Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Gustări

Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iul. 2025 · Publicată: 7 sept. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
799 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Căutați rețeta perfectă de pui crispy? Încercați metoda mea de a face șnițele în fulgi de porumb super crocante și delicioase!

Nu există nimic mai bun decât o bucată de pui prăjit, suculent la interior și crocant la exterior, după care să te lingi pe degete și la propriu, și la figurat!

Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Când vezi succesul pe care astfel de preparate îl au la restaurantele fast food, ar putea părea intimidant să te apuci să le faci acasă, de teamă că nu vor ieși la fel. Dar vestea bună este că se fac foarte ușor și vă garantez că vor fi mult mai bune și mai sănătoase decât cele cumparate.

Dacă ți-ai dorit vreodată să faci pui crispy acasă, trecut prin fulgi de porumb crocanți, acum este momentul să încerci! Vei găsi mai jos rețeta pas cu pas cu toate micile ei secrete pentru o reușită sigură!

Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru pui crispy
  • Cum să faceți cel mai bun pui crispy
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru cele mai bune șnițele cu fulgi de porumb
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu piept de pui
  • Cu ce poți servi acest pui crispy
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru pui crispy

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iată ce ne trebuie:

  • carne de pui - alegeți piept de pui proaspăt și fraged. Puteți folosi piept întreg sau mușchiuleți de piept de pui (inner file).

pentru marinadă folosim:

  • ceapă - folosim ceapă uscată pentru a da gust și savoare
  • usturoi - pentru un plus de arromă
  • ulei de măsline - un pic de grăsime în marindă frăgezește carnea
  • condimente - sare, piper, boia de ardei, fulgi de chilli (opțional)

pentru crusta crocantă:

  • ouă - ajută pesmetul să se lipească de carne
  • făină - folosiți albă de grâu
  • fulgi de porumb - citiți eticheta și alegeți în magazine fulgi de porumb fără zahăr
  • pesmet - acoperă acele mici zone în care fulgii de porumb nu se lipesc și avem astfel o crustă groasă prin care uleiul nu poate pătrunde

în plus

  • ulei - folosiți ulei de floarea soarelui pentru a prăji șnițelele

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Cum să faceți cel mai bun pui crispy

Rețeta de pui crispy este foarte asemănătoare cu cea de șnițele de pui. Singura diferență constă în marinarea cărnii timp de câteva ore pentru a căpăta aromele specifice, cele care ne plac atât de mult în restaurantele fast food.

marinada pentru pui crispy

Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.

 carne marinata

Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.

carne la temperatura camerei

Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru 30 de minute ca să ajungă la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.

fulgi de porumb maruntiti

Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.

pregatire snitele

Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.

snitele prajite in baie de ulei

Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.

snitele pe prosoape de hartie

Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. 

Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.

Ce puteți înlocui în rețetă

Ca la orice rețetă, se întâmplă să fie neovoie de mici ajustări, în funcție de ceea ce avem la îndemână. Iată ce înlocuiri puteți face, fără a afecta rezultatul final.

  • carne - rețeta iese foarte bine și cu copănele de pui, gătite cu tot cu os
  • ceapă - o puteți înlocui cu fulgi de ceapă
  • pesmet - îl puteți înlocui cu făină dacă nu aveți
  • făină - o puteți înlocui cu amidon de porumb, dacă doriți o rețetă fără gluten
  • fulgi de cilli - puteți folosi în loc boia de ardei iute
Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Cum se păstrează

Puiul prăjit este cel mai bun atunci când este proaspăt, călduț, iar crusta este încă crocantă. Resturile vor fi însă bune la frigider timp de 2 până la 3 zile. 

Reîncălziți resturile de pui crispy la microunde sau în cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Totuși, crusta nu va fi la fel de crocantă după reîncălzire. 

Alte sfaturi pentru cele mai bune șnițele cu fulgi de porumb

  • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
  • Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
  • Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!

Întrebări frecvente

Pot găti pui crispy la airfryer?

Da, puteți găti aceste șnițele în fulgi de porumb și la airfryer. Încălziți friteuza la 200°C. 
Pulverizați suprafața puiului cu ulei de gătit pentru o textură mai crocantă. 
În funcție de aparat, gătiți puiul aproximativ 10 minute, întorcând carnea pe partea cealaltă la jumătatea timpului. 

Alte rețete cu piept de pui

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Piept de pui rumenit
    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
  • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
    Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
  • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
    Piept de pui cu ciuperci și sos alb
  • Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
    Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

Cu ce poți servi acest pui crispy

Iată câteva idei de garnituri și sosuri pe care să le puneți alături de acest pui crispy:

  • cei mai buni cartofi la cuptor
    Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
  • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
    Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
  • Maioneza dietetica cu iaurt-
    Maioneză dietetică cu iaurt. Fără ulei și fără ouă crude!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb

Căutați rețeta perfectă de pui crispy? Încercați metoda mea de a face șnițele în fulgi de porumb super crocante și delicioase!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 10 șnițele
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 600 g piept de pui (mușchiuleți)

marinadă

  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță boia de ardei
  • ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)
  • sare și piper

crusta crocantă

  • 2 ouă
  • 3-4 linguri făină
  • 200 g fulgi de porumb (fără zahăr)
  • 1 lingură pesmet

pentru prăjit

  • aprox. 500 ml ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.
    marinada pentru pui crispy
  • Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
    carne marinata
  • Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru până când ajunge la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.
    carne la temperatura camerei
  • Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.
    fulgi de porumb maruntiti
  • Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.
    pregatire snitele
  • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.
    snitele prajite in baie de ulei
  • Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    snitele pe prosoape de hartie
  • Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.
    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Bine de știut:

  • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
  • Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
  • Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!
Nutrition Facts
Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
Amount per Serving
Calorii
283
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
71
mg
24
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
16
g
32
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
799 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.