Această supă rece de castraveți cu iaurt este modalitatea perfectă de a vă răcori în această vară! Tarator este o rețetă bulgărească, care se face ușor și rapid și este atât de răcoritoare!
Dacă vă plac supele reci, așa cum este gazpacho, sunt convinsă că veți aprecia și această rețetă de supă bulgărească de castraveți! Pentru a pregăti tarator avem nevoie de puține ingrediente simple și este gata în câteva minute.
Dacă vă plac și castraveții, încercați și rețeta mea de castraveți murați de vară.
Mergi direct la:
Ingrediente
Vedeta acestei supe este iaurtul. Toată lumea știe cât de bun este iaurtul pentru sănătate. Secretul constă într-o mică bacterie cunoscută sub diferite denumiri care provoacă fermentarea laptelui și dă iaurtului gustul său unic. Bacteria se numește Lactobacillus Bulgaricus și poartă numele bacteriei originale găsite în iaurtul bulgăresc. Bulgaria este cunoscută în întreaga lume pentru descoperirea acestei bacterii care a permis fabricarea iaurtului în întreaga lume.
- Castraveți - folosim castraveți proaspeți de vară.
- Usturoi - adaugă un plus de aromă.
- Mărar - se potrivește atât de bine cu castraveții și adaugă o minunată aromă proaspătă, ușor amăruie.
- Ulei - folosim de preferat ulei de măsline extravirgin pentru o aromă cât mai plăcută.
- Sare si piper - după gust
- Iaurt - este vedeta acestei supe reci și este cel care dă textura bogată și cremoasă
- Apă - pentru a dilua iaurtul
- Nuci - folosim miez de nucă pentru ornat și pentru o textură crocantă.
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum se face supa rece de castraveți - tarator
- Într-un castron mare puneți castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari, usturoiul, mărarul tocat fin, uleiul, sarea și piperul negru.
- Turnați iaurtul și se amestecați
- Adăugați apă rece până la consistența dorită și amestecați bine, asigurându-vă că supa este omogenă. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
- Lăsați supa la frigider cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se combina aromele.
- Înainte de servire presărați nucă tocată și opțional, puteți adăuga cuburi de gheață care să o mențină rece.
Cum se servește tarator
Tarator este de obicei servit ca supă aperitiv, dar poate fi și un prânz ușor alături de câteva felii de pâine prăjită.
Extra sfaturi
- Eu prefer castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari pentru că astfel obțin o supă mai omogenă. Dacă preferați o textură mai crocantă, nu este greșit dacă tăiați castraveții în cubulețe mici.
- Tocați usturoiul cât mai fin sau îl puteți trece prin presă, astfel încât să se amestece cât mai bine cu celelalte ingrediente.
- Folosiți un iaurt integral, cu procent mare de grăsime, de preferat iaurt grecesc. Acesta va fi mai cremos și este mai hrănitor și mai sănătos.
Întrebări frecvente
Tarator este o supă rece făcută cu castraveți proaspeți, iaurt și nuci, aromatizată de obicei cu mărar. Durează aproximativ 10 minute pentru a face această
rețetă de supă, fără fierbere și este o modalitate delicioasă de a vă răcori și de a vă bucura de castraveți!
Coaja castraveților conține fibre și adaugă textură și culoare acestei supe. Dar puteți face această supă rece de castraveți fie cu castraveți curățați, fie fără coajă, după cum preferați.
Alte rețete de vară simple și răcoritoare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tarator - rețeta de supă rece de castraveți cu iaurt
Ingrediente
- 4-5 castraveți mici, de vară (aprox. 500 g)
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri mărar proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- sare și piper (după gust)
- apă rece - după preferințe (aprox. 150-200 ml)
- 100 g miez de nucă (tocat mărunt)
- cuburi de gheață (opțional)
Instrucțiuni de preparare
- Într-un castron mare puneți castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari, usturoiul, mărarul tocat fin, uleiul, sarea și piperul negru.
- Turnați iaurtul și se amestecați
- Adăugați apă rece până la consistența dorită și amestecați bine, asigurându-vă că supa este omogenă. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
- Lăsați supa la frigider cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se combina aromele.
- Înainte de servire presărați nucă tocată și opțional, puteți adăuga cuburi de gheață care să o mențină rece.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu