Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Supe

Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci

Publicat la 8 august 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

476 shares
Mergi la rețetă

Această supă rece de castraveți cu iaurt este modalitatea perfectă de a vă răcori în această vară! Tarator este o rețetă bulgărească, care se face ușor și rapid și este atât de răcoritoare!

tarator_reteta de supa rece de castraveti cu iaurt

Dacă vă plac supele reci, așa cum este gazpacho , sunt convinsă că veți aprecia și această rețetă de supă bulgărească de castraveți! Pentru a pregăti tarator avem nevoie de puține ingrediente simple și este gata în câteva minute.

Dacă vă plac și castraveții, încercați și rețeta mea de castraveți murați de vară.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face supa rece de castraveți - tarator
  • Cum se servește tarator
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de vară simple și răcoritoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Vedeta acestei supe este iaurtul. Toată lumea știe cât de bun este iaurtul pentru sănătate. Secretul constă într-o mică bacterie cunoscută sub diferite denumiri care provoacă fermentarea laptelui și dă iaurtului gustul său unic. Bacteria se numește Lactobacillus Bulgaricus și poartă numele bacteriei originale găsite în iaurtul bulgăresc. Bulgaria este cunoscută în întreaga lume pentru descoperirea acestei bacterii care a permis fabricarea iaurtului în întreaga lume.

reteta de supa rece de castraveti cu iaurt - bol cu supă și nuci măcinate
  • Castraveți - folosim castraveți proaspeți de vară.
  • Usturoi - adaugă un plus de aromă.
  • Mărar - se potrivește atât de bine cu castraveții și adaugă o minunată aromă proaspătă, ușor amăruie.
  • Ulei - folosim de preferat ulei de măsline extravirgin pentru o aromă cât mai plăcută.
  • Sare si piper - după gust
  • Iaurt - este vedeta acestei supe reci și este cel care dă textura bogată și cremoasă
  • Apă - pentru a dilua iaurtul
  • Nuci - folosim miez de nucă pentru ornat și pentru o textură crocantă.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum se face supa rece de castraveți - tarator

  1. Într-un castron mare puneți castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari, usturoiul, mărarul tocat fin, uleiul, sarea și piperul negru.
  2. Turnați iaurtul și se amestecați
  3. Adăugați apă rece până la consistența dorită și amestecați bine, asigurându-vă că supa este omogenă. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
  4. Lăsați supa la frigider cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se combina aromele.
  5. Înainte de servire presărați nucă tocată și opțional, puteți adăuga cuburi de gheață care să o mențină rece.

bol alb cu supă bulgărească de iaurt și nuci măcinate

Cum se servește tarator

Tarator este de obicei servit ca supă aperitiv, dar poate fi și un prânz ușor alături de câteva felii de pâine prăjită.

Extra sfaturi

  • Eu prefer castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari pentru că astfel obțin o supă mai omogenă. Dacă preferați o textură mai crocantă, nu este greșit dacă tăiați castraveții în cubulețe mici.
  • Tocați usturoiul cât mai fin sau îl puteți trece prin presă, astfel încât să se amestece cât mai bine cu celelalte ingrediente.
  • Folosiți un iaurt integral, cu procent mare de grăsime, de preferat iaurt grecesc. Acesta va fi mai cremos și este mai hrănitor și mai sănătos.

Întrebări frecvente

Ce este tarator

Tarator este o supă rece făcută cu castraveți proaspeți, iaurt și nuci, aromatizată de obicei cu mărar. Durează aproximativ 10 minute pentru a face această 
rețetă de supă, fără fierbere și este o modalitate delicioasă de a vă răcori și de a vă bucura de castraveți!

Pentru rețeta de tarator, castraveții trebuie curățați de coajă?

Coaja castraveților conține fibre și adaugă textură și culoare acestei supe.  Dar puteți face această supă rece de castraveți fie cu castraveți curățați, fie fără coajă, după cum preferați.

Alte rețete de vară simple și răcoritoare

  • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
    Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
  • farfurie gri cu salata greceasca pe fond de lemn
    Salată grecească cu brânză feta - rețeta autentică
  • un pahar inalt cu ayran pe fund de lemn si servet in carouri verzi
    Ayran clasic cu mentă
  • Salata Caprese
    Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tarator_reteta de supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator - rețeta de supă rece de castraveți cu iaurt

Tarator este o rețetă bulgărească de supă rece de castraveți cu iaurt. Ușoară, rapidă, cu puține calorii și extraordinar de răcoritoare.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la frigider: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4-5 castraveți mici, de vară (aprox. 500 g)
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri mărar proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • sare și piper (după gust)
  • apă rece - după preferințe (aprox. 150-200 ml)
  • 100 g miez de nucă (tocat mărunt)
  • cuburi de gheață (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron mare puneți castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari, usturoiul, mărarul tocat fin, uleiul, sarea și piperul negru.
  • Turnați iaurtul și se amestecați
  • Adăugați apă rece până la consistența dorită și amestecați bine, asigurându-vă că supa este omogenă. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
  • Lăsați supa la frigider cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se combina aromele.
  • Înainte de servire presărați nucă tocată și opțional, puteți adăuga cuburi de gheață care să o mențină rece.
Valori nutriționale
Tarator - rețeta de supă rece de castraveți cu iaurt
Valori per porție
Calorii
290
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
18
g
28
%
Colesterol
 
6
mg
2
%
Carbohidrați
 
19
g
6
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
19
g
38
%
Vitamina A
 
325
IU
7
%
Calciu
 
212
mg
21
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • supa crema de telina
    Supă cremă de țelină - rețeta ieftină, de post
  • supa de dovlecei a la grec
    Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
476 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x