Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei

Publicat la 17 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1053 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 9 minute

Cine își mai aduce aminte de fursecurile nuci umplute ca în copilărie, servite cu mândrie la mesele festive?

Aceste fursecuri fragede de casă, cu coji crocante și umplutură generoasă, ne transportă instantaneu în timp. Fie că le alegeți cu cremă de ciocolată neagră, ciocolată albă sau cu magiun dulce-acrișor, rețeta de mai jos vă ajută să recreați gustul autentic de odinioară.

fursecuri de Craciun

Nucile umplute nu sunt doar un desert, ci o adevărată poveste culinară. Unii dintre noi știm aceste fursecuri din copilărie, când mamele noastre coceau cojile în acele forme de fontă pe care le întorceau, când pe-o parte, când pe alta, direct pe ochiul de la aragaz.

Astăzi, lucrurile s-au simplificat enorm datorită aparatelor electrice, care scurtează timpul de lucru și elimină riscul de a arde câteva coji pe parcurs. Rămân în continuare prăjiturele migăloase, dar să recunoaștem: nouă ne este infinit mai ușor decât le-a fost mamelor noastre. Așa că să dăm drumul la treabă și să pregătim o porție de amintiri delicioase!

Nuci umplute

Iar dacă vă e dor și de alte dulciuri ale copilăriei, încercați și rețeta mea de cornulețe semilună cu nuci sau pe cea de ișlere cu magiun trase în ciocolată.

Mergi direct la:
  • Alte umpluturi delicioase pentru nuci umplute
  • Mod de preparare nuci umplute
  • Cum se păstrează nucile umplute
  • Sfaturi Profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru fursecuri nuci umplute

Ingrediente pentru coji fragede de nuci - pentru aproximativ 90 bucăți (45 de nuci umplute)

  • 150 g unt - pentru această rețetă de nuci umplute fragede, folosiți unt cu 82% grăsime. Este ingredientul esențial pentru un aluat delicat și ușor de modelat.
  • 1 ou – leagă aluatul.
  • 1 gălbenuș de ou – adaugă un plus de finețe.
  • 100 g zahăr pudră – îndulcește și se încorporează ușor.
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon – pentru aromă inconfundabilă.
  • Un praf de sare – intensifică aromele.
  • 350 g făină – baza aluatului.
  • Un vârf de linguriță praf de copt – ajută cojile să rămână ușor aerate.

Ingrediente pentru umplutură - 3 variante

Pentru aceste nuci umplute de casă, puteți alege dintre trei umpluturi clasice: crema de ciocolată neagră pentru un gust intens, crema de ciocolată albă pentru delicatețe sau magiunul de prune pentru o notă dulce-acrișoară tradițională.

Pentru crema de ciocolată neagră:

  • 100 ml smântână pentru frișcă – baza cremoasă.
  • 100 g ciocolată amăruie – pentru gust intens.
  • Rom (opțional) – pentru un strop de savoare.

Pentru crema de ciocolată albă:

  • 100 ml smântână pentru frișcă – la fel ca mai sus.
  • 100 g ciocolată albă – pentru cei care preferă dulciurile mai fine.
  • Vanilie (opțional) – aroma care completează ciocolata albă.

Pentru umplutura de magiun:

  • ½ borcan magiun de prune – textura densă și gustul acrișor echilibrează dulceața.
  • Nucă măcinată – pentru un plus de crocant.
  • Rom (opțional) – dacă vreți să fie cu adevărat speciale.
Fursecuri

Alte umpluturi delicioase pentru nuci umplute

Alte variante ușoare și delicioase pentru umplutura fursecurilor nuci cu unt sunt crema de vanilie, crema de nuci opărite sau crema de frișcă cu mascarpone.

Mod de preparare – Rețeta Video de Nuci Umplute

Vedeți rețeta video pe YouTube pentru toate detaliile despre cum să pregătiți cojile perfecte și să obțineți o cremă fină, dar și pentru alte sfaturi practice. Abonați-vă la canal pentru mai multe rețete clasice sau reinterpretate.

Mod de preparare nuci umplute

Eu fac nucile la aparatul electric de la Adler (acest model) A fost destul de ieftin, e foarte ușor de folosit și mai ales foarte eficient. În 2-3 minute pot coace 24 de coji, deci am material pentru 12 nuci.

