Mâncare de mazăre cu morcov, o rețeta de post foarte simplă și ieftină, cu ingrediente la îndemâna oricui.
O mâncare de mazăre e mereu binevenită în meniul familiei noastre, fie că e mazăre cu carne sau de post. Amândoi iubim mazărea și de când e atât de ușor să o găsești congelată în magazine, lucrurile au devenit și mai simple.
Preferata mea, cea pe care o gătesc cel mai des este această rețetă, în combinație cu morcov. Rezultă o mâncare ușor dulceagă, cu un sos bogat în care îmi place teribil să înting cu o bucățică de pâine de casă.
Dacă nu țineți post, poate veți dori să încercați rețeta mea de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc. E foarte gustoasă și sățioasă, tot ce-ți poți dori de la mâncare simplă făcută acasă. O găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.
În zilele de post, mai fac uneori mâncare de mazăre cu cartofi. Este rețeta mamei mele, pe care de câte ori o gust parcă mă întorc în copilărie 🙂 Dacă vă face cu ochiul combinația, găsiți rețeta mai jos.
Mod de preparare mâncare de mazăre cu morcov
Mâncarea de mazăre cu morcov se face la fel de ușor ca orice mâncare de legume.
Cred că v-ați obișnuit deja cu faptul că în mai toate fotografiile mele apare multicookerul. Mi-a devenit indispensabil aparatul acesta. Îl folosesc de câte ori am ocazia pentru că mă ajută foarte mult.
Dar mai jos, la finalul postării, veți găsi rețeta în format video, postată pe canalul de YouTube, unde am gătit mazărea, clasic, în tigaie, fără multicooker.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Rețeta Video
Ingrediente
- 450 g mazăre congelată
- 1 ceapă uscată
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 50 ml ulei
- 150 ml suc de roșii
- sare, piper, cimbru uscat, dafin - după gust
- mărar proaspăt pentru servit
opțional
- 1 linguriță boia de ardei afumată (paprika afumată)
- 1 lingură rasă de făină pentru îngroșat sosul
Instrucțiuni de preparare
- Într-o cratiță încăpătoare încingeți uleiul și puneți la călit: ceapa, ardeiul și morcovul tăiate. Pentru această mâncare eu toc ceapa și ardeiul gras mărunt, iar morcovul îl las rondele mai mari.
- Dacă folosiți, tot acum adăugați și boiaua afumată. Amestecați din când în când să nu se ardă pentru că devine amară.
- După ce legumele s-au înmuiat puțin, iar ceapa a devenit sticloasă, adăugați mazărea, fără să o dezghețați.
- Turnați o ceșcuță de apă (cam 150 ml), adăugați sare, piper măcinat, cimbru după gust și lăsați mâncarea să fiarbă înăbușit la foc mediu spre mic.
- Când mazărea este gătită, adăugați sucul de roșii.
- Opțional, dacă doriți un sos mai gros, mai bine legat, desfaceți o lingură rasă de făină în 150 ml de apă rece, ca să nu facă cocoloașe, apoi turnați amestecul în cratiță.
- Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi stingeți focul.
- Presărați mărar proaspăt tocat mărunt și mâncarea de mazăre cu morcov este gata de servit.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mirela Anghel a zis
Foarte buna!
Iuliana Sbîrnea a zis
Tare mult mă bucur că v-a plăcut! Vă mai aștept și la alte rețete!
Johanna a zis
Buna, cum faci mancarica de mazare la Multi cooker?
Multumesc.
Iuliana a zis
Călesc ceapa, ardeiul și morcovul câteva minute la programul "saute", apoi pun mazărea și cartofii, puțină apă și trec pe programul "stew".
Cam după o oră ridic capacul și pun suc de roșii.
Asta-i tot 🙂
Alina Manecuta a zis
După ce pui sucul de rosii nu ii mai dă-o drumul multcookerului ?
Iuliana Sbîrnea a zis
La punctul 7 am scris că se mai lasă mâncarea pe foc încă 10 minute. Deci nu intrerupeți programul multicookerului. Puneți roșiile și continuați.