Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă

Publicat la 26 iulie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1540 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Cauți o mâncare rapidă și gustoasă? Încearcă această rețetă delicioasă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor. Totul se gătește deodată, într-o singură tavă , iar mâncarea aceasta simplă va avea un gust incredibil de bun!

piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Rețeta de astăzi combină carnea fragedă de pui, cu cartofi delicioși și sos cremos de smântână. Toate învelite cu un strat de cașcaval ras care se rumenește atât de apetisant!

Iată cât de ușor poți face într-o oră o tavă întreagă cu mâncare proaspătă și sănătoasă pentru toată familia! Mâncarea aceasta se încălzește ușor în cuptor sau la microunde, așa că dacă mai rămâne, o puteți pune în caserolă pentru pachetul de la serviciu.

piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete grozave cu piept de pui
  • Cu ce poți servi acest piept de pui cu cartofi și smântână
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Doar ingrediente simple pe care probabil că le aveți în casă chiar acum. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

Iată mai jos tot ce vă trebuie pentru a pregăti această mâncare grozavă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor:

  • carne - folosiți piept de pui, fără os și fără piele. Puteți folosi piept întreg sau doar mușchiuleț (în unele magazine este etichetat ca "inner file")
  • condimente pentru carne - usturoi pudră, boia de ardei, fulgi de ardei iute (opțional), sare și piper 
  • ulei - de floarea soarelui, pentru uns tava
  • ceapă - folosim ceapă uscată, tăiată felii fine. Va aduce multă aromă și va îmbogăți gustul acestui fel de mâncare.
  • cartofi - folosiți de preferat cartofi roz sau cartofi la săculeț speciali pentru cuptor sau salată, deoarece aceste soiuri își păstrează mai bine textura la cuptor. Cartofii albi au mai mult amidon, sunt potriviți mai degrabă pentru piure.
  • ouă - dau consistență sosului de smântână
  • smântână - smântână lichidă pentru gătit cu minim 20% grăsime. Dacă este mai slabă, se va brânzi în cuptor.
  • condimente pentru sos - sare, piper, nucșoară rasă, oregano uscat
  • brânzeturi - pentru presărat deasupra. Alegeți brânzeturi care se topesc frumos în cuptor: cașcaval, cheddar, mozzarella, parmezan
  • decor - felii de roșii, pătrunjel proaspăt

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face

Modul de preparare pentru o tavă întreagă cu pui, cartofi și smântână la cuptor este foarte simplu! Rețeta aceasta este potrivită chiar și pentru începători. Trebuie doar să așezăm ingredientele în straturi și apoi cuptorul face toată treaba!

pregătire carne și cartofi pentru piept de pui la cuptor
  1. Tăiați pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 cm. Condimentați cu: sare, piper, boia, usturoi pudră și fulgi de ardei iute. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15 minute, cât vă ocupați de legume.
  2. Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri de 0.5 cm, iar ceapa solzișori.
așezare ingrediente in tava

3. Ungeți o tavă cu ulei și puneți aici feliile de ceapă, peste ele așezați feliile de cartofi, iar peste cartofi puneți cuburile de carne condimentată.

4. Într-un vas amestecați ouăle cu smântâna și condimente: sare, piper, oregano, nucșoară. Turnați amestecul în tavă.

pregatire tava pentru cuptor

5. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 40 de minute.

6. După cele 40 de minute, îndepărtați folia, presărați cașcavalul și puneți feliile de roșii deasupra și lăsați tava la cuptor încă 15 minute sau până când mâncarea se rumenește deasupra. Dacă aveți funcție grill, o puteți folosi în această etapă.

piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

7. Serviți mâncarea caldă sau păstrați-o la frigider în caserole cu capac.

Ce puteți înlocui în rețetă

Ca la orice mâncare, atunci când nu avem exact ingredientele menționate în rețetă, e bine să știm ce modificări putem face astfel încât rezultatul final să rămână delicios:

  • piept de pui - puteți folosi și alte tipuri de carne, de exemplu piept de curcan sau pulpe de pui dezosate, dar timpul de gătire va fi puțin mai lung.
  • cartofi - puteți folosi cartofi dulci sau îi puteți înlocui cu felii de vinete sau dovlecei. Atenție, dovleceii lasă multă apă în cuptor! Trebuie feliați, presărați cu sare și lăsați deoparte 20-30 de minute să mai elimine din apa pe care o conțin.
  • ceapă - puteți renunța la ceapă dacă nu vă place. Puteți pune, în schimb, peste cartofi, câțiva căței de usturoi tăiați felii fine.
  • roșii - puteți înlocui cu fâșii de ardei gras, etc.

Cum se păstrează

Mâncarea aceasta de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor este grozavă când e proaspătă, abia scoasă din cuptor, atunci când brânzeturile sunt topite și moi.

Din fericire, e ușor de încălzit la cuptor, așa că puteți să faceți mai multă și să o păstrați la frigider, într-un vas cu capac până 3-4 zile.

Când doriți să o serviți, încălziți mâncarea la cuptor, la 180 de grade pentru 15 minute sau la microunde.

piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

  • Pentru a asigura o gătire uniformă, este important să tăiați cartofii în felii de dimensiuni similare. La fel și carnea, trebuie tăiată uniform.
  • Folosiți smântână cu conținut ridicat de grăsimi. Smântâna cu un conținut ridicat de grăsimi va da o textură mai cremoasă și mai bogată preparatului.
  • Lasați mâncarea să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire. Acest lucru va ajuta la stabilizarea aromei și la distribuirea uniformă a sucurilor în interiorul preparatului.

