Timp estimat pentru citit: 8 minute
Căutați rețeta perfectă de pui crispy? Încercați metoda mea de a face șnițele în fulgi de porumb super crocante și delicioase!
Nu există nimic mai bun decât o bucată de pui prăjit, suculent la interior și crocant la exterior, după care să te lingi pe degete și la propriu, și la figurat!
Când vezi succesul pe care astfel de preparate îl au la restaurantele fast food, ar putea părea intimidant să te apuci să le faci acasă, de teamă că nu vor ieși la fel. Dar vestea bună este că se fac foarte ușor și vă garantez că vor fi mult mai bune și mai sănătoase decât cele cumparate.
Dacă ți-ai dorit vreodată să faci pui crispy acasă, trecut prin fulgi de porumb crocanți, acum este momentul să încerci! Vei găsi mai jos rețeta pas cu pas cu toate micile ei secrete pentru o reușită sigură!
Mergi direct la:
Ingrediente pentru pui crispy
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
Iată ce ne trebuie:
- carne de pui - alegeți piept de pui proaspăt și fraged. Puteți folosi piept întreg sau mușchiuleți de piept de pui (inner file).
pentru marinadă folosim:
- ceapă - folosim ceapă uscată pentru a da gust și savoare
- usturoi - pentru un plus de arromă
- ulei de măsline - un pic de grăsime în marindă frăgezește carnea
- condimente - sare, piper, boia de ardei, fulgi de chilli (opțional)
pentru crusta crocantă:
- ouă - ajută pesmetul să se lipească de carne
- făină - folosiți albă de grâu
- fulgi de porumb - citiți eticheta și alegeți în magazine fulgi de porumb fără zahăr
- pesmet - acoperă acele mici zone în care fulgii de porumb nu se lipesc și avem astfel o crustă groasă prin care uleiul nu poate pătrunde
în plus
- ulei - folosiți ulei de floarea soarelui pentru a prăji șnițelele
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum să faceți cel mai bun pui crispy
Rețeta de pui crispy este foarte asemănătoare cu cea de șnițele de pui. Singura diferență constă în marinarea cărnii timp de câteva ore pentru a căpăta aromele specifice, cele care ne plac atât de mult în restaurantele fast food.
Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.
Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru 30 de minute ca să ajungă la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.
Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.
Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.
Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.
Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.
Ce puteți înlocui în rețetă
Ca la orice rețetă, se întâmplă să fie neovoie de mici ajustări, în funcție de ceea ce avem la îndemână. Iată ce înlocuiri puteți face, fără a afecta rezultatul final.
- carne - rețeta iese foarte bine și cu copănele de pui, gătite cu tot cu os
- ceapă - o puteți înlocui cu fulgi de ceapă
- pesmet - îl puteți înlocui cu făină dacă nu aveți
- făină - o puteți înlocui cu amidon de porumb, dacă doriți o rețetă fără gluten
- fulgi de cilli - puteți folosi în loc boia de ardei iute
Cum se păstrează
Puiul prăjit este cel mai bun atunci când este proaspăt, călduț, iar crusta este încă crocantă. Resturile vor fi însă bune la frigider timp de 2 până la 3 zile.
Reîncălziți resturile de pui crispy la microunde sau în cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Totuși, crusta nu va fi la fel de crocantă după reîncălzire.
Alte sfaturi pentru cele mai bune șnițele cu fulgi de porumb
- Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
- Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
- Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!
Întrebări frecvente
Da, puteți găti aceste șnițele în fulgi de porumb și la airfryer. Încălziți friteuza la 200°C.
Pulverizați suprafața puiului cu ulei de gătit pentru o textură mai crocantă.
În funcție de aparat, gătiți puiul aproximativ 10 minute, întorcând carnea pe partea cealaltă la jumătatea timpului.
Alte rețete cu piept de pui
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Cu ce poți servi acest pui crispy
Iată câteva idei de garnituri și sosuri pe care să le puneți alături de acest pui crispy:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
Rețeta Video
Ingrediente
- aprox. 600 g piept de pui (mușchiuleți)
marinadă
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță boia de ardei
- ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)
- sare și piper
crusta crocantă
- 2 ouă
- 3-4 linguri făină
- 200 g fulgi de porumb (fără zahăr)
- 1 lingură pesmet
pentru prăjit
- aprox. 500 ml ulei pentru prăjit
Instrucțiuni de preparare
- Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.
- Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
- Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru până când ajunge la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.
- Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.
- Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.
- Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.
- Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.
Bine de știut:
- Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
- Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
- Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu