• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 17 iun. 2025 · Publicată: 22 iul. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 11 comentarii
178 shares
Mergi la rețetă

De curând am redescoperit cuşcuş-ul. Nu mai cumpărasem demult, poate de mai bine de jumătate de an şi uitasem cât e de bun şi cât e de comod de gătit cu el. De bucurie că mi-am amintit, îl strecor în meniu cu orice ocazie, fie garnitură la vreo reţetă cu peşte, fie în salate, fie ca desert. Da, cuşcuş-ul e perfect şi în deserturi, nu ştiati? De exemplu am profitat de sezonul zmeurei şi am refăcut budinca de cuşcuş cu zmeură . Excelentă!

Salata de azi, de roşii cu cuşcuş şi năut, am făcut-o în cantităţi duble într-o seară când am venit de la serviciu. Nu mi-a luat decât 15 minute şi masa era gata. O parte din salată am avut-o atunci, la cină, iar restul l-am pus în caserole pentru a doua zi la pachetul de la birou. Mai simplu şi mai eficient de atât nu cred că se poate! Să faci în 15 minute mâncare delicioasă pentru 2 zile, asta da performanţă, nu-i aşa? 😉

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

E drept că am trişat puţin şi am folosit năut gata fiert din conservă, dar...de ce nu, la urma urmei? Nu e decât năut fiert şi sterilizat, aşa cum facem şi noi acasă conservele pentru iarnă. Să nu ne isterizăm inutil, nu toate conservele sunt rele.

Revenind la salata noastră, a fost perfectă pentru cină, foarte uşoară, dar totuşi consistentă. Iar menta cu care am asezonat-o a fost un fel de cireaşa de pe tort. I-a dat aşa o aromă proaspătă şi un miros tare plăcut. Dacă sunteţi mai conservatori, puteţi înlocui menta cu pătrunjel proaspăt, va fi foarte bună şi aşa. Dar să ştiţi că eu la salata asta votez cu menta! Am zis! 🙂

Mod de preparare salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 roşii
  • ½ de ardei gras
  • 1 conservă de năut
  • ½ de pahar de cuşcuş
  • 1 ceapă roşie mică
  • ½ de pahar de supă de legume fierbinte (sau apă)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare (suc de lămâie - după gust)
  • o mână de mentă proaspătă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Începem prin a hidrata cuşcuş-ul, conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu am turnat supă de legume fierbinte peste cuşcuş şi l-am lăsat acoperit timp de 5 minute. Dacă nu aveţi supă de legume, puteţi folosi apă fierbinte cu puţină sare.
  • Punem o lingură de ulei de măsline peste cuşcuşul hidratat şi amestecăm cu o furculiţă să separăm bobiţele. Lăsăm descoperit și îl răsfirăm să se răcorească cât mai repede.
  • Punem într-un bol încăpător: cuşcuş-ul şi năutul. Adaugăm roşiile şi ardeiul gras tăiate cuburi, iar ceapa roşie taiată rondele fine.
  • Asezonăm salata cu sare şi suc de lămâie proaspăt stors şi amestecăm. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga încă puţin ulei de măsline. Eu nu am mai pus.
  • La final punem frunzuliţele de mentă proaspătă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Poftă bună la salată de roşii cu năut şi cuşcuş!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.
    Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • Salată de vară cu roșii zemoase și castraveți proaspeți, ca la mamaia
    Salată de vară țărănească cu roșii și castraveți – rețeta simplă și gustoasă ca la mamaia
178 shares

Comentarii

  1. Ioana a zis

    august 02, 2016 at 8:07 pm

    Asta e de fapt tabbouleh la care se adaugă năut, nu-i așa? Fără năut am tot făcut vara asta dar ideea ta e minunată, o să încerc și eu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 02, 2016 at 9:07 pm

      Tabouleh ar fi un pic diferita, pentru ca se pune mult patrunjel, menta si lamaie. Fara ardei gras. Asta teoretic vorbind. Practic, parerea mea e ca intr-o salata merge sa pui tot ce-ti place sau ce ai prin frigider, dupa caz 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 23, 2016 at 11:02 am

    Am gatit si eu cuscus in diferite combinatii dar uite ca la asta cu naut nu m-am gandit. Buna idee! 🙂

    Răspunde
  3. loredana a zis

    iulie 23, 2016 at 12:22 am

    Pare foarte gustoasa.De incercat.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:25 am

      Si se face atat de usor! Sa-mi spui cum ti-a placut!

      Răspunde
  4. Madalina Oana a zis

    iulie 22, 2016 at 4:54 pm

    O salata foarte buna. Week-end placut.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:24 am

      Multumesc, Madalina. Week-end frumos si tie!

      Răspunde
  5. doina a zis

    iulie 22, 2016 at 12:55 pm

    Este foarte buna si satioasa (nu mai mananci nimic aproape o zi intreaga. ). Am descoperit cous-cousul acum multi ani in Reims la un restaurant marocan unde am mancat pentru prima data Tajine cu carne de miel multe fructe si cous-cous cu multe mirodenii . Salivez si acum cand ma gandesc. Nu am obtinut acelasi gust acasa oricat am incercat. Mie imi place foarte mult sa pun in cous -cous stafide , curmale , caise , si cate un pic de scortisoara, cardamom , ghimbir , turmenic, paprika dulce si putina menta prospata.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:23 am

      Nu am mancat niciodata mancare marocana si tare mi-ar placea! De fapt Maroc e pe lista mea de locuri de vis in care vreau sa ajung.

      Răspunde
  6. Anca a zis

    iulie 22, 2016 at 9:20 am

    Si noi facem multe salate in perioada asta. Asta e super ca avand paste si naut nu se mai mananca cu paine. Eu tot incerc sa reduc painea si nu pot. Iar cu salata de rosii mananc ce mai multa paine, ca tot pun in zeama aia delicioasa :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:19 am

      Eu am eliminat-o de tot. Dar dintre toate interzisele la paine mi-e cel mai usor sa renunt. Insa daca ma pui sa renunt la dulciuri...e tragedie :))

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.