Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi

Publicat la 17 martie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

271 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ciuperci la tigaie, cu ceapă verde și usturoi - o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de versatilă. Le puteți face într-o zi de post, alături de o mămăliguță fierbinte sau vor fi completarea perfectă lângă o friptură, lângă o porție de paste sau de orez.

Ciuperci la tigaie cu ceapa verde si usturoi

Această rețetă de ciuperci sotate în tigaie cu ceapă verde și fragedă strălucește tocmai prin simplitatea ei și prin numărul mic de ingrediente.

Le puteți găti cu unt, dar și cu ulei de măsline pentru varianta de post. Sunt minunate presărate peste un piure de cartofi , strecurate în sandvișuri sau le puteți folosi de exemplu, într-o omletă rapidă cu piept de pui.

Dacă sunteți iubitori de ciuperci, vă recomand să încercați și rețeta mea de musaca de post cu ciuperci, absolut delicioasă sau rețeta de ciulama de ciuperci cu smântână, fină și cremoasă.

Ciuperci la tigaie cu ceapa verde si usturoi
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi
  • Alte rețete cu ciuperci
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Din aceeași categorie

Ingrediente

ingrediente ciuperci la tigaie cu ceapa verde

Această rețetă de ciuperci la tigaie îți oferă atât de multă savoare cu atât de puține ingrediente:

  • ciuperci - de obicei folosesc ciupercile Champignon pentru că le găsesc cu ușurință tot timpul anului. Dar puteți folosi orice alte ciuperci vă plac. Gălbiorii de exemplu, sunt absolut fabuloși în rețeta aceasta!
  • ceapă verde - folosiți ceapă verde proaspătă și fragedă. Dacă nu aveți, puteți folosi și ceapă uscată, dar veți pierde aroma de prospețime dată de frunzele tinere.
  • usturoi - este cel mai bun prieten al ciupercilor, nu ezitați să îl folosiți! Balansează toate aromele din această rețetă.
  • unt - un alt prieten bun al ciupercilor. Dacă nu țineți post, vă recomand să îl folosiți în combinație cu puțin ulei care să îi scadă punctul de fumegare.
  • ulei - puteți folosi ulei de floarea soarelui, totuși, aroma uleiului de măsline este mult mai plăcută. Dacă țineți post sau aveți un regim de viață vegan, puteți înlocui untul cu ulei.
  • condimente - sare, piper și cimbru uscat, după gust

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi

  1. Spălați ciupercile sub un jet rapid de apă sau le curățați bine cu o perie, apoi le tăiați cuburi sau felii.
  2. Tăiați mărunt ceapa, atât partea albă cât și frunzele verzi și treceți prin presă 2 căței de usturoi.
  3. Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă, împreună cu untul (dacă folosiți). Puneți în tigaie ceapa și usturoiul pregătite mai sus și lăsați-le doar să se înmoaie puțin
  4. Adăugați ciupercile tăiate, sare, piper și cimbru uscat. Gătiți ciupercile la foc iute amestecând continuu până când se evaporă toată apa pe care au lăsat-o și încep să se rumenească.
  5. După ce ciupercile s-au rumenit, dați tigaia deoparte și adăugați ceilalți 2 căței de usturoi trecuți prin presă.
  6. Serviți mâncarea de ciuperci la tigaie presărată cu pătrunjel proaspăt, alături de o mămăliguță caldă.
sote de ciuperci

Alte rețete cu ciuperci

  • bruschete cu avocado si ciuperci
    Bruschete cu avocado și ciuperci rumenite
  • Crostini cu cremă de brânză şi ciuperci
    Crostini cu cremă de brânză și ciuperci sotate: O delicatesă cu reducție de vin roșu
  • Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval
    Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval
  • ciuperci cu maioneza si usturoi
    Ciuperci cu maioneză şi usturoi

Găsiți mai jos rețeta completă de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi, atât în varianta scrisă, pas cu pas, cât și în varianta video unde puteți vedea exact cum am gătit eu ciupercile și cum arăta această mâncare la final, gata de servire.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciuperci la tigaie cu ceapa verde si usturoi

Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi

O porție de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi, va fi mâncarea ideală într-o zi de post, alături de o mămăliguță fierbinte.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 20 g unt 82% grăsime
  • 2 linguri ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 5-6 fire ceapă verde
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust
  • pătrunjel sau mărar pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați ciupercile sub un jet rapid de apă sau le curățați bine cu o perie, apoi le tăiați cuburi sau felii.
    ciuperci taiate cuburi sau felii
  • Tăiați mărunt ceapa, atât partea albă cât și frunzele verzi și treceți prin presă 2 căței de usturoi.
    ceapa verde taiata marunt
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă, împreună cu untul (dacă folosiți). Puneți în tigaie ceapa și usturoiul pregătite mai sus și lăsați-le doar să se înmoaie puțin
    ceapa verde calita in tigaie
  • Adăugați ciupercile tăiate, sare, piper și cimbru uscat. Gătiți ciupercile la foc iute amestecând continuu până când se evaporă toată apa pe care au lăsat-o și încep să se rumenească.
    ciuperci în tigaie
  • După ce ciupercile s-au rumenit, dați tigaia deoparte și adăugați ceilalți 2 căței de usturoi trecuți prin presă.
    usturoi peste ciuperci
  • Serviți ciupercile la tigaie presărate cu pătrunjel proaspăt, alături de o mămăliguță caldă.
    Ciuperci la tigaie cu ceapa verde si usturoi
Valori nutriționale
Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi
Valori per porție
Calorii
218
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
22
mg
7
%
Carbohidrați
 
9
g
3
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Din aceeași categorie

Această rețetă face parte din colecția mea de rețete gata în 30 de minute. Aruncați o privire, sigur găsiți acolo și alte idei interesante!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
271 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x