Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

10 rețete cu foietaj cumpărat - dulci și sărate

Publicat la 5 septembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

212 shares

Iată 10 rețete cu foietaj cumpărat pe care să le faci atunci când vrei ceva bun și rapid. Idei pe gustul tuturor, dulci sau sărate cu aluat de foietaj crocant care se desface în zeci de foițe!

retete cu foietaj cumparat dulci si sarate

Un aluat de foietaj cumpărat și păstrat în congelator ne salvează în multe situații pentru că acest tip de aluat se gătește repede și este potrivit deopotrivă în preparate dulci sau sărate. 

Eu păstrez tot timpul 1-2 pachete de foietaj la congelator, fie din cel cumpărat, sau făcut în casă atunci când am timp. Cand vreau să fac o reteta cu foietaj, doar îl mut din congelator în frigider și îl las să se dezghețe lent pentru a-l folosi.

În această colecție veți găsi atât rețete sărate, cât și rețete de desert cu foietaj și sper să vă inspire să gătiți preparate delicioase cu care să vă bucurați familia! 

În rezumatul acestei săptămâni, există o secțiune de mai jos numită Sfaturi utile pentru utilizarea foietajului. O mulțime de informații grozave!

Mergi direct la:
  • Ce este foietajul?
  • Foietaj cumpărat sau făcut în casă?
  • Rețete sărate cu aluat de foietaj
  • Rețete dulci cu foietaj cumpărat
  • Întrebări frecvente
  • Vedeți și alte colecții de rețete

Ce este foietajul?

Aluatul foietaj este un aluat cu mult unt, care la copt crește spectaculos și se desface în sute de foițe subțiri. Este, folosit atât în ​​rețete dulci, cât și sărate, de la aperitive și feluri principale până la deserturi. 

Un aluat de foietaj conține doar trei ingrediente: făină, unt și sare. Nu conține drojdie, praf de copt sau alt agent de creștere.

Practic, se frământă un aluat simplu din făină și apă, se întinde, iar deasupra se pun cuburi de unt. Se pliază aluatul peste unt și se întinde din nou. Se repetă operațiunea de încă 3 ori.

foietaj de casa

Astfel, prin plieri și întinderi repetate rezultă un aluat cu foarte multe straturi de grăsime. La cuptor, apa din aluat și din unt produce o explozie de abur care ridică straturile. Separarea acestor sute de straturi conferă acestui aluat textura deosebită, ușoară și lejeră, cu multe foițe fine.

Francezii sunt cei care au perfecționat tehnica de preparare a aluatului de foietaj , dar el este folosit în rețete din întreaga lume.

Foietaj cumpărat sau făcut în casă?

Să faci acasă un aluat de foietaj ca la carte, după rețeta originală, este un proces minuțios. Trebuie să stăpânești corect tehnica de întindere pentru ca în aluat să se formeze acele sute de straturi și, deoarece untul trebuie să fie rece, este nevoie și de ceva forță în brațe pentru a putea întinde aluatul cu sucitorul. 

Pentru un foietaj reușit este nevoie și de răbdare, deoarece aluatul trebuie să se răcească la frigider după fiecare rundă de întindere și pliere. Așadar e nevoie atât de efort fizic, cât și de timp.

Din fericire există și "scurtături". De exemplu, rețeta mea simplificată de foietaj de casă se face foarte ușor și oferă la final un aluat fin, foietat și cu gust minunat de unt, chiar dacă poate că nu se desface în sute de foițe precum cel original, ci doar în câteva zeci.

Aluatul de foietaj cumpărat, congelat sau refrigerat, economisește timp și efort, iar mărcile bune produc rezultate similare cu cele făcute în casă. 

Rețineți că întotdeauna un aluat de foietaj făcut cu unt va fi mai scump. Cele cu prețuri mai accesibile sunt făcute cu margarină sau cu alte grăsimi vegetale. Pe eticheta oricărui produs veți găsi toate informațiile necesare pentru a alege în cunoștință de cauză.

Rețete sărate cu aluat de foietaj

Foietajul este minunat în preparate sărate. Îl puteti folosi la sărățele, pateuri cu diferite umpluturi, tarte, etc.

Vă las mai jos 3 rețete sărate cu foietaj care mie îmi plac foarte mult pentru că sunt pe cât de ușoare, pe atât de deosebite. Sper să vă încânte și pe voi!

Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci
Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți va fi vedeta oricărei mese! Brânza care se topește în crusta crocantă de aluat arată spectaculos și este extraordinar de bună. Un deliciu!
Vezi rețeta aici
Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin
Tartă cu brânză și sparanghel
Ce poate fi mai bun decât o tartă cu brânză care se face atât de ușor! E bună și caldă, și rece și este perfectă pentru cină sau pentru pachetul de la serviciu.
Vezi rețeta aici
Tarta cu branza si sparanghel
Somon în foietaj
O rețetă simplă, în care foietajul crocant îmbracă un file suculent de pește. Un preparat excelent pentru un prânz ușor și delicios!
Vezi rețeta aici
Somon in aluat de foietaj

Rețete dulci cu foietaj cumpărat

O mulțime de deserturi minunate pot fi făcute în cel mai scurt timp, dacă ai la îndemână o foaie de aluat de foietaj. De la cornulețe, palmieri și până la rulouri, toate vor fi delicioase! Iată mai jos câteva idei grozave!

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.
Vezi rețeta aici
Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
Palmieri din aluat de foietaj
Vrei un desert rapid și irezistibil? Încearcă rețeta de palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și delicioși!
Vezi rețeta aici
Palmieri din foietaj
Ștrudel cu mere și scorțișoară
Nu veți da greș niciodată urmând această rețetă simplă de ștrudel cu mere și scorțișoară! Un desert minunat, atât de ușor de făcut!
Vezi rețeta aici
Ștrudel cu mere și scorțișoară
Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gem, rahat, etc.
Vezi rețeta aici
Barcute din foietaj umplute cu gem
Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.
Vezi rețeta aici
Melcișori din foietaj
Rulouri cu bezea
Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! 🙂
Vezi rețeta aici
Rulouri cu bezea
Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj
Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Doar 3 ingrediente, gata în 10 minute!
Vezi rețeta aici
Rulouri cu scortisoara la airfryer

Întrebări frecvente

Ce diferență este între foi de plăcintă și foietaj?

Principalele diferențe dintre aluatul foietaj și foile de plăcintă sunt: conținutul de grăsime și modul de preparare. 
Foietajul conține mult unt și este un aluat laminat care la coacere se desface în foițe. Foile de plăcintă au conținut relativ scăzut de grăsimi, fiind făcute doar din făină, apă, oțet și puțin ulei. Nu cresc la cuptor, ci se usucă și devin crocante.

Vedeți și alte colecții de rețete

  • retete de supe crema
    Supe cremă -7 rețete delicioase şi pline de vitamine
  • retete cu mere
    Rețete cu mere - 10 deserturi simple și rapide
  • 8 rețete cu avocado perfecte la micul dejun sau gustare
  • Colectie de retete de deserturi cu gem: prajituri, cornulete, cozonac, tarte
    20 rețete delicioase de prăjituri cu gem – ideale pentru gemurile din cămară

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
212 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x