• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 iun. 2025 · Publicată: 21 sept. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
132 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Rețeta simplă de gogoșari în sos de muștar îndulcit cu miere - una dintre cele mai iubite conserve pentru iarnă. Gogoșarii sunt crocanți și aromați, numai buni de pus lângă o friptură bună.

sase borcane cu gogosari conservati in sos de mustar cu miere

E vremea de umplut cămările cu conserve pentru iarnă , iar una dintre cele mai apreciate la noi în familie este cea de gogoșari în sos aromat de muștar.

Conservele de gogoșari în oțet le folosesc mai ales la sandvișuri și salate de iarnă,, de exemplu la salata boeuf sau la salata orientală. În schimb, cei conservați în sos de muștar cu miere sunt perfecți alături de o friptură suculentă, lângă cârnați sau cartofi la cuptor.

Sper ca această rețetă să vă inspire să încercați ceva nou în bucătărie și să vă bucurați de savoarea delicioasă a gogoșarilor în sos de muștar cu miere!

borcan cu gogosari in sos de mustar cu miere
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se fac gogoșarii în sos de muștar
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete de conserve deosebite pentru iarnă
  • Cu ce poți servi acești gogoșari în sos de muștar
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei de gogoșari în sos de muștar cu miere.

Dar iată ce ne trebuie:

  • gogoșari - proaspeți, sănătoși, spălați și curățați de cotoare și semințe
  • muștar - puteți folosi orice muștar vă place, fie că e pastă sau cu bobițe. Mie îmi place să le combin, folosesc câte jumătate din fiecare.
  • oțet - folosim oțet de 9°
  • ulei - cel de floarea soarelui este cel mai potrivit
  • miere de albine - dă o aromă foarte plăcută sosului. Dar dacă nu aveți, o puteți înlocui cu zahăr tos.  
  • condimente - piper negru boabe, frunze de dafin, usturoi
  • sare - folosim sare grunjoasă, neiodată pentru conserve și murături. Se găsește în piață, ambalată la pungi de 1 kg.
  • rădăcină de hrean - vom pune câte o fâșie de hrean în fiecare borcan, pentru ca gogoșarii să se mențină fermi și crocanți

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se fac gogoșarii în sos de muștar

Deși poate că sună sofisticat, acești gogoșari cu miere și muștar se fac la fel de simplu ca orice altă conservă în oțet pentru iarnă. Iată mai jos rețeta pas cu pas:

gogosari taiati fasii

Alegeți gogoșari proaspeți și sănătoși. Spălați gogoșarii, îndepărtați cotoarele și semințele și tăiați-i felii late de 2-3 cm.

sos de mustar cu miere pentru reteta de gogosari conservati pentru iarna

Într-o cratiță încăpătoare puneți toate ingredientele pentru sos: muștar, ulei, miere (sau zahăr), usturoiul trecut prin presă, sarea și condimentele. Puneți cratița pe foc mediu și lăsați sosul să fiarbă 10 minute amestecând din când în când cu un tel până când se leagă și deine omogen și lucios.

gogosari fierti in sos de mustar cu miere

Adăugați gogoșarii, toți deodată, chiar dacă pare că nu încap. Amestecați ușor să nu se rupă și acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți 10 minute la foc mediu amestecând din când în când.

sos de mustar turnat in borcane cu gogosari

Așezați borcanele pe o tavă metalică și în ele puneți gogoșarii și turnați sosul cât este încă fierbinte. În fiecare orcan puneți câte o fâșie subțire de hrean. Presați ușor gogoșarii să se așeze bine în borcane, dar fără să fie prea îngrămădiți. Mie mi-au ieșit 3 borcane de 400 g și 3 borcane de 800 g.

borcane cu gogosari in sos de mustar cu miere

Înfiletați capacele și verificați să nu curgă vreunul. Întoarceți borcanele cu gura în jos pentru 5 minute ca să se creeze vacuum.

borcane cu gogosari in sos de mustar pentru iarna

Întoarceți borcanele și acoperiți-le cu pături groase până a doua zi. Nu au nevoie de altă sterilizare, ele se vor răci lent sub pături, apoi pot fi depozitate într-o cămară răcoroasă și întunecoasă. Vor fi gata de consum după 1 lună, dar din ce stau se fac tot mai buni, așa că de Crăciun vor fi perfecți.

Foarte important!

Borcanele și capacele în care vom pune această conservă trebuie în prealabil sterilizate pentru a evita contaminarea cu bacterii care pot duce la fermentație.