Pregătirea aluatului:

  • Mixați untul moale cu zahărul pudră, zahărul Bourbon și un praf de sare până obțineți o compoziție cremoasă.
  • Adăugați oul întreg, mixați bine, apoi încorporați gălbenușul.
  • Încorporați făina cernută treptat împreună cu praful de copt, folosind o spatulă. Pentru a obține cojile perfecte pentru aceste nuci umplute, frământați aluatul ușor, doar până devine omogen. Evitați lucrul excesiv pentru a păstra textura fragedă a fursecurilor.
  • Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de cel puțin 2 ore.

Formarea cojilor:

  • După răcire, modelați biluțe mici de aluat (aproximativ 6 g fiecare) și așezați-le în aparatul pentru nuci. Acest pas garantează dimensiuni uniforme pentru fursecurile nuci umplute.
  • Coaceți cojile conform instrucțiunilor aparatului, aproximativ 3 minute.
Aparat electric de făcut nuci
Forme nuci

Răcirea și pregătirea pentru umplere:

  • Scoateți cojile cu grijă, lăsați-le să se răcească, apoi îndepărtați excesul de aluat de pe margini cu vârful unui cuțit.

Cojile de nuci coapte arată ca în fotografia de mai jos, stânga. Unele dintre ele au acea margine care trebuie curățată. Să zicem că aceasta este cea mai migăloasă operație, dar e obligatorie dacă vrem să avem nuci frumoase.

Jumatate de nucă

Sfat: pesmetul care rămâne după ce curățați nucile e delicios, are gust de unt bun și aromat. Îl puteți folosi la un salam de biscuiți, la prăjitura Cartof cu ciocolată sau la rețeta de bombe cu vișine. Dacă nu îl folosiți imediat, puneți-l într-o pungă și păstrați-l la congelator până când îi vine rândul.

Preparare umpluturi

  1. Crema de ciocolată neagră:
    • Încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Adăugați ciocolata mărunțită și lăsați deoparte 10-15 minute.
    • Omogenizați cu un tel, acoperiți și dați crema la frigider timp de 4 ore.
    • După răcire, adăugați rom (opțional) și mixați energic, cu mixerul la putere mare, până obțineți o textură fermă.
  2. Crema de ciocolată albă:
    • Urmați aceiași pași ca pentru crema de ciocolată neagră, dar adăugați vanilie în loc de rom (opțional).
  3. Magiun de prune cu nuci:
    • Dacă folosiți magiun, amestecați-l cu nucă măcinată și puțin rom pentru un gust intens.

Umplerea nucilor

  1. Lipiți jumătățile de nuci cu crema de ciocolată sau magiun amestecat cu nucă și rom, pentru a recrea aceste deserturi tradiționale de sărbători.
  2. Pudrați nucile cu zahăr și lăsați-le peste noapte pentru a se fragezi.
Umplere nuci cu crema de ciocolata

Cum se păstrează nucile umplute

  • Cojile neumplute pentru nuci se păstrează până la 3 luni în congelator sau 1 săptămână într-o cămară răcoroasă, în cutii etanșe.
  • Nucile umplute: Se păstrează la loc răcoros și uscat, de preferat într-un recipient închis. Nucile umplute cu cremă de ciocolată sunt mai perisabile decât cele umplute cu magiun de prune.

Sfatul meu: Indiferent cu ce le umpleți, sunt mai bune începând cu a doua sau a treia zi, când cojile trag din umiditatea umpluturii și devin fragede. De aceea e de preferat să le pregătiți cu câteva zile înainte.

Fursecuri nuci

Sfaturi Profesioniste pentru reușita rețetei

  1. Nu frământați excesiv aluatul, altfel cojile vor deveni dure și casante.
  2. Pentru rețeta perfectă de nuci umplute, respectați timpul de răcire al aluatului. Acest pas esențial ajută la obținerea unor fursecuri fragede și ușor de modelat.
  3. Cântăriți biluțele de aluat pentru a avea nuci de dimensiuni uniforme.
  4. Curățați excesul de aluat cu vârful unui cuțit scurt și bine ascuțit, pentru a evita să le rupeți.
  5. Umpleți nucile cu cremă abia după ce cojile sunt complet reci.

Întrebări frecvente

Pot face aluatul cu o zi înainte?

Da, păstrați-l în frigider, bine înfășurat.

Pot folosi ciocolată cu lapte pentru această rețetă de nuci umplute?

