Aşa cum probabil că ştiţi deja, turmericul nu este doar un condiment pe care îl adăugăm în mâncărurile noastre pentru gust sau pentru culoare, ci este un adevărat medicament pe care natura ni-l oferă, deoarece are proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare dovedite de studii ştiinţifice. În plus, turmericul este foarte indicat în diete, pentru că ajută la arderea grăsimilor, previne şi încetineşte evoluţia bolii Alzheimer, combate simptomele răcelii, calmează durerile, inclusiv migrenele, fără efectele secundare ale medicamentelor şi ajută la detoxifierea ficatului.
Iată doar câteva motive să includem ceaiul cu turmeric în rutina noastră zilnică, cu atât mai mult cu cât se prepară foarte simplu şi îi putem adăuga orice alte ingrediente ne plac: miere de albine, lămâie, scorţişoară, ghimbir, pudră din coaja de portocală, etc. Ingredientul care nu trebuie să lipsească este piperul, pentru că acesta ajută la absorbţia corectă a turmericului în organism.
Eu am să vă spun astăzi cum se prepară şi ce ingrediente am folosit eu, iar voi, fie urmaţi reţeta mea, dacă vă inspiră, fie adaptaţi şi vă faceţi propria voastră reţetă în funcţie de ceea ce vă place să adăugaţi în ceai.
Ceai cu turmeric şi miere de albine
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru 2 porţii
- 2 linguri de miere de albine
- 2 linguriţe de pudră turmeric
- un vârf de linguriţă de piper măcinat
- 2 linguriţe de ceai natural de fructe uscate (puteţi folosi orice alt tip ceai natural care vă place)
- 400 ml de apă fierbinte
Instrucțiuni de preparare
- Se freacă mierea cu pudra de turmeric şi piperul până obţinem o pastă.
- Repartizăm pasta obţinută în cele două ceşti de ceai.
- Turnăm apa caldă, adăugăm ceaiul de fructe uscate şi lăsăm 8-10 minute ceaiul la infuzat.
- Dacă doriţi puteţi strecura ceaiul, dar eu am observat că s-a decantat şi am preferat să nu îl mai tulbur şi să îl strecor, mai ales că abia aşteptam să prind câte o bucăţică de fruct uscat şi hidratat 🙂
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailŞi pentru ca răsfăţul să fie complet, am servit ceaiul pe îndelete, într-o după-amiază leneşă de toamnă, alături de o carte frumoasă şi de câţiva biscuiţi crocanţi şi delicioşi de la Divella, pe care vi-i recomand din tot sufletul.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ceai cu turmeric şi miere de albine, pentru a o avea la îndemână atunci când doriţi să îl preparaţi, sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Alexandru a zis
Trebuie neaparat strecurat ? Nu am vazut undeva sa specifice cat de important este aceasta etapa, am vazut ca unele persoane in strecoara printr-o sita si nu destul de fina uneori dar eu folosesc filtru de cafea pentru cafea. Astept raspunsul dumneavoastra multumesc !
Iuliana a zis
Asa cum am scris in reteta, daca doriti il strecurati, daca nu, nu. Nu e un lucru determinant.
Rox Veţeleanu a zis
De unde pot cumpăra turmeric? Plafar?!?
Iuliana a zis
De la orice magazin de naturiste sau online de la Vegis, GreenSense, Plafar.
Claudia a zis
Ce bine arata totul!
As avea si eu nevioe de un ceai acum. Si un biscuite. Se poate trimite? Las adresa :)))
Aaaa, si sa nu uit: as vrea sa stiu si titlul cartii de pe masa 😉
Iuliana a zis
Trimit de toate, stiu adresa! 😉
Cartea este volumul 2 din "Povestea vietii mele", de Regina Maria