Mod de preparare prăjitură cu iaurt şi nectarine
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 6-7 nectarine (sau orice alte fructe va plac)
- 500 ml de iaurt gras
- 5 oua
- 75 g de unt topit
- 5 linguri de zahar
- 400 g de faina
- 1 lingurita praf de copt
- o mana generoasa de merisor uscat (sau stafide)
- 1 lingurita de scortisoara (optional)
Instrucțiuni de preparare
- se amesteca componentele lichide: iaurtul, untul topit si ouale batute
- se adauga peste ele componenetele solide: faiana, zaharul, praful de copt si scortisoara
- se adauga merisorul sau stafidele
- se amesteca compozitia pana se omogenizeaza
- se toarna in tava taptata cu hartie de copt
- se aseaza deasupra feliile de nectarine
- se baga in cuptorul incins la 180 de grade
- e gata cam in 30-40 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea
- se seveste dupa ce s-a racit
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Fiind un aluat putin umed, e bine sa lasati prajitura sa se raceasca in tava. Se va taia mai usor si mai frumos cand e rece.
Prăjitura cu iaurt şi nectarine este excelentă lângă o cafea sau o ceaşcă de ceai. Dacă vă place, o puteţi servi pudrată generos cu zahăr vanilat făcut în casă 🙂
Victor
Cu piersici am făcut şi noi săptămâna trecută. Piersicile le-am avut congelate de astă vară, asta pentru că piersicul din curte a fost foarte generos. Super!
Iuliana
Asa-s unii privilegiati, cu piersici in curte, Parinte! 😉
coco
ceva asemanator am facut aseara 🙂
Iuliana
Bunut, nu-i asa? 🙂