Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Salate

Salată orientală - cea mai gustoasă rețetă

Publicat la 22 octombrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

3437 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețetă de salată orientală cu dressing de muștar și arome echilibrate. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.

Salata orientală cunoaște atâtea versiuni, încât cred că nu mai știe nimeni care a fost rețeta originală și ce anume conținea ea. Oricum, ceea ce contează este faptul că salata asta e foarte gustoasă, ieftină și hrănitoare.

salata orientala

Am căutat să aflu de unde vine salata asta, dar e mister total! Oricum, un lucru e sigur: dacă rețeta vine cu adevărat de undeva din Orient, cel mai probabil, la origine îi lipsește tocmai ce ne place nouă, românilor, cel mai mult: cartoful! 😀 Așa cu știm, în bucătăriile orientale cartoful nu e deloc vedetă.

O altă salată înrudită cu cea orientală este salata de cartofi cu pește afumat . La fel de bună! De fap, iubitorii de rețete cu pește cred că o consideră chiar mai bună! 🙂

zaliari
Mergi direct la:
  • Secretele mele pentru cea mai bună salată orientală
  • Ce se mai poate pune în salata orientală
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Secretele mele pentru cea mai bună salată orientală

Vă arăt astăzi rețeta mea de salată orientală. Firește, după mine, aceasta e cea mai bună variantă pentru că nu e nici prea acră, nici prea iute, nici nu are prea mult ulei.

Mă străduiesc să mențin rețeta pe o linie de mijloc și să fie echilibrată în toate ingredientele ei:

  • Aleg cartofi roz, ceruiți. Acum se găsesc în magazine cartofi la săculețe de aprox 2.5 kg speciali pentru salate, care nu sunt neapărat roz, dar sunt foarte buni.
  • Pun mereu și niște morcov fiert la salata orientală. Atât pentru gustul dulceag, cât și pentru culoarea veselă pe care o aduce în farfurie.
  • Folosesc întotdeauna ceapă roșie, nu albă, pentru că e mai aromată și aduce și ea o culoare frumoasă.
  • Nu lipsește niciodată verdeața, fie că pun mărar sau pătrunjel.
  • Nu lipsesc nici măslinele.
  • Nu folosesc oțet la această salată. Mi se pare prea dură aciditatea pe care o dă oțetul. Prefer să pun în loc suc de lămâie proaspăt stors, care este mult mai blând și în plus lasă și o aromă foarte plăcută.
  • Fac un dressing din câteva ingrediente simple și naturale: suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, muștar.
  • Pentru o aromă mai intensă, eu folosesc întotdeauna piper proaspăt măcinat. De fapt, eu nu folosesc deloc piper gata măcinat, din acela cumpărat la pliculeț.
  • Cel mai important secret: după ce pregătesc salata, o las la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire. Ceapa se va înmuia și se vor combina delicios toate gusturile și aromele.

Ce se mai poate pune în salata orientală

În funcție de preferințele voastre, vă puteți crea propria variantă de salată orientală. Vă las mai jos câteva idei de ingrediente pe care pe puteți adăuga în salata orientală.

  • gogoșari în oțet
  • castraveți murați
  • bucăți de macrou marinat
  • rondele de ceapă roșie murată
  • o linguriță de hrean în dressingul salatei
  • porumb din conservă
  • codițe de ceapă verde
  • câțiva fulgi de chilli, dacă vă place mâncarea picantă
ingrediente

Rețete asemănătoare

  • Salata a la russe
    Salată a la russe cu maioneză dietetică
  • salata de ton
    3 rețete de salată de ton. Ideale pentru prânz sau de luat la pachet.
  • Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt
    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
  • Salată orientală în varianta de post
    Salată orientală în varianta de post

Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți urmări modul în care am preparat eu această salată.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face chiar acum accesând acest link, ca să fiți siguri că nu ratați nicio rețetă!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

salata orientala

Salată orientală

Rețetă de salată orientală cu dressing de muștar și arome echilibrate. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 kg cartofi roz (sau speciali pt. salate)
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ouă
  • 200 g măsline
  • câteva fire de pătrunjel sau de mărar
  • piper negru, proaspăt măcinat, după gust

dressing

  • 150 ml suc de lămâie sau 30 ml de oțet+120 ml apă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 linguriță rasă de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcească foarte bine, apoi îi curățați și îi tăiați felii.
  • Morcovii îi fierbeți separat de cartofi, dar trebuiesc mai întâi să fie curățați de coajă. După ce se răcesc, îi tăiați rondele.
  • Fierbeți ouăle tari și le feliați după ce se răcesc.
  • Tăiați ceapa solzișori și tocați mărunt pătrunjelul sau mărarul.
  • Puneți toate ingredientele de mai sus într-un castron încăpător.
  • Într-un borcan puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar și sare. Agitați borcanul pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
  • Turnați dressingul peste salată și amestecați cu grijă ca să nu zdrobiți cartofii și ouăle.
  • Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire.
Valori nutriționale
Salată orientală
Valori per porție
Calorii
545
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
123
mg
41
%
Carbohidrați
 
48
g
16
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
10
g
20
%
Vitamina A
 
4578
IU
92
%
Calciu
 
92
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă sunteți amatori de salate, pe blog veți găsi peste 40 de rețete, care mai de care mai gustoase. Click aici să le vedeți pe toate!

salata orientala

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • castron alb cu salata de patrunjel cu avocado pe fund de lemn
    Salată de pătrunjel cu avocado și legume
3437 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x