Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect

Publicat la 22 februarie 2024 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

187 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Această rețetă de pulpe dezosate la airfryer este ușoară și perfectă pentru prânz sau pentru cină. În doar 20 de minute ai o friptură de pui perfect condimentată, fragedă la interior și frumos rumenită la exterior.

pulpe dezosate la airfryer

De când a intrat această friteuză cu aer cald în viețile noastre descopăr tot mai multe idei de a o folosi și nu mă dezamăgește niciodată.

Mai nou, pulpele de pui la airfryer au devenit una dintre metodele mele preferate de a găti carnea de pui. Ies mereu atât de fragede și de bine rumenite deși folosesc doar o lingură de ulei la gătit.

pulpe dezosate rumenite la friteuza cu aer cald

Rețeta de pui la friteuza cu aer cald este o modalitate excelentă de a obține ușor și repede o mâncare gustoasă și sănătoasă cu efort minim. Cât timp se gătesc pulpele aveți timp să pregătiți o garnitură potrivită sau o salată răcoritoare care să le însoțească la masă.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faci pulpe dezosate la airfryer - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cu ce poți servi aceste pulpe dezosate la airfryer
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete ușoare la airfryer
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Vedeți în fotografia de mai jos tot ce vă trebuie pentru rețeta de pulpe dezosate la airfryer. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

lista ingrediente cu eticheta reteta pulpe dezosate la airfryer
  • pulpe de pui - dezosate, cu sau fără piele
  • ulei de măsline - ajută la obținerea unei cruste frumos rumenite și adaugă o aromă delicioasă
  • condimente - sare, piper, boia dulce, usturoi deshidratat, fulgi de ceapă, oregano

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum să faci pulpe dezosate la airfryer - rețeta pas cu pas

carne de pui unsa cu ulei
  1. Uscați pulpele tamponându-le cu șervete de hârtie. Folosind o pensulă, ungeți carnea cu ulei de măsline.
carne de pui condimentata in casttron alb

2. Amestecați într-un bol toate condimentele din listă, apoi le presărați uniform peste carne, pe toate părțile.

castron cu carne condimentata acoperit cu folie alimentara

3. Dacă nu vă grăbiți, acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o pe blatul de lucru pentru 15 minute. Va avea gust mai bun, pentru că aromele au timp să intre în fibrele cărnii. Dacă vă grăbiți, o puteți găti imediat.

carne condimentata in cosul airfryerului

4. Preîncălziți friteuza la 200 de grade pentru 3 minute, apoi așezați carnea în coș, cu partea unde a fost pielea (sau cu pielea) în sus. Fără hârtie de copt! Setați timerul la 20 de minute.

pulpe dezosate în airfrer intoarse cu cleștele de bucatarie

5. La jumătatea timpului, adică dupa 10 minute, deschideți coșul și cu un clește întoarceți rapid carnea pe partea cealaltă. Continuați gătirea.

pulpe dezosate la airfryer

6. La finalul celor 20 de minute setate, întoarceți din nou carnea și o mai lăsați încă 5 minute tot la 200 de grade. În funcție de carne și de aparat, poate fi nevoie să ajustați timpul 1-2 minute în plus sau în minus. Lăsați carnea să se odihnească 5 minute înainte de servire.

Ce puteți înlocui în rețetă

Iată ce puteți schimba în rețetă:

  • pulpe dezosate - la fel de ușor și cu rezultate la fel de bune puteți găti și pulpe întregi la airfryer, doar timpul de gătire va fi puțin mai lung
  • mix de condimente - puteți omite sau puteți adăuga condimente după preferințe
  • ulei de măsline - îl puteți înlocui cu ulei obișnuit de floarea soarelui sau cu unt topit

Cu ce poți servi aceste pulpe dezosate la airfryer

Pulpele dezosate merg bine alături de garnituri de cartofi, orez, bulgur sau cușcuș. Dar dacă vreți un meniu mai dietetic, puneți alături doar o salată și va fi perfect! Vă las mai jos câteva sugestii:

  • Salată de crudități
    Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
  • Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt
    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
  • Salată de ardei copți cu bulgur și mentă
    Salată de ardei copți cu bulgur și mentă
  • Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan
    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

Cum se păstrează

După gătire lăsați pulpele să se răcească la temperatura camerei apoi le puneți într-un recipient cu capac și le păstrați la frigider până la 3 zile.

Reîncălziți pulpele tot în airfryer la 180 de grade timp de 4-5 minute.

