O vedeţi pe moţata asta din poză? A fost într-o după-amiază încoronată prinţesa tăvii cu brioşe cu spanac şi brânză de capră. Nu de alta, dar pe suratele ei nu am mai apucat să le moţez aşa frumos, că au dispărut una câte una. Până să mă dezmeticesc eu, nu prea mai aveam ce decora, aşa că am înfrumuseţat-o doar pe dumneaei, cea din poză şi după ce am imortalizat-o pentru posteritate, m-am şi auto-premiat cu ea. Că doar cine împarte, parte-şi face, nu-i aşa? 😀
Sper să vă placă și vouă rețeta de briose cu spanac și brânză de capră, fie că le veți face moțate, fie nu.
Mod de preparare brioşe cu spanac şi brânză de capră
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 450 g spanac (al meu a fost congelat)
- 50 g unt
- 250 g brânză sărată de capră
- 3 ouă
- 70 g făină
- 1 vârf de linguriţă de praf de copt
- 1 căţel mic de usturoi
- 2-3 linguri cu boabe de porumb din conservă
- sare/piper/oregano
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiţi spanac proaspăt, trebuie spălat bine, în mai multe ape şi apoi opărit timp de 5 minute în apă clocotită. Îl scurgeţi foarte bine, îl lăsaţi să se răcorească şi apoi îl tocaţi cât vă pricepeţi de mărunt. Eu am sărit etapele astea pentru că am avut spanac congelat, nu a fost nevoie decât să îl las la dezgheţat şi să îl scurg.
- Spanacul scurs şi tocat, se amestecă cu brânza rasă pe răzătoarea cu găuri mici sau mărunţită, cu gălbenuşurile bătute, boabele de porumb şi untul topit.
- Se condimentează cu sare, piper, puţin oregano şi căţelul de usturoi pisat mărunt.
- Omogenizam bine compoziţia, apoi adăugăm făina cernută şi amestecată cu praful de copt.
- Ambuşurile le batem spumă tare, cât să nu cadă de pe telurile mixerului şi le încorporăm în compoziţie ajutându-ne de o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
- Pregătim o tavă de brioşe. Eu am folosit o tavă din silicon, în care brioşele nu se lipesc. Dacă folosiţi altfel de tavă, aceasta trebuie unsă cu puţin unt înainte de a turna compoziţia. Se dau la cuptorul în prealabil încins la 180 de grade şi sunt gata în 30 de minute.
- Rezultă 12 brioşe verzulii absolut delicioase.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pe moţata din prima poză am decorat-o doar cu...puţină smântână şi un fir de pătrunjel 😉 A fost delicioasă. Mie combinaţia de brânză şi spanac mi se pare întotdeauna câştigătoare. Sper să fie şi pe gustul vostru.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de brioşe cu spanac şi brânză de capră pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Andra
Tocmai le-am pus la cuptor, si miroase deja super îb casa 🙂 Sunt perfecte de adus la pachet. Se pot congela oare?
Iuliana
Buna Andra, nu am incercat sa le congelez.
Poti incerca doar cu una si sa o scoti a doua zi sa vezi cum este.
Eli Dodolina
Buna seara ,vroiam sa va întreb dc merge înlocuită brânza de capra cu ricotta ?
Multumesc
Iuliana
Da, merge inlocuita cu ricotta.
Diana
Cam pe același gând, poate fi înlocuită cu telemea de vaca? Sau alta brânza de vaca? Mulțumesc!
Iuliana
Diana, da, se pot face cu orice fel de brânza. Succes, sper sa îți placa.