Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare de mazăre cu morcov - rețetă de post

Publicat la 5 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2858 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Mâncare de mazăre cu morcov, o rețeta de post foarte simplă și ieftină, cu ingrediente la îndemâna oricui.

O mâncare de mazăre e mereu binevenită în meniul familiei noastre, fie că e mazăre cu carne sau de post. Amândoi iubim mazărea și de când e atât de ușor să o găsești congelată în magazine, lucrurile au devenit și mai simple.

mancare de mazare de post

Preferata mea, cea pe care o gătesc cel mai des este această rețetă, în combinație cu morcov. Rezultă o mâncare ușor dulceagă, cu un sos bogat în care îmi place teribil să înting cu o bucățică de pâine de casă .

Dacă nu țineți post, poate veți dori să încercați rețeta mea de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc. E foarte gustoasă și sățioasă, tot ce-ți poți dori de la mâncare simplă făcută acasă. O găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

În zilele de post, mai fac uneori mâncare de mazăre cu cartofi. Este rețeta mamei mele, pe care de câte ori o gust parcă mă întorc în copilărie 🙂 Dacă vă face cu ochiul combinația, găsiți rețeta mai jos.

Mâncare de mazăre cu cartofi

Mod de preparare mâncare de mazăre cu morcov

Mancare de mazare cu morcov

Mâncarea de mazăre cu morcov se face la fel de ușor ca orice mâncare de legume.

Cred că v-ați obișnuit deja cu faptul că în mai toate fotografiile mele apare multicookerul . Mi-a devenit indispensabil aparatul acesta. Îl folosesc de câte ori am ocazia pentru că mă ajută foarte mult.

Dar mai jos, la finalul postării, veți găsi rețeta în format video, postată pe canalul de YouTube, unde am gătit mazărea, clasic, în tigaie, fără multicooker.

  • calim legumele
  • mazare congelata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

mancare de mazare de post

Mâncare de mazăre cu morcov

5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 450 g mazăre congelată
  • 1 ceapă uscată
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei
  • 150 ml suc de roșii
  • sare, piper, cimbru uscat, dafin - după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

opțional

  • 1 linguriță boia de ardei afumată (paprika afumată)
  • 1 lingură rasă de făină pentru îngroșat sosul

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o cratiță încăpătoare încingeți uleiul și puneți la călit: ceapa, ardeiul și morcovul tăiate. Pentru această mâncare eu toc ceapa și ardeiul gras mărunt, iar morcovul îl las rondele mai mari.
  • Dacă folosiți, tot acum adăugați și boiaua afumată. Amestecați din când în când să nu se ardă pentru că devine amară.
  • După ce legumele s-au înmuiat puțin, iar ceapa a devenit sticloasă, adăugați mazărea, fără să o dezghețați.
  • Turnați o ceșcuță de apă (cam 150 ml), adăugați sare, piper măcinat, cimbru după gust și lăsați mâncarea să fiarbă înăbușit la foc mediu spre mic.
  • Când mazărea este gătită, adăugați sucul de roșii.
  • Opțional, dacă doriți un sos mai gros, mai bine legat, desfaceți o lingură rasă de făină în 150 ml de apă rece, ca să nu facă cocoloașe, apoi turnați amestecul în cratiță.
  • Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi stingeți focul.
  • Presărați mărar proaspăt tocat mărunt și mâncarea de mazăre cu morcov este gata de servit.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mancare de mazare cu morcov

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
2858 shares

Comentarii

  1. Mirela Anghel a zis

    iunie 12, 2022 at 6:52 pm

    5 stars
    Foarte buna!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 13, 2022 at 7:09 am

      Tare mult mă bucur că v-a plăcut! Vă mai aștept și la alte rețete!

      Răspunde
  2. Johanna a zis

    mai 15, 2020 at 6:40 am

    Buna, cum faci mancarica de mazare la Multi cooker?

    Multumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 15, 2020 at 7:03 am

      Călesc ceapa, ardeiul și morcovul câteva minute la programul "saute", apoi pun mazărea și cartofii, puțină apă și trec pe programul "stew".
      Cam după o oră ridic capacul și pun suc de roșii.
      Asta-i tot 🙂

      Răspunde
      • Alina Manecuta a zis

        mai 09, 2023 at 9:34 am

        După ce pui sucul de rosii nu ii mai dă-o drumul multcookerului ?

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          mai 09, 2023 at 1:17 pm

          La punctul 7 am scris că se mai lasă mâncarea pe foc încă 10 minute. Deci nu intrerupeți programul multicookerului. Puneți roșiile și continuați.

          Răspunde
5 from 10 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x