Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Pide turcești cu brânză. Pizza turcească.

Publicat la 24 noiembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1482 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pide turcești este deseori asemănată cu pizza, dar eu zic că e mai mult o plăcintă delicioasă cu aluat dospit și fraged.

Cu siguranță ați văzut deseori aceste felii de "pizza turcească" în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-urile care se organizează mai nou prin orașe.

Iar dacă ați fost vreodată în vacanță în Turcia, atunci le știți prea bine, căci ați avut ocazia să le gustați chiar la ele acasă.

Pide turcești cu brânză

Plăcintele turcești, cu forma lor de bărcuță, frumos rumenite și pline de umplutură, arată nu doar spectaculos, ci și foarte apetisant.

Pidele turcești au la bază un aluat dosit, dar mai fraged decât cel de pizza pentru că în compoziția lui intră și ingrediente care dau frăgezime: unt, lapte și ouă.

Umpluturile pentru pide sunt diverse, de la carne tocată și brânzeturi și până la umpluturi vegetariene pe bază de spanac sau ciuperci.

Pide cu cascaval

Rețeta de pide turcești pe care v-o propun eu astăzi are umplutură de...brânzeturi românești get-beget! 🙂 Am folosit telemea și cașcaval de Săveni de la Viofanny, un producător de brânzeturi tradiționale din județul Botoșani.

Telemeaua lor grasă și gustoasă o mai folosisem și la rețeta de macaroane cu brânză, este grozavă! M-am convins acum că la fel de bun este și cașcavalul.

Mod de preparare pide turcești cu brânză

Așa cum vă spuneam, pentru pide avem nevoie de un aluat dospit. Este un aluat fin și moale, care se lucrează foarte ușor.

Va trebui să îl întindem în foi ovale și alungite pe care să le modelăm apoi în formă de bărcuță. O joacă de copil, nimic complicat!

Odată pidele modelate, nu ne rămâne decât să le ungem cu puțin sos de roșii aromat, iar apoi să le umplem cu brânzeturi date pe răzătoare.

  • modelare aluat
  • modelare aluat pentru pizza turceasca
  • pizza turceasca

Vă povestesc mai multe în rețeta de mai jos, iar la finalul ei veți găsi și varianta video a rețetei, postata pe canalul de YouTube.

Puteți urmări acolo exact cum am modelat aluatul în forma specifică pidelor turcești.

Dacă sunteți amatori de pizza, vă las aici o rețetă de pizza rapidă cu blat subțire și crocant. Sunt sigură că o să vă placă mult!

Pide inainte de a intra la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pide turcești cu brânză

Pide turcești cu brânză

Rețeta de pide turcești este deseori asemănată cu pizza, dar eu zic că e mai mult o plăcintă delicioasă cu aluat dospit și fraged.
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
dospire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluatul

  • 250 g făină tip 650
  • 80 ml lapte
  • 50 g unt topit și răcit
  • 1 ou
  • 4 g drojdie uscată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de zahăr

umplutura

  • 150 g cașcaval
  • 150 g telemea
  • 4 linguri sos de roșii
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță boia de ardei dulce sau iute, după gust

în plus

  • 1 ou pentru uns marginile
  • semințe de negrilică - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Punem într-un bol toate ingredientele din lista pentru aluat și frământăm până când avem un aluat omogen, moale și elastic, care nu se mai lipește de mâini.
  • Acoperim aluatul cu un prosop sau o folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Cât timp se odihnește aluatul, dăm brânzeturile pe răzătoare.
  • Tot acum pregătim și sosul de roșii: adăugăm peste el oregano uscat, sare și puțin ulei de măsline. Omogenizăm.
  • Aprindem cuptorul la 220 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă mare.
  • Împărțim aluatul în două bucăți egale. Întindem fiecare bucată de aluat cu sucitorul, dându-i o formă ovală, alungită.
  • Modelăm aluatul în formă de bărcuță, adică rulăm marginile laterale și lipim capetele. Vor rezulta 2 pide destul de mari. Ale mele au avut cam 30x15 cm.
  • Punem pidele în tavă, le umplem cu brânzeturile date pe răzătoare și le presărăm cu oregano și boia de ardei.
  • Ungem marginile cu ou bătut și le presărăm cu semințe de negrilică.
  • Coacem pidele timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc ușor și le servim cât sunt calde.
Valori nutriționale
Pide turcești cu brânză
Valori per porție
Calorii
1208
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
67
g
103
%
Colesterol
 
285
mg
95
%
Carbohidrați
 
103
g
34
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
47
g
94
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pide turcești cu brânză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
1482 shares
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x