Dacă doriți să le congelați alegeți un recipient potrivit pentru congelator și le puteți păstra astfel până la 3 luni. Când doriți să le serviți lăsați-le să se dezghețe peste noapte în frigider, apoi le încălziți.

pulpe dezosate rumenite la airfryer

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • După gătire lăsați pulpele de pui să se odihnească timp de 5 minute înainte să o serviți, pentru a permite aromelor și sucurilor din carne să se așeze. Astfel veți avea pulpe mai aromate și mai gustoase.
  • Dacă mai rămân bucăți de carne care nu s-au mâncat, nu le aruncați! Folosiți-le a doua zi într-o omletă la cuptor, într-un sandviș sau într-o salată delicioasă. De asemenea, câteva fâșii de carne de pui pot îmbogăți o supă cu tortellini.

Întrebări frecvente

Pot găti și piept de pui la airfryer?

Puteți găti piept de pui condimentndu-l exact la fel, doar timpul de gătire va fi mai scurt pentru că pieptul de pui e o carne mai fragedă. Va fi gata în aprox. 15 minute.

Alte rețete ușoare la airfryer

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • chiftele în tavă la airfryer
    Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
  • ardei copti la air fryer
    Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pulpe dezosate rumenite la airfryer

Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect

Rețeta de pulpe dezosate la airfryer, ideală pentru orice masă. În 20 de minute ai o friptură perfect condimentată, fragedă și rumenită.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 4 pulpe dezosate (cu sau fără piele)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță boia dulce
  • 1 linguriță pudră de usturoi deshidratat
  • 1 linguriță fulgi de ceapă
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper măcinat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Uscați pulpele tamponându-le cu șervete de hârtie. Folosind o pensulă, ungeți carnea cu ulei de măsline pe toate părțile.
    carne de pui unsa cu ulei
  • Amestecați într-un bol toate condimentele din listă, apoi le presărați uniform peste carne.
    carne de pui condimentata in casttron alb
  • Dacă nu vă grăbiți, acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o pe blatul de lucru pentru 15 minute. Va avea gust mai bun, pentru că aromele au timp să intre în fibrele cărnii. Dacă vă grăbiți, o puteți găti imediat.
    castron cu carne condimentata acoperit cu folie alimentara
  • Preîncălziți friteuza la 200 de grade pentru 3 minute, apoi așezați carnea în coș, cu partea unde a fost pielea (sau cu pielea) în sus. Fără hârtie de copt! Setați timerul la 20 de minute.
    carne condimentata in cosul airfryerului
  • La jumătatea timpului, adică dupa 10 minute, deschideți coșul și cu un clește întoarceți rapid carnea pe partea cealaltă. Continuați gătirea până la terminarea programului.
    pulpe dezosate în airfrer intoarse cu cleștele de bucatarie
  • La finalul celor 20 de minute setate, testați dacă pulpele sunt gătite suficient tăind una dintre ele în partea unde carnea e mai groasă. Dacă e nevoie, gătiți încă 5 minute tot la 200 de grade.
    pulpe dezosate la airfryer

Bine de știut:

  • După gătire lăsați pulpele de pui să se odihnească timp de 5 minute înainte să o serviți, pentru a permite aromelor și sucurilor din carne să se așeze. Astfel veți avea pulpe mai aromate și mai gustoase.
  • Dacă mai rămân bucăți de carne care nu s-au mâncat, nu le aruncați! Folosiți-le a doua zi într-o omletă la cuptor, într-un sandviș sau într-o salată delicioasă. De asemenea, câteva fâșii de carne de pui pot îmbogăți o supă cu tortellini.
Valori nutriționale
Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect
Valori per porție
Calorii
212
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Carbohidrați
 
0.2
g
0
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
0.02
g
0
%
Proteine
 
26
g
52
%
Vitamina A
 
66
IU
1
%
Calciu
 
4
mg
0
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
187 shares

Comentarii

  1. Ana-Maria a zis

    ianuarie 03, 2025 at 10:18 pm

    5 stars
    Nu vi se ard prea tare condimentele puse de la inceput la aceasta temperatură? Eu personal la air fryer pun doar ulei, sare si piper de la inceput, restul cu câteva minute inainte de terminare, pentru ca se ard tare. Daca e marinata carnea, atunci e mai bine.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 04, 2025 at 11:33 am

      Poate e chestie de gust, dar mie nu mi se pare că se ard, mai ales dacă le amestec cu uleiul sau dacă le presar peste ulei.

      Răspunde
      • Gică a zis

        martie 03, 2025 at 6:23 pm

        5 stars
        Eu condimentez și pun la 180 grade 30minute,așa se fac la os si nu le arzi!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 04, 2025 at 7:36 am

          Foarte bine, faceți cum doriți.

          Răspunde
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x