Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Mic dejun

Sandvișuri calde la air fryer - rețeta rapidă cu bacon și mozzarela

Publicat la 11 iunie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

38 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Dragilor, v-am adus astăzi o rețetă delicioasă și rapidă pentru un mic dejun savuros: sandvișuri calde la air fryer cu bacon și mozzarella.

Este rețeta perfectă chiar și pentru diminețile grăbite când vreți un mic dejun copios, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție. Sandvișurile calde au tot ce trebuie: brânză moale, bacon crocant și legume acrișoare. Miros amețitor și sunt pline de arome, iar air fryer-ul ne ajută să obținem aceste rezultate în doar 15 minute!

sandvisuri cu mozzarella si bacon gatite la air fryer

Un sandviș complet, cu pâine prăjită, brânză, carne și legume este o alternativă foarte bună dacă vreți să mai variați meniul și să renunțați la obișnuitul porridge sau la pancakes-urile de dimineață.

Sandvișurile calde, făcute rapid, vă vor oferi sațietate și energie pentru multe ore, așa că nu exitați să le încercați!

Iar cea mai bună parte a acestei rețete este că este una dintre cele mai ușoare rețete la air fryer pe care le veți găsi vreodată! Chiar este o modalitate excelentă de a-ți începe dimineața.

un sandvis cald gatit la air fryer
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem sandvișuri calde la air fryer - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte rețete ușoare la air fryer
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru aceste sandvișuri calde la air fryer sunt uzuale, genul de ingrediente pe care le considerăm de bază pentru tartine și gustări.

Nici nu aveți nevoie de cantități exacte pentru acest mic dejun, important e să aveți felii de pâine, de brânză și de bacon pentru câte porții doriți să faceți.

Ingrediente listate cu etichete pentru reteta sandvisuri calde la air fryer

Dacă doriți să vedeți cantitățile folosite de mine pentru 8 sandvișuri sau dacă doriți să tipăriți rețeta, o puteți face din caseta de la sfârșitul postării.

  • pâine - este rețeta perfectă la care