Ciuperci la tigaie, cu ceapă verde și usturoi - o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de versatilă. Le puteți face într-o zi de post, alături de o mămăliguță fierbinte sau vor fi completarea perfectă lângă o friptură, lângă o porție de paste sau de orez.
Această rețetă de ciuperci sotate în tigaie cu ceapă verde și fragedă strălucește tocmai prin simplitatea ei și prin numărul mic de ingrediente.
Le puteți găti cu unt, dar și cu ulei de măsline pentru varianta de post. Sunt minunate presărate peste un piure de cartofi, strecurate în sandvișuri sau le puteți folosi de exemplu, într-o omletă rapidă cu piept de pui.
Dacă sunteți iubitori de ciuperci, vă recomand să încercați și rețeta mea de musaca de post cu ciuperci, absolut delicioasă sau rețeta de ciulama de ciuperci cu smântână, fină și cremoasă.
Mergi direct la:
Ingrediente
Această rețetă de ciuperci la tigaie îți oferă atât de multă savoare cu atât de puține ingrediente:
- ciuperci - de obicei folosesc ciupercile Champignon pentru că le găsesc cu ușurință tot timpul anului. Dar puteți folosi orice alte ciuperci vă plac. Gălbiorii de exemplu, sunt absolut fabuloși în rețeta aceasta!
- ceapă verde - folosiți ceapă verde proaspătă și fragedă. Dacă nu aveți, puteți folosi și ceapă uscată, dar veți pierde aroma de prospețime dată de frunzele tinere.
- usturoi - este cel mai bun prieten al ciupercilor, nu ezitați să îl folosiți! Balansează toate aromele din această rețetă.
- unt - un alt prieten bun al ciupercilor. Dacă nu țineți post, vă recomand să îl folosiți în combinație cu puțin ulei care să îi scadă punctul de fumegare.
- ulei - puteți folosi ulei de floarea soarelui, totuși, aroma uleiului de măsline este mult mai plăcută. Dacă țineți post sau aveți un regim de viață vegan, puteți înlocui untul cu ulei.
- condimente - sare, piper și cimbru uscat, după gust
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi
- Spălați ciupercile sub un jet rapid de apă sau le curățați bine cu o perie, apoi le tăiați cuburi sau felii.
- Tăiați mărunt ceapa, atât partea albă cât și frunzele verzi și treceți prin presă 2 căței de usturoi.
- Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă, împreună cu untul (dacă folosiți). Puneți în tigaie ceapa și usturoiul pregătite mai sus și lăsați-le doar să se înmoaie puțin
- Adăugați ciupercile tăiate, sare, piper și cimbru uscat. Gătiți ciupercile la foc iute amestecând continuu până când se evaporă toată apa pe care au lăsat-o și încep să se rumenească.
- După ce ciupercile s-au rumenit, dați tigaia deoparte și adăugați ceilalți 2 căței de usturoi trecuți prin presă.
- Serviți mâncarea de ciuperci la tigaie presărată cu pătrunjel proaspăt, alături de o mămăliguță caldă.
Alte rețete cu ciuperci
Găsiți mai jos rețeta completă de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi, atât în varianta scrisă, pas cu pas, cât și în varianta video unde puteți vedea exact cum am gătit eu ciupercile și cum arăta această mâncare la final, gata de servire.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g ciuperci proaspete
- 20 g unt 82% grăsime
- 2 linguri ulei
- 4 căței de usturoi
- 5-6 fire ceapă verde
- sare, piper, cimbru uscat - după gust
- pătrunjel sau mărar pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Spălați ciupercile sub un jet rapid de apă sau le curățați bine cu o perie, apoi le tăiați cuburi sau felii.
- Tăiați mărunt ceapa, atât partea albă cât și frunzele verzi și treceți prin presă 2 căței de usturoi.
- Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă, împreună cu untul (dacă folosiți). Puneți în tigaie ceapa și usturoiul pregătite mai sus și lăsați-le doar să se înmoaie puțin
- Adăugați ciupercile tăiate, sare, piper și cimbru uscat. Gătiți ciupercile la foc iute amestecând continuu până când se evaporă toată apa pe care au lăsat-o și încep să se rumenească.
- După ce ciupercile s-au rumenit, dați tigaia deoparte și adăugați ceilalți 2 căței de usturoi trecuți prin presă.
- Serviți ciupercile la tigaie presărate cu pătrunjel proaspăt, alături de o mămăliguță caldă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Din aceeași categorie
Această rețetă face parte din colecția mea de rețete gata în 30 de minute. Aruncați o privire, sigur găsiți acolo și alte idei interesante!
Lasă un comentariu