Bomboanele astea mi-au făcut cu ochiul încă de acum câteva luni, când am văzut reţeta pe Lecturi şi Arome, blogul cu mâncăruri simple şi sănătoase al Claudiei.
Pe lângă faptul că sunt făcute doar din ingrediente sănătoase şi promit un gust delicios, bomboanele astea se fac foarte uşor, arată minunat şi stârnesc curiozitatea tuturor. Cum adică bomboane de post, sau cum adică bomboane fără zahăr adăugat? Foarte simplu, o să vedeţi mai jos 😉
Un mare avantaj al acestei reţete este că se pot face zeci de combinaţii, în diferite proporţii, funcţie de preferinţele fiecăruia şi de ce mai găsim prin cămară. Aşa am adaptat şi eu reţeta, după gusturile noastre şi după ce am găsit de cumpărat atunci când am fost să fac aprovizionarea 🙂
Mod de preparare bombonele raw din fructe uscate
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- o mână zdravană de caise uscate
- o mână zdravănă de agrişe uscate
- o mână de curmale (7-8 bucăţi)
- o mână de nuci
- 2 cubuleţe de ghimbir confiat
- fulgi de cocos
Instrucțiuni de preparare
- Fructele uscate le-am lăsat la înmuiat vreo 3 ore, le-am scurs de apă, am tăiat caisele mai mărunt, am scos sâmburii de la curmale şi le-am băgat pe toate la tocătorul electric. Dacă nu aveţi robot sau tocător electric, le puteţi da prin maşina de tocat.
- Miezul de nuca l-am copt cam 3-4 minute într-o tigaie la foc iute, amestecând continuu ca să se coacă uniform. Îl puteţi pune şi crud, dar copt are o aroma deosebită. L-am lăsat să se răcească, l-am curăţat de cojile care după coacere se desprind foarte uşor şi l-am băgat la tocător.
- Am mixat toate ingredientele ca să obţin o compoziţie omogenă şi apoi, cu palmele umede am format bombonele mici, pe care le-am tăvălit fără milă prin nuca de cocos 🙂
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Din cantităţile specificate mai sus am obţinut cam 25 de bombonele (poza e doar cu titlu de prezentare).
Le-am lăsat la frigider până a doua zi, ca să se închege mai bine şi asta e tot. Deşi de pot face oricând, sunt parcă foarte potrivite în perioada sărbătorilor de iarnă. Putem să le facem cadou dacă le ambalăm într-o cutiuţă cu dichis 😉 sau le putem aşeza frumos pe masă în seara de Ajun, când îl aşteptăm pe Moş Crăciun să vină încărcat cu daruri 😉
Dacă vă plac mai mult deserturile cu cacao sau ciocolată, daţi click pe pozele de mai jos pentru a vedea şi alte reţete de bomboane delicioase şi uşor de făcut.


Claudia
Ma bucur ca ti-a placut retetea mea de bombonele.Si combinatia facuta de tine e interesanta. Poate o incerc si eu 😉
Iuliana
Reteta ta a fost un real succes, fix pe gustul nostru. Si eu urmeaza sa incerc combinatia ta cat de curand 🙂
vavaly
neaparat trebuie sa fac si eu din astea. Dante mereu imi spune ca vrea bomboane fara chimicale :). eu as adauga si niste semnite de susan - pentru gust si pentru aportul de calciu. oare s or potrivi?
fursecurile le am incercat, acelea cu fructe goji. noi am pus nuci si stafide. au iesit bune la gust dar nu stiu de ce nu au crescut. voi mai incerca .
Iuliana
Cred ca la bombonelele astea doar imaginatia noastra este limita, orice combinatii sunt posibile. Sigur ca merge perfect susanul, fie macinat la interior, fie sa le tavalesti prin susan in loc de cocos 😉
vavaly
felicitari pentru casuta noua si pentru tot ceea ce faci. arata super casuta. ma bucur si de succesul pe care il are give away ul organizat de tine. mie , daca castig, vei putea sa mi l inmanezi personal :). eu de fapt am intrat acum sa caut o idee de ceva de gatit :). esti o buna sursa de inspiratie.
Iuliana
Multumesc mult, Valy! Succes la concurs, poate doar asa sa ajungem sa ne vedem 😉
Claudia
Gata, le fac si eu pt picii mei! multumesc!
Iuliana
Ma bucur ca te-am inspirat, Claudia! Sunt convinsa ca o sa le placa puilor tai 🙂