• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Salate

    Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    Publicat la 9 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Se întâmplă uneori să vii de la serviciu şi parcă ai mânca ceva aşa, nici prea-prea, nici foarte-foarte. O salată parcă e prea puţin, dar e şi cam târziu şi nu mai ai timp şi chef să găteşti ceva mai consistent. Nu vi s-a întâmplat? Pentru mine, în cazuri din astea, soluţia ideală este o salată de paste. E uşoară, se face rapid şi este suficient de săţioasă să-mi potolească foamea. De aici încep să brodez reţete în funcţie de ce se mai găseşte prin frigider, iar asta nu e greu deloc pentru că pastele sunt uşor de asortat cu aproape orice, de la carne şi brânzeturi până la legume. Desigur, ca la orice reţetă simplă, secretul reuşitei stă în calitatea şi prospeţimea celor 2-3 ingrediente principale.

    Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    La salata pe care v-o arăt astăzi, am folosit simpaticele paste în formă de fundiţe (Farfalle) de la Divella, roşii cherry dulci şi aromate şi gorgonzola, care e brânza mea preferată. Da, ştiu că multora nu le place, dar nu-i bai, o puteţi înlocui cu orice alt tip de brânză.

    Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    Mod de preparare salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru 2 porţii

    • 300 g farfalle
    • 150 g gorgonzola
    • 400 g roşii cherry
    • 2 mâini generoase de frunze de rucola
    • 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
    • câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt
    • sare/piper după gust (eu nu am pus, gorgonzola fiind deja suficient de sărată)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, nici mai mult, nici mai puţin, Eu am fiert farfallele fix 12 minute şi au fost al dente, aşa cum trebuie să fie nişte paste adevărate.
    • Se scurg pastele de apă (nu se clătesc!), se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă.
    • Se taie gorgonzola cuburi şi se amestecă cu pastele fierbinţi, ceea ce va face ca brânza să se înmoaie puţin, sau chiar să înceapă să se topească delicios.
    • Se aşează frunzele de rucola la baza platoului, deasupra se pun pastele amestecate cu brânza şi jumătăţile de roşii şi se decorează cu busuioc proaspăt.
    • Da, asta-i tot, dar ce simplu şi ce bun! Şi ce vesel arată, nu-i aşa? 🙂

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

    Poftă bună la salata de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry!

    Din aceeași categorie

    • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
      Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • 3 retete de salate cu oua fierte
      3 rețete de salată cu ouă fierte - simple, delicioase, gata în 15 minute
    • salata de paste reci cu macrou marinat
      Salată de paste reci cu macrou marinat - rețeta simplă pentru prânz sau pachet

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. cristinatoth

      septembrie 09, 2014 at 12:02 pm

      Daca iti spun ca imi place, imi pastrezi si mie? 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 09, 2014 at 12:06 pm

        Daaa, cum sa nu! 🙂

        Răspunde
    2. Mihaela Dămăceanu

      septembrie 09, 2014 at 10:05 am

      Foarte vesel arată şi să ştii că mie îmi place gorgonzola. Dar nu ştiu ce marcă este Divella, nu am dat de ea până acum sau mai bine, nu am băgat-o de seamă!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 11, 2014 at 10:24 pm

        Divella este un producator italian de paste. Produce paste de mai bine de 120 de ani. Marca fiind mai noua decat altele pe piata din Romania e mai putin cunoscuta, dar se impune prin raportul pret/calitate excelent. Gasesti produsele Divella la Kaufland si in general in hypermarketuri.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.