Dacă vă plac prăjiturelele cu cacao, atunci sigur veţi fi încântaţi de fursecurile astea cu cacao şi migdale. Sunt fragede de se topesc în gură, au o aromă minunată de unt, se fac uşor şi sunt gata în 15 minute. Sunt perfecte, nu-i aşa? 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g unt la temperatura camerei
- 120 g zahăr pudră (poate fi şi zahăr tos)
- 75 g cacao
- 75 g migdale măcinate grob
- 250 g făină
- 2 ouă
- 1 linguriţă praf de copt
- fulgi de migdale
Instrucțiuni de preparare
- Se amestecă untul cu zahărul, ouăle şi migdalele măcinate.
- Separat se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă peste untul frecat şi se omogenizează compoziţia.
- Eu din nou am folosit folosit metoda puturosului despre care v-am mai povestit 🙂 Deja ştiţi procedura: se ia aluat cu lingura şi se pun grămăjoare neregulate pe hârtia de copt din tavă.
- Nu uitaţi să lăsaţi spaţiu de 2-3 cm între fursecuri pentru că se mai lăţesc la copt.
- Presăraţi deasupra cu fulgi de migdale. Apăsaţi-i puţin ca să vă asiguraţi că rămân lipiţi la locul lor şi băgaţi tava la cuptor.
- Cuptorul trebuie să fie în prealabil încălzit la 170 de grade.
- Sunt gata cam în 15 minute, sunt foarte fragede şi au o aromă fină.
- Le puteţi păstra câteva zile la răcoare, într-o cutie închisă cu capac.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pofta bună!
mihaela
ar merge in loc de migdale nuci?
Iuliana
Da, Mihaela, merg de minune si nucile 🙂