• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Salate

    Salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    Publicat la 1 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Nu întâmplător prima reţetă publicată în prima zi de toamnă e una din preferatele mele: salată de vinete cu usturoi şi parmezan. Toamna ne răsfaţă cu tot felul de bunătăţi, dar dintre toate cel mai mult iubesc vinetele care sunt atât de gustoase acum, atât de ieftine şi atât de uşor de gătit. Iar reţeta supremă pentru mine este salata de vinete făcută în fel şi chip: simplă, cu maioneză, cu ceapă, cu usturoi, cu roşii, cu iaurt....oricum ar fi preparată, sunt topita după salata de vinete!

    Salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    Cea pe care v-o arăt astăzi e puţin mai specială pentru că în ea se combină mai multe ingrediente, ceea ce duce la o explozie a aromelor. Încercaţi reţeta mea sau jucaţi-vă putin cu proporţiile după gustul vostru. Sunt sigură că o să vă placă combinaţia de vinete cu parmezan, iar frunzuliţele de mentă, sunt fix "cireaşa de pe tort" 😉

    Mod de preparare salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    Salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 kg de vinete
    • 3 căţei de usturoi
    • 2 linguri de iaurt gras
    • 3 linguri de ulei
    • 4 linguri de parmezan
    • sare
    • frunzuliţe de mentă proaspătă (opţional)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Coaceţi vinetele aşa cum o faceţi de obicei. Cele mai bune sunt cele coapte la grătar şi jar de lemne. Dar dacă locuiţi la bloc şi nu se poate, atunci sunt bune oricum, fie coapte pe aragaz, sau în cuptor.
    • Curăţaţi vinetele de coajă imediat cum le luaţi de pe grătar şi lăsaţi-le să se scurgă pe un fund de lemn înclinat. După ce s-au scurs şi s-au răcorit, le tocaţi mărunt un cuţit de plastic sau de lemn.
    • Frecaţi vinetele cu cele 3 linguri de ulei turnate în fir subţire, folosind o lingură de lemn, sau ca să fie mai uşor puteţi folosi mixerul de mână. Adăugaţi usturoiul zdrobit şi trecut prin presă, apoi iaurtul şi potriviţi gustul de sare.
    • La final adăugaţi parmezanul ras şi omogenizaţi.
    • Dacă va place combinaţia, puteţi adăuga pe ici, pe colo şi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă, rupte mărunt cu mâna pentru că sunt prea fragede să le tăiaţi cu cuţitul.
    • Serviţi cu pâine proaspătă sau prăjită, de preferat pâine neagră sau de secară pentru a vă bucura de un gust mai intens.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    Salată de vinete cu usturoi şi parmezan

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de salată de vinete cu usturoi şi parmezan pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţie pentru mai târziu.

    Poftă bună la salata de vinete cu usturoi şi parmezan!

    Din aceeași categorie

    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • 3 retete de salate cu oua fierte
      3 rețete de salată cu ouă fierte - simple, delicioase, gata în 15 minute
    • salata de paste reci cu macrou marinat
      Salată de paste reci cu macrou marinat - rețeta simplă pentru prânz sau pachet
    • bol cu salata mexicana și lime
      Salată mexicană cu quinoa - rețeta de salată cu fasole roșie, porumb și avocado

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. sanda

      septembrie 22, 2015 at 1:31 pm

      Am gasit. Aveam niste vinete facute cu ardei copt si am dat de aceasta reteta. Asa ca am adaugat la ea usturoi si pamezan. F,f. ok. O sa mai fac exact asa. Mltumesc. Pupici.

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 22, 2015 at 1:33 pm

        Ma bucur ca ti-a placut, Sanda! Arata tare bine si cred ca e mai buna asa, si cu un pic de ardei 😉

        Răspunde
    2. Claudia

      septembrie 01, 2014 at 7:44 am

      Ce interesant! Nu am incercat pana acum sa fac salata de vinete cu parmezan. Testez si eu reteta 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 01, 2014 at 7:45 am

        Abia astept sa-mi spui cum ti s-a parut. Noua ne place tare mult 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.