Vara mult-aşteptată începe să se instaleze cu adevărat şi odată cu ea vin şi căldurile de la vremea prânzului pe care cu greu le suportăm. În zilele deja fierbinţi de început de vară parcă nimic nu ne răcoreşte mai bine decât o limonadă cu căpşuni şi frunzuliţe de mentă. Dacă îi mai adăugăm şi câteva cuburi de gheaţă e de-a dreptul perfectă!
Am făcut şi eu o carafă mare, de un litru, care a dispărut cât ai clipi în timp ce stăteam cu o prietenă la taclale în balcon. Reţeta de azi aproape că nici nu este o reţetă, ci mai mult o idee, căci la urma urmei fiecare îşi poate adapta proporţiile după gustul propriu. Fie că o preferaţi cu mai multe căpşuni sau cu mai multă lămâie, va fi oricum delicioasă şi revigorantă.
Mod de preparare limonadă cu căpşuni
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Limonadă cu căpşuni
Ingrediente
- 200 g căpsuni spalate şi fără codiţe
- miere/zahăr/îndulcitorul preferat
- sucul de la 1 lămâie
- rondele de lămâie
- ½ linguriţă coajă rasă de lămâie
- 5-6 frunzuliţe de mentă
- 1 litru de apă plată sau minerală
- cuburi de gheaţă (opţional)
Instrucțiuni de preparare
- căpşunile împreună cu mierea (sau zahărul) se pun în blender şi se pasează
- piureul obţinut se transferă într-o carafă (dacă doriți, îl puteți strecura)
- se adaugă zeama de lămâie, rondelele, coaja de lămâie şi frunzuliţele de mentă
- se toarnă apa plată sau minerală şi se amestecă să se omogenizeze limonada
- se adaugă cuburile de gheaţă dacă o doriţi mai rece
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pe lângă faptul că e grozav de bună, aromată şi răcoritoare, limonada cu căpşuni este o băutură foarte bogată în vitamina C, deci cu atât mai bine pentru sănătatea noastră 🙂
Zile cu soare şi cu răcoare vă doresc alături de o limonadă cu căpşuni!
Claudia a zis
Ei, uite ca eu, desi am in casa indulcitor de stevie nu prea il folosesc. Imi e mai la indemana borcanul cu miere 🙂
Iuliana a zis
La mine stevia e baza aproape in toate 🙂
vavaly a zis
cum sunt in cautare de noi retete de bauturi sanatoase si racoritoare limonada asta pare perfecta.
vroiam sa te intreb cat timp te tine o sticla de indulcitor de stevie? as vrea sa introduc si eu indulcitorul asta in alimentatia noastra, sa renunt la zahar, chiar daca il folosim oricum foarte putin.
Iuliana a zis
Oho, pe mine m-a tinut jumatate de an, am pus la cafea, bauturi si la unele dulciuri Dukan. Ai grija ca daca il folosesti la preparate coapte de exemplu, devine amar. Eu la prajituri, briose, etc folosesc Xilitol (citeste despre el, e natural, dar e cam scump)
Poliana a zis
Vreau si eu un pahar mare ca sa ma racoresc putin!
Iuliana a zis
Sigur ca da! 🙂 Un pahar imens merge la Poliana! 🙂