Întrebări frecvente

Pot folosi pulpe de pui la această rețetă?

Da, puteți folosi pulpe dezosate, tăiate cubulețe.

Pot folosi iaurt sau smântână slabă?

Nu. Trebuie să folosiți smântână lichidă, cu cel puțin 20% grăsime. Iaurtul și smântâna slabă se vor brânzi în cuptor.

Ce alte condimente pot fi adăugate pentru a îmbunătăți gustul preparatului?

Pentru a îmbunătăți gustul preparatului, puteți adăuga usturoi tocat și de asemenea, puteți folosi și alte ierburi aromatice precum cimbru, dafin sau busuioc.

Alte rețete grozave cu piept de pui

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Piept de pui rumenit
    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
  • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
    Piept de pui cu ciuperci și sos alb
  • reteta snitele din piept de pui
    Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
  • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
    Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

Cu ce poți servi acest piept de pui cu cartofi și smântână

Dacă e vară atunci când pregătiți acest fel de mâncare, vă recomand să puneți alături câțiva castraveți covăsiți. Dar vă las mai jos și câteva idei de salate care se potrivesc de minune lângă această mâncare delicioasă:

  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
  • Salată de crudități
    Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
  • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
    Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel
  • Ardei copți cu usturoi și pătrunjel
    Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor

Cauți o mâncare rapidă și gustoasă? Încearcă această rețetă delicioasă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor. Este foarte simplă, dar cu un gust incredibil de bun.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 55 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă aprox. 25x35cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g piept de pui (fără os)
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • linguriță boia de ardei dulce
  • linguriță fulgi de ardei iute (opțional)
  • sare și piper (după gust)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 750 g cartofi roz
  • 2 ouă
  • 300 ml smântână lichidă pentru gătit (min. 20% grăsime)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță nucșoară rasă
  • 150 g cașcaval (sau brânzeturi combinate (de ex. cașcaval+parmezan))
  • 1 roșie (tăiată felii)
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 cm. Condimentați cu: sare, piper, boia, usturoi pudră și fulgi de ardei iute. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15 minute, cât vă ocupați de legume.
    piept de pui condimentat
  • Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri de 0.5 cm, iar ceapa solzișori.
    cartofi taiati felii
  • Ungeți o tavă cu ulei și puneți aici feliile de ceapă, peste ele așezați feliile de cartofi, iar peste cartofi puneți cuburile de carne condimentată.
    cuburi de carne asezate peste felii de cartofi in tava
  • Într-un vas amestecați ouăle cu smântâna și condimente: sare, piper, oregano, nucșoară. Turnați amestecul în tavă.
    sos de smantana turnat in tava peste carne si cartofi
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Cuptorul să fie preîncălzit!
    tava acoperita cu folie de aluminiu
  • După cele 40 de minute, îndepărtați folia, presărați cașcavalul și puneți feliile de roșii deasupra și lăsați tava la cuptor încă 15 minute sau până când mâncarea se rumenește deasupra. Dacă aveți funcție grill, o puteți folosi în această etapă.
    felii de rosii in tava peste cascaval ras
  • Serviți mâncarea caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt sau păstrați-o la frigider în caserole cu capac.
    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Bine de știut:

  • Pentru a asigura o gătire uniformă, este important să tăiați cartofii în felii de dimensiuni similare. La fel și carnea, trebuie tăiată uniform.
  • Folosiți smântână cu conținut ridicat de grăsimi. Smântâna cu un conținut ridicat de grăsimi va da o textură mai cremoasă și mai bogată preparatului.
  • Lasați mâncarea să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire. Acest lucru va ajuta la stabilizarea aromei și la distribuirea uniformă a sucurilor în interiorul preparatului.
Valori nutriționale
Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor
Valori per porție
Calorii
574
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
41
g
63
%
Colesterol
 
199
mg
66
%
Carbohidrați
 
24
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
27
g
54
%
Vitamina A
 
1337
IU
27
%
Calciu
 
248
mg
25
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
1540 shares

Comentarii

  1. Emi. a zis

    martie 27, 2024 at 10:32 am

    5 stars
    extraordinara reteta, simpla, destul de repede de facut si chiar a iesit totul foarte gustos. Va mulumesc pentru idee. O sa va incerc si celelalte retete.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 27, 2024 at 1:36 pm

      Mă bucur foarte mult că v-a plăcut!

      Răspunde
  2. Camelia a zis

    octombrie 16, 2023 at 8:00 am

    Am dublat cantitățile și mărimea tăvii. După 40 minute la 180 cartofii erau cruzi. Am mărit la 200 grade si încă 40 minute si s-au fiert. Cred că trebuia de la început 1h la 200. Sau pre-fierti cartofii 10 minute în lapte.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 16, 2023 at 8:05 am

      Îmi pare rău că ați pățit așa, chiar nu îmi dau seama ce s-a întâmplat acolo. În rețetă timpul de gătire al cartofilor este de 40 de minute acoperiți cu folie și încă 15 minute fără folie, după ce punem cașcavalul și roșiile. Deci în total 55 de minute. Nu mi s-a întâmplat niciodată ca niște felii subțiri de cartofi să nu fiarbă în aproape 1 oră!

      Răspunde
  3. Sloter Eugen a zis

    august 19, 2023 at 11:38 am

    5 stars
    Buuuun

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 19, 2023 at 2:18 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut!

      Răspunde
5 from 8 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x