Am explicat pe îndelete cum se procedează pentru a steriliza corect capacele și borcanele pentru conserve, în acest videoclip .

borcane și capace puse in tava pentru sterilizat

Cum se păstrează

După răcirea lentă sub pături, ștergeți borcanele, le etichetați și le depozitați într-un loc răcoros și întunecos. Dacă aveți beci sau cămară, e perfect, iar dacă locuiți la loc, alegeți cel mai răcoros dulap din casă pentru păstrarea conservelor. Să nu fie situat lângă calorifer sau lângă un geam unde bate soarele.

În acest fel, vă asigurați că borcanele cu conserve se păstrează în condiții optime și rezistă perfect, fără să se strice, chiar și mai mult de un an de zile.

borcane cu conserve pentru iarna puse in camara

Alte rețete de conserve deosebite pentru iarnă

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prune marinate cu usturoi
    Prune marinate cu usturoi
  • Cuburi de roşii cu busuioc şi usturoi la borcan
    Cuburi de roșii cu busuioc și usturoi - aromele verii în borcan
  • Vinete la borcan pentru iarna
    Vinete la borcan pentru iarnă - în sos de roșii, usturoi și busuioc
  • Roşii uscate în cuptor
    Roşii uscate în cuptor, conservate în ulei de măsline

Cu ce poți servi acești gogoșari în sos de muștar

Iată mai jos câteva idei de mâncăruri care merg de minune cu gogoșari alături:

  • aripioare de pui la cuptor cu cartofi
    Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
  • cratita cu mancare de orez si lingura de lemn
    Pilaf de orez cu pipote și inimi, ieftin și bun
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Pulpa de curcan in tava cu cartofi
    Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi
gogosari in sos de mustar cu miere

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

gogosari in sos de mustar cu miere

Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă

Află cum să faci gogoșari în sos de muștar îndulcit cu miere! Gogoșarii sunt crocanți și aromați, numai buni de pus lângă o friptură bună.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 6 borcane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 kg gogoșari (cântăriți curățați de cotoare și semințe)
  • 300 g de muștar
  • 300 ml oțet de 9°
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g de grame miere (sau 300 g zahăr)
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 5 frunze de dafin
  • 3 căței de usturoi
  • 80 de grame de sare grunjoasă (neiodată pentru conserve și murături)
  • câteva fâșii de hrean

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați gogoșarii, îndepărtați cotoarele și semințele și tăiați-i felii late de 2-3 cm.
    gogosari taiati fasii pentru conservare in sos de mustar
  • Într-o cratiță încăpătoare puneți toate ingredientele pentru sos: muștar, ulei, miere (sau zahăr), usturoiul trecut prin presă, sarea și condimentele. Puneți cratița pe foc mediu și lăsați sosul să fiarbă 10 minute amestecând din când în când cu un tel până când se leagă și deine omogen și lucios.
    sos de mustar cu miere pentru gogosari conservati pentru iarna
  • Adăugați gogoșarii, toți deodată, chiar dacă pare că nu încap. Amestecați ușor să nu se rupă și acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți 10 minute la foc mediu amestecând din când în când.
    gogosari fierti in sos de mustar cu miere
  • Așezați borcanele pe o tavă metalică și în ele puneți gogoșarii și turnați sosul cât este încă fierbinte. În fiecare orcan puneți câte o fâșie subțire de hrean. Presați ușor gogoșarii să se așeze bine în borcane, dar fără să fie prea îngrămădiți. Mie mi-au ieșit 3 borcane de 400 g și 3 borcane de 800 g.
    sos de mustar turnat in borcane cu gogosari
  • Înfiletați capacele și verificați să nu curgă vreunul. Întoarceți borcanele cu gura în jos pentru 5 minute ca să se creeze vacuum.
    borcane cu gogosari in sos de mustar cu miere
  • Întoarceți borcanele și acoperiți-le cu pături groase până a doua zi. Nu au nevoie de altă sterilizare, ele se vor răci lent sub pături, apoi pot fi depozitate într-o cămară răcoroasă și întunecoasă. Vor fi gata de consum după 1 lună, dar din ce stau se fac tot mai buni, așa că de Crăciun vor fi perfecți.
    borcane cu gogosari in sos de mustar pentru iarna
Nutrition Facts
Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
Amount per Serving
Calorii
613
% Daily Value*
Grăsimi
 
49
g
75
%
Carbohidrați
 
44
g
15
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
42
g
47
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase
    Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe
  • Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure
    Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure
  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
132 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.