• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de post

    Bombonele raw din fructe uscate

    Publicat la 16 decembrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Bomboanele astea mi-au făcut cu ochiul încă de acum câteva luni, când am văzut reţeta pe Lecturi şi Arome, blogul cu mâncăruri simple şi sănătoase al Claudiei.

    Pe lângă faptul că sunt făcute doar din ingrediente sănătoase şi promit un gust delicios, bomboanele astea se fac foarte uşor, arată minunat şi stârnesc curiozitatea tuturor. Cum adică bomboane de post, sau cum adică bomboane fără zahăr adăugat? Foarte simplu, o să vedeţi mai jos 😉

    Un mare avantaj al acestei reţete este că se pot face zeci de combinaţii, în diferite proporţii, funcţie de preferinţele fiecăruia şi de ce mai găsim prin cămară. Aşa am adaptat şi eu reţeta, după gusturile noastre şi după ce am găsit de cumpărat atunci când am fost să fac aprovizionarea 🙂

    Bombonele raw din fructe uscate

    Mod de preparare bombonele raw din fructe uscate

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Bombonele raw din fructe uscate

    Bombonele raw din fructe uscate

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • o mână zdravană de caise uscate
    • o mână zdravănă de agrişe uscate
    • o mână de curmale (7-8 bucăţi)
    • o mână de nuci
    • 2 cubuleţe de ghimbir confiat
    • fulgi de cocos

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Fructele uscate le-am lăsat la înmuiat vreo 3 ore, le-am scurs de apă, am tăiat caisele mai mărunt, am scos sâmburii de la curmale şi le-am băgat pe toate la tocătorul electric. Dacă nu aveţi robot sau tocător electric, le puteţi da prin maşina de tocat.
    • Miezul de nuca l-am copt cam 3-4 minute într-o tigaie la foc iute, amestecând continuu ca să se coacă uniform. Îl puteţi pune şi crud, dar copt are o aroma deosebită. L-am lăsat să se răcească, l-am curăţat de cojile care după coacere se desprind foarte uşor şi l-am băgat la tocător.
    • Am mixat toate ingredientele ca să obţin o compoziţie omogenă şi apoi, cu palmele umede am format bombonele mici, pe care le-am tăvălit fără milă prin nuca de cocos 🙂

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din cantităţile specificate mai sus am obţinut cam 25 de bombonele (poza e doar cu titlu de prezentare).

    bomboane din fructe uscate

    Le-am lăsat la frigider până a doua zi, ca să se închege mai bine şi asta e tot. Deşi de pot face oricând, sunt parcă foarte potrivite în perioada sărbătorilor de iarnă. Putem să le facem cadou dacă le ambalăm într-o cutiuţă cu dichis 😉 sau le putem aşeza frumos pe masă în seara de Ajun, când îl aşteptăm pe Moş Crăciun să vină  încărcat cu daruri 😉

    Dacă vă plac mai mult deserturile cu cacao sau ciocolată, daţi click pe pozele de mai jos pentru a vedea şi alte reţete de bomboane delicioase şi uşor de făcut.

    Bomboane din biscuiti
    Bomboane din biscuiţi
    Biluţe cu ciocolată cu rom
    Biluţe cu ciocolată cu rom

    Spor la meşterit bombonele raw din fructe uscate şi sărbători de vis vă doresc!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • prajitura cu bulion
      Prăjitură cu bulion, rețeta de post cu 4 foi și cremă de griș
    • batoane cu mac în secțiune
      Batoane cu mac - rețeta de "batoane de un leu"
    • Reteta taietei cu nuci si pesmet caramelizat
      Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      decembrie 16, 2013 at 9:08 pm

      Ma bucur ca ti-a placut retetea mea de bombonele.Si combinatia facuta de tine e interesanta. Poate o incerc si eu 😉

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 16, 2013 at 9:10 pm

        Reteta ta a fost un real succes, fix pe gustul nostru. Si eu urmeaza sa incerc combinatia ta cat de curand 🙂

        Răspunde
    2. vavaly

      decembrie 16, 2013 at 3:37 pm

      neaparat trebuie sa fac si eu din astea. Dante mereu imi spune ca vrea bomboane fara chimicale :). eu as adauga si niste semnite de susan - pentru gust si pentru aportul de calciu. oare s or potrivi?
      fursecurile le am incercat, acelea cu fructe goji. noi am pus nuci si stafide. au iesit bune la gust dar nu stiu de ce nu au crescut. voi mai incerca .

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 16, 2013 at 8:57 pm

        Cred ca la bombonelele astea doar imaginatia noastra este limita, orice combinatii sunt posibile. Sigur ca merge perfect susanul, fie macinat la interior, fie sa le tavalesti prin susan in loc de cocos 😉

        Răspunde
    3. vavaly

      decembrie 16, 2013 at 3:31 pm

      felicitari pentru casuta noua si pentru tot ceea ce faci. arata super casuta. ma bucur si de succesul pe care il are give away ul organizat de tine. mie , daca castig, vei putea sa mi l inmanezi personal :). eu de fapt am intrat acum sa caut o idee de ceva de gatit :). esti o buna sursa de inspiratie.

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 16, 2013 at 8:55 pm

        Multumesc mult, Valy! Succes la concurs, poate doar asa sa ajungem sa ne vedem 😉

        Răspunde
    4. Claudia

      decembrie 16, 2013 at 2:10 pm

      Gata, le fac si eu pt picii mei! multumesc!

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 16, 2013 at 8:54 pm

        Ma bucur ca te-am inspirat, Claudia! Sunt convinsa ca o sa le placa puilor tai 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.