Da, dar gustul va fi mai dulce și mai puțin intens.

De ce trebuie răcit aluatul?

Răcirea previne întărirea cojilor și ajută la manevrarea mai ușoară a aluatului.

Se pot face și fără aparat electric?

Da, există forme manuale speciale pentru nuci care se folosesc pe aragaz.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • fursecuri asortate pentru Craciun
    Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
  • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
    Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie - rețetă video
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
  • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr – rețeta ideală pentru Crăciun

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Nuci umplute cu cremă de ciocolată pe farfurie albă

Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei

Rețetă de nuci umplute fragede, cu cremă de ciocolată sau magiun. Descoperiți cum să le preparați și cum să le păstrați pentru mese festive delicioase.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 2 hours hours
Gătire: 30 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 6 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 45 nuci (90 de coji)
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

aparat electric nuci
aparat electric nuci
spatulă
mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

coji

  • 150 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • 350 g făină
  • un vârf de linguriță praf de copt

cremă de ciocolată neagră

  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g ciocolată amăruie
  • rom - opțional

cremă de ciocolată albă

  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g ciocolată albă
  • vanilie - opțional

umplutură de gem

  • ½ borcan magiun de prune, de preferat cu nuci

Instrucțiuni de preparare
 

cojile de nuci

  • Mixați untul moale cu zahărul pudră, zahărul Bourbon și sarea.
  • Adăugați pe rând oul întreg, mixați apoi adăugați și gălbenușul și mixați din nou.
  • Încorporați faina puțin câte puțin amestecând cu o spatulă.
  • Frământați aluatul doar până când se leagă și puteți forma o bilă de aluat. Nu frământați mai mult pentru că aluatul se va întări și nu vom mai aveam coji de nuci fragede.
  • Puneți aluatul într-o folie alimentară și lăsați-l la frigider cel puțin 2 ore.
  • După cele 2 ore, scoateți aluatul și formați biluțe pe care le puneți la copt în forma de nuci. În funcție de dimensiunile formei pe care o aveți, biluțele pot fi mai mari sau mai mici. La forma mea electrică am format biluțe de 6 grame cărora le-am dat o formă ovală, așa cum sunt si cavitățile formei.
  • Coaceți cojile conform instrucțiunilor aparatului. La aparatul meu, coacerea a durat cam 3 minute.
  • Scoateți cojile de nuci din formă cu atenție să nu vă ardeți și lăsați-le să se răcească înainte de umplere.
  • După răcire cojile vor fi uscate, tari, ușor casante. Îndreptați marginile cojilor cu vârful unui cuțit.
  • Pesmetul care rezultă îl puteți folosi la un salam de biscuiți sau la biluțe de biscuiți cu vișine. Dacă nu îl folosiți imediat, poate fi păstrat într-o pungă la congelator.
  • Și cojile de nuci se pot păstra la congelator într-o cutie cu capac etanș până la 3 luni.

cremă de ciocolată neagră și albă

  • Pentru ambele creme, modul de lucru este același.
  • Punem frișca la încălzit și mărunțim ciocolata.
  • Când frișca ajunge la temperatura de fierbere, punem ciocolata mărunțită. Nu amestecăm, ci lăsăm vasul deoparte timp de 10-15 minute timp în care ciocolata se va topi.
  • După cele 15 minute, amestecăm cu un tel de mână să omogenizăm crema și verificăm să nu fi rămas bucățele de ciocolată care nu s-au topit.
  • Acoperim vasul și îl dăm la frigider pentru cel puțin 4 ore.
  • După cele 4 ore, adăugăm rom sau vanilie, după preferințe și mixăm crema energic cu un mixer de mână până când se întărește.

umplere nuci

  • Dacă folosiți magiun de prune, pentru mai multă savoare puteți adăuga în el nucă măcinată și puțin rom.
  • Umpleți jumătățile de nuci cu cremă de ciocolată și/sau magiun de prune, apoi le lipiți două câte două.
  • Pudrați nucile cu zahăr și păstrați-le într-un loc răcoros.
  • Sunt mai bune a doua zi, după ce cojile se vor înmuia în contact cu crema sau magiunul.
Valori nutriționale
Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei
Valori per porție
Calorii
91
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Colesterol
 
22
mg
7
%
Carbohidrați
 
10
g
3
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
1053 shares
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x