Am găsit zilele trecute în piaţă nişte mure atât de dolofane şi de frumoase, încât cu nici un chip nu am putut trece indiferentă pe lângă ele şi să le las neconsolate acolo, pe tarabă. Le-am luat cu mine acasă şi aşa s-a născut îngheţata asta aromată şi cu o culoare fabuloasă.
Am repetat compoziţia pe care am folosit-o la îngheţata de zmeură, cea fără ouă, doar cu frişcă naturală şi mascarpone. Am preferat ca de data asta să pun murele crude, să nu le mai fierb împreună cu zahărul, aşa cum am procedat cu zmeura. În plus, am adăugat în compoziţie coaja rasă de la o lămâie. Aroma de lămâie s-a combinat excelent cu cea fină a murelor şi cu vanilia, iar îngheţata mea a fost superbă 🙂
Mod de preparare pentru reţeta de îngheţată cremoasă de mure
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 400 g mure proaspete (sau congelate)
- 200 g zahăr pudră
- 400 ml smântână pentru frişcă (min. 30% grăsime)
- 250 g mascarpone
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriţă pastă de vanilie (sau seminţele unei păstăi de vanilie)
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiţi mure congelate, lăsaţi-le să se dezgheţe într-o strecurătoare ca să scăpaţi de apa care se scurge din fructe şi care s-ar transforma în ace de gheaţă la congelator.
- Batem smântâna doar până obţinem o frişcă fermă şi aerată, nu mai mult ca să nu se transforme în unt.
- Mixăm brânza mascarpone împreună cu zahărul, apoi încorporăm frişca bătută, coaja de lămâie şi murele. Mixăm din nou ca să zdrobim murele şi să omogenizăm compoziţia.
- Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
- Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10 minute înainte de servire.
dacă nu aveţi maşină de îngheţată
- Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
- Repetaţi această operaţiune cel puţin de 2-3 ori pentru a obţine o îngheţată cremoasă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailDacă doriţi o îngheţată mai dietetică, încercaţi sorbetul de pepene galben şi merişoare confiate. Are în compoziţie doar pepene galben, iaurt şi miere, aşadar mult mai puţine grăsimi decât o îngheţată normală. Click pe poza de mai jos pentru reţetă:

Ramona a zis
Imi place si reteta ca nu are oua si nu trebuie sa fierb nimic, dar imi plac si castronelele cu buline. Foarte frumos.
doina a zis
Buna draga mea, ce crezi ca am eu in mana acum cand am deschis mailul ? Un bol cu mure dulci si aromate culese de dimineata din padure .( nu sunt eu vinovata ci niste purandei care umbla pe la case cu bureti si fructe de padure ). Daca as fi stiut ca azi voi avea mure proaspete nu as fi facut sambata inghetata cu mure congelate. Am facut reteta ta de la inghetata de zmeura si a iesit foarte buna.Acum ca am de unde am sa fac si reteta cu mascarpone. O zi racoroasa si un pahar de ceai rece !
Iuliana a zis
Mure de padure! Ce norocoasa esti! Eu nu gasesc aici decat mure de cultura care totusi nu au nici pe departe aroma celor de padure.