Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun

Publicat la 15 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

47 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Încearcă această rețetă de fursecuri 321! Cu o singură rețetă de aluat poți face atâtea fursecuri fragede pentru Crăciun în forme și cu glazuri diferite!

fursecuri 321 - fursecuri fragede pentru Craciun

Nu vă trebuie multe rețete de fursecuri pentru Crăciun, ci una și bună: rețeta de fursecuri 321! Vă mai trebuie apoi colinde în fundal, voie bună în casă și vă puteți apuca imediat de treabă căci rețeta aceasta e atât de ușoară!

Dacă pe lângă fursecuri vreți să faceți și câteva produse de patiserie dulci sau sărate, tot de o singură rețetă aveți nevoie: aluat fraged cu mascarpone! Din el puteți face o mulțime de produse pentru mesele de sărbători, în forme și cu umpluturi la alegere 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Decoruri și umpluturi
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Alte rețete de fursecuri pentru Crăciun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Dacă ați vrut o rețetă pe care să o țineți minte ușor, aceasta este! Deși e o rețetă clasică, denumirea am întâlnit-o la fetele de la Savori Urbane și mi s-a părut foarte potrivită pentru că este foarte ușor de reținut proporția 321 dintre ingredientele de bază, adică: 300 g făină / 200 g unt / 100 g zahăr 🙂

Așadar, iată de ce avem nevoie pentru cele mai fragede fursecuri 321:

ingrediente listate pentru reteta de fursecuri fragede cu aluat 321

pentru aluat:

  • făină - folosim făină fină, de patiserie, tip 000
  • unt - cu 80-82% grăsime, moale, la temperatura camerei
  • zahăr - folosim zahăr pudră pentru că se dizolvă rapid în untul moale
  • ou
  • arome - de preferat extract de vanilie
  • sare

Atenție! Nu folosim praf de copt la acest aluat pentru fursecuri, pentru că le dorim fragede, nu pufoase!

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

E foarte simplu să prepari fursecuri fragede din acest aluat atât de fin și de mătăsos și este o rețetă cu reușită sigură, căci nu are prea multe secrete.

unt moale mixat cu zahar

Mixați untul moale cu zahărul pudră și sarea până devine cremos (aprox. 7-8 minute)

ou si vanilie in aluat

Adăugați oul și vanilia și omogenizați tot cu mixerul.

aluat cu unt pentru fursecuri de Crăciun

Cerneți făina peste crema de unt și o încorporați cu o spatulă sau cu cârligul robotului până obțineți un aluat moale. Nu frământați mai mult!

aluat pentru fursecuri pus in punga pentru odihna la frigider

Puneți aluatul într-o pungă curată și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.

aluat de fursecuri 321 în tavă

Întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime și decupați formele dorite. Marginile rămase la adunați la un loc și din ele întindeți o nouă foaie. Dacă nu lucrați tot aluatul odată, partea care rămâne se păstrează la frigider.

fursecuri fragede pentru Craciun

Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute, apoi le umpleți cu gem sau le decorați cu ciocolată topită, după dorință.

Vedeți în caseta de la final și varianta video a rețetei!

fursecuri 321 - fursecuri fragede pentru Craciun

Decoruri și umpluturi

Odată pregătit aluatul și coapte fursecurile, în ceea ce privește decorurile doar imaginația voastră este limita. Vă las mai jos câteva sugestii de umpluturi și glazuri:

  • gem - gros, bine legat și de preferat în culori vii, frumoase: gem de căpșuni, de caise, coacăze, zmeură, etc.
  • coajă confiată de portocală
  • fructe - pot fi stafide pe care să le amestecați în aluat sau fructe confiate pe care să le așezați deasupra. Eu am pus vișine rămase de la vișinata de casă.
  • zahăr pudră - pentru finisat
  • ciocolată topită - albă, neagră, cu lapte sau combinații între acestea
  • miez de nucă - întreg și/sau măcinat. Puteți folosi și: migdale, fistic, alune de pădure, etc.
  • decorațiuni colorate din zahăr
fursecuri pentru Craciun
fursecuri cu nucă sau cu ciocolată
fursecuri bradut cu ciocolata alba
brăduț cu ciocolată albă
fursecuri fragede cu gem
fursecuri umplute cu gem
fursecuri Arici cu nuca
fursecuri arici
brăduț cu ciocolată neagră
fursecuri cu ciocolata alba

Echipamente necesare

Deși este o rețetă simplă, un mixer de mână sau un mixer cu bol este foarte util pentru amestecarea ingredientelor și frământarea scurtă a aluatului. Dacă amestecați cu mâna, untul se va înmuia prea mult în contact cu căldura palmelor.

Cum se păstrează

Aluatul 321 pentru fursecuri fragede se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile sau la congelator pentru 2-3 luni.

Când doriți să pregătiți fursecuri, lăsați aluatul să se dezghețe lent, peste noapte, în frigider.

După preparare, fursecurile se pot păstra chiar și o săptămână într-o cutie cu capac, în cămară.

Extra sfaturi

  1. Dacă nu aveți zahăr pudră în casă, puteți măcina aceeași cantitate de zahăr tos folosind un robot, un chopper sau o râșniță de cafea.
  2. Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați mai mult, dezvoltați rețeaua de gluten din făină și nu veți mai avea fursecuri fragede!
  3. Coaceți fursecurile doar 7-8 minute! Fursecurile trebuie să rămână albe, să nu se rumenească decât foarte puțin pe partea unde au fost în contact cu tava.
  4. Cât fursecurile sunt calde încă, datorită untului vor fi foarte moi și se vor deforma ușor. Lăsați-le să se răcească 5-10 minute în tavă, abia apoi le transferați pe un grătar sau pe un platou.

Alte rețete de fursecuri pentru Crăciun

Ți-a plăcut această rețetă? Iată mai jos și alte sugestii de fursecuri pentru Crăciun pe care le poți încerca. Sunt rețete la fel de simple și de bune, iar la fiecare în parte găsești și varianta video ca să fie mai ușor de urmărit 🙂

  • Bombe cu visine din visinata
    Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
  • Fursecuri nuci umplute cu crema de ciocolata sau cu magiun
    Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei
  • Islere cu nuci
    Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
  • Crinkles cu ciocolata
    Crinkles cu ciocolată neagră - fursecuri crăpate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

fursecuri asortate pentru Craciun

Fursecuri 321 - rețeta fursecuri fragede pentru Crăciun

Încearcă această rețetă de fursecuri 321! Cu o singură rețetă de aluat poți face atâtea fursecuri fragede pentru Crăciun!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
la rece: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 50 fursecuri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
forme decupat fursecuri
decupatoare fursecuri
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g făină (tip 000)
  • 200 g unt (80-82% grăsime, moale)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

decor/umpluturi - la alegere

  • gem
  • zahăr pudră
  • ciocolată neagră
  • ciocolată albă
  • miez de nucă
  • decorațiuni colorate din zahăr

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați untul moale cu zahărul pudră și sarea până devine cremos (aprox. 7-8 minute)
  • Adăugați oul și vanilia și omogenizați tot cu mixerul.
  • Cerneți făina peste crema de unt și o încorporați cu o spatulă sau cu cârligul robotului până obțineți un aluat moale. Nu frământați mai mult!
  • Puneți aluatul într-o pungă curată și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime și decupați formele dorite. Marginile rămase la adunați la un loc și din ele întindeți o nouă foaie. Dacă nu lucrați tot aluatul odată, partea care rămâne se păstrează la frigider.
  • Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute, apoi le umpleți cu gem sau le decorați cu ciocolată topită, după dorință.

Bine de știut:

  • Din cantitățile specificate veți obține aprox. 50-60 de fursecuri. Dacă doriți să faceți fursecuri lipite două câte două cu gem, veți obține doar 25-30 bucăți.
  • Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați mai mult, dezvoltați rețeaua de gluten din făină și nu veți mai avea fursecuri fragede!
  • Coaceți fursecurile doar 7-8 minute, nu mai mult! Fursecurile trebuie să rămână albe, să nu se rumenească.
  • Cât fursecurile sunt calde încă, datorită untului vor fi foarte moi și se vor deforma ușor. Lăsați-le să se răcească câteva minute în tavă, abia poi le transferați pe un grătar sau pe un platou.
Valori nutriționale
Fursecuri 321 - rețeta fursecuri fragede pentru Crăciun
Valori per porție
Calorii
60
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
12
mg
4
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
0.2
g
1
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
1
g
2
%
Vitamina A
 
105
IU
2
%
Calciu
 
2
mg
0
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
47 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x