• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi la pahar

Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 3 mai 2022 · Publicată: 20 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
42 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Eton Mess este un desert englezesc servit la pahar, foarte simplu și ușor de pregătit. Avem nevoie de doar 3 ingrediente de bază: căpșuni, frișcă și bezele.

Îmi plac deserturile care au o poveste în spate, cele despre care știu de unde vin și cum au apărut. Cumva, datorită poveștii, totul capătă sens: ingredientele folosite, modul de preparare, chiar și modul de servire. O să vă dau câteva exemple ca să înțelegeți ce vreau să spun.

  • Prăjitura Paris Brest (rețeta aici) e în formă de roată de bicicletă pentru că este legată de turul ciclist dintre Paris și Brest.
  • Prăjitura Lamington, pe care noi o cunoaștem drept "Tăvălita" (rețeta aici) are povestea ei cu slujnica lordului Lamington care a scăpat pandișpanul în ciocolata topită.
  • Pizza Margherita e de neconceput cu mai mult de 3 culori pentru că celebrează culorile drapelului italian: rosu, alb și verde
  • Pe lista aceasta merită să fie și prăjitura Siret (rețeta aici) pe care nu o vei găsi decât la Galați și nicăieri în altă parte. Dacă nu ovală și dacă nu are grilajul specific de glazură, nu e Siret! Acestei prăjituri nu i se știe povestea și tocmai asta e povestea ei misterioasă 😉
Eton mess

Povestea desertului de azi începe pe la 1893 la colegiul Eton din Marea Britanie. Mess în engleză are sensul de "dezordine" dar și de "amestecătură" de ingrediente. Este exact ceea ce se întâmplă în aceste pahare: frișcă naturală laolaltă cu felii de căpșuni și bezele sfărâmate din care sar bucățele în toate părțile. Trebuie să ții mătura aproape când prepari Eton Mess 😀

Eton Mess este servit în mod tradițional la meciul anual de cricket dintre elevii colegiului Eton și cei ai colegiului Harrow. Ce elevi norocoși! 🙂

Eton mess

Bun, eu v-am ținut de vorbă până aici ca să maschez faptul că nu am mare lucru de zis despre această rețetă 😀 Dacă doriți să faceți voi bezelele, e cu atât mai bine, vă las aici o rețetă. Eu de data asta le-am cumpărat. Se amestecă toate ingredientele și se servesc imediat. End of story!

Dacă nu știți cum se prepară corect frișca naturală, cea din smântână, avem pe blog un articol pas cu pas care lămurește toate lucrurile: ce smântână folosim, cât se bate, cum se îndulcește. Nu veți mai avea niciodată probleme că nu vă iese bine frișca pentru deserturi 😉 Click pe fotografia de mai jos pentru articol.

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
Cum se face frișca?

Cum se prepară Eton mess cu căpșuni, frișcă și bezele

Vedeți fotografiile de mai jos? Ei bine, atâta-i de simplu și de frumos acest Eton Mess și asta e tot ce trebuie să știți despre el.

  • Kitchen Aid - frișcă
  • Căpșuni tăiate cu busuioc
  • Bezele

Totuși, ca să vă conving cât de ușor se face și cât e de minunat, avem și o rețetă video superbă pe canalul de YouTube, unde de altfel toate rețetele sunt frumoase. Dacă încă nu v-ați abonat, zău că nu știți ce pierdeți! 😉

Rețeta video e mai jos, imediat sub cea scrisă pe care nu uitați că o puteți tipări ca să o aveți la colecție.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Eton mess

Eton mess cu căpșuni

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g căpșuni
  • 1 lingură zahăr pudră (pentru căpșuni)
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe de zahăr pudră (pentru frișcă)
  • 2 pliculețe zahăr Bourbon (pentru frișcă)
  • 10 bezele
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați căpșunile cuburi sau felii și presărați peste ele 3-4 frunzulițe de busuioc proaspăt (optional) și o lingură cu zahăr pudră.
  • Bateți frișca, la care adăugați zahărul pudră și pe cel Bourbon specificate în lista de ingrediente. Puteți folosi extract de vanilie în locul zahărului Bourbon.
  • Puneți frișca într-un bol încăpător, adăugați ¾ din căpșuni și bezelele sfărâmate. Amestecați.
  • Puneți amestecul de mai sus în pahare. Presărați restul de cuburi de căpșuni și decorați cu bezele și căpșuni proaspete. Dacă aveți și flori comestibile, cu atât mai bine.
  • Eton Mess se servește imediat, pentru că altfel se înmoaie bezelele.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Eton mess

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Desert rapid cu cafea
    Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
  • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
42 shares

Comentarii

  1. Simona a zis

    mai 20, 2020 at 9:24 pm

    Buna Iulia, arată f artistic la tine, fac și eu” amestecătura” asta minunata când apar căpșunii, cu siguranța nu la fel de bine arată la mine, dar cu la fel de buna. Frișca o bat întotdeauna cu esența de vanilie naturală doar.
    Am vrut sa te rog , când apar cireșele la tine, dacă ai inspirație sa ne arați ce poți face cu ele. Eu am încercat sirop, mi-a ieșit, dar gemul sau alt fel de conservare nu ...
    Anul acesta sintem acasă când fructele vor fi coapte, e prima oară in ultimii ani când nu sint in România. Am un cires uriaș, fructele rămân de multe ori in pom, hrana pt păsări. Îți multumesc anticipat. 🤗🥰

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 21, 2020 at 2:22 pm

      Facem și cu cireșe, numai să apară! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.