept de pui cu cașcaval
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru această rețetă de ruladă din piept de pui cu cașcaval.
- piept de pui - avem nevoie de un piept de pui întreg, dezosat și fără piele
- cașcaval - folosim și cașcaval ras, dar avem nevoie și de câteva felii subțiri de cașcaval pe care le vom rula în interiorul pieptului de pui
- smântână - folosiți smântână fermentată (ca pentru sarmale) cu minim 20% grăsime
- măsline - fără sâmburi, tăiate rondele
- gogoșari în oțet - tăiați cubulețe
- condimente: boia de ardei, cimbru uscat, pudră de usturoi, sare și piper
- pentru uns rulada: vom face un amestec de ulei de măsline, muștar și vin roșu
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem ruladă din piept de pui cu cașcaval - rețeta pas cu pas
Rulada din piept de pui cu cașcaval nu se face greu deloc, e nevoie de doar puțină atenție și răbdare atunci când rulați carnea umplută cu cașcaval și legume.
1.Tăiați pieptul de pui felii subțiri, apoi îl acoperiți cu folie alimentară și îl bateți ușor cu fundul unui ibric. Astfel se uniformizează grosimea fără să se distrugă textura cărnii.
2. Amestecați într-un castron toate condimentele, apoi presărați amestecul peste feliile de carne, pe ambele părți.
3. Așezați fâșiile de carne una lângă alta, ușor suprapuse ca să formeze un dreptunghi sau un pătrat.
4. Amestecați cașcavalul ras cu smântâna și întindeți pasta obținută peste carne.
5. Presărați apoi măslinele tăiate rondele și gogoșarii tăiați cubulețe. Deasupra așezați feliile de cașcaval.
6. Rulați pieptul de pui cât mai strâns formând o ruladă de carne cu cașcaval.
7. Într-un castron puneți: uleiul de măsline, muștarul și vinul roșu. Omogenizați și ungeți rulada cu acest amestec, folosind o pensulă de bucătărie.
8. Înfășurați rulada strâns în hârtie de copt și legați capetele cu sfoară de bucătărie. O așezați într-o tavă și o băgați în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute.
9. Deschideți cuptorul, tăiați hârtia de copt cu o foarfecă și o desfaceți astfel încât rulada să fie expusă. Măriți temperatura cuptorului la 200 de grade (puteți porni acum și grill-ul dacă aveți) și mai lăsați rulada în cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească frumos.
10. Dacă o serviți caldă, lăsați rulada 10 minute deoparte înainte de tăiere. Dacă o doriți rece, lăsați-o să se răcească la frigider peste noapte și o feliați a doua zi.
Ce puteți înlocui în rețetă
În rețeta de ruladă din piept de pui cu cașcaval, există câteva opțiuni de înlocuire a ingredientelor, în funcție de preferințele personale și de disponibilitatea acestora. Iată câteva sugestii:
- piept de pui - îl puteți înlocui cu pulpe deosate sau cu carne de curcan
- smântână - în locul amestecului de smântână și cașcaval ras pe care l-am folosit eu, puteți unge carnea cu unt moale.
- cașcaval - puteți experimenta cu diferite tipuri de cașcaval, cum ar fi: mozzarella, cheddar sau gouda, pentru a obține arome și texturi diferite.
- condimente - puteți adăuga și alte condimente sau ierburi aromatice decât cele folosite de mine. În funcție de preferințe, puteți alege de exemplu: fulgi de ceapă, dulceață de ardei iute, busuioc sau rozmarin, pentru a personaliza gustul rețetei.
Echipamente necesare
Nu aveți nevoie de echipamente speciale pentru a pregăti această ruladă din carne la cuptor. Fie că procedați ca mine, și înfășurați rulada în hârtie de copt sigilând doar capetele, fie că doriți să o legați cu sfoară pe toată suprafața, asigurați-vă că folosiți o sfoară alimentară care este concepută astfel încât să reziste la temperatura cuptorului.
Cum se păstrează
Păstrați rulada la frigider pentru 4-5 zile. Dacă doriți să o serviți caldă, o încălziți pentru 2-3 minute în cuptorul cu microunde sau în cuptorul mare, la 180 de grade pentru 8-10 minute.
Puteți congela rulada din carne de pui. Când doriți să o serviți, lăsați-o să se dezghețe lent, peste noapte la frigider.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Folosiți piept de pui proaspăt, nu congelat pentru a obține o ruladă suculentă și gustoasă.
- Nu bateți pipetul de pui cu ciocanul pentru că este foarte fraged și distrugeți fibrele cărnii. Folosiți în schimb un ibric sau o crăticioară mică cu fund plat pentru a obține o grosime uniformă a feliilor de carne.
- Folosiți un cașcaval de calitate și cu o aromă puternică și care se topește frumos în cuptor. Un cașcaval cheddar este foarte potrivit și aduce o culoare frumoasă. Brânza telemea nu este potrivită pentru această rețetă.
- Răsuciți rulada cât mai strâns și sigilați bine marginile pentru a evita scurgerile de cașcaval în timpul coacerii.
- Pieptul de pui este o carne care se gătește repede, așa că nu coaceți rulada excesiv pentru că se usucă și nu va mai fi fragedă și suculentă.
- Lăsați rulada să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia.
Întrebări frecvente
Da, puteți folosi piept de curcan în loc de piept de pui, urmând același mod de preparare.
Da, puteți face rețeta cu pulpe dezosate și fără piele. Tăiați-le felii subțiri și frăgeziți carnea cu ciocanul de șnițele.
Desigur! Faceți rulada cu o zi înainte și lăsați-o să se răcească foarte bine în frigider. Astfel cașcavalul se întărește și veți putea tăia felii frumoase.
In umplutură mai puteți adăuga: felii de bacon sau de șuncă, fâșii de ardei gras, castraveți murați sau morcov fiert.
Cașcavalul moale sau semitare este cel mai potrivit pentru a se topi frumos în timpul coacerii.
Alte rețete cu piept de pui
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Cu ce poți servi această ruladă din piept de pui cu cașcaval
Vă las mai jos 4 sugestii de garnituri cu cartofi care se potrivesc foarte bine alături de câteva felii de ruladă de pui.
Dacă doriți să serviți rulada cu o garnitură mai ușoară, găsiți pe Bucate Aromate multe rețete de salate delicioase și ușor de făcut.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ruladă din piept de pui cu cașcaval
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g piept de pui (întreg, fără piele și fără os )
- 70 g cașcaval ras
- 80 g smântână (20% grăsime)
- 90 g cașcaval (6 felii subțiri )
- 40 g măsline fără sâmburi
- 40 gogoșari în oțet
- 1 linguriță rasă boia de ardei
- 1 linguriță rasă cimbru uscat
- 1 linguriță rasă pudră de usturoi
- sare și piper măcinat (după gust)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură muștar
- 1 lingură vin roșu
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați pieptul de pui felii subțiri, apoi îl acoperiți cu folie alimentară și îl bateți ușor cu fundul unui ibric. Astfel se uniformizează grosimea fără să se distrugă textura cărnii.
- Amestecați într-un castron toate condimentele, apoi presărați amestecul peste feliile de carne, pe ambele părți.
- Așezați fâșiile de carne una lângă alta, ușor suprapuse ca să formeze un dreptunghi sau un pătrat.
- Amestecați cașcavalul ras cu smântâna și întindeți pasta obținută peste carne.
- Presărați apoi măslinele tăiate rondele și gogoșarii tăiați cubulețe. Deasupra așezați feliile de cașcaval.
- Rulați pieptul de pui cât mai strâns formând o ruladă de carne cu cașcaval.
- Într-un castron puneți: uleiul de măsline, muștarul și vinul roșu. Omogenizați și ungeți rulada cu acest amestec, folosind o pensulă de bucătărie.
- Înfășurați rulada strâns în hârtie de copt și legați capetele cu sfoară de bucătărie. O așezați într-o tavă și o băgați în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute.
- Deschideți cuptorul, tăiați hârtia de copt cu o foarfecă și o desfaceți astfel încât rulada să fie expusă. Măriți temperatura cuptorului la 200 de grade (puteți porni acum și grill-ul dacă aveți) și mai lăsați rulada în cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească frumos.
- Dacă o serviți caldă, lăsați rulada 10 minute deoparte înainte de tăiere. Dacă o doriți rece, lăsați-o să se răcească la frigider peste noapte și o feliați a doua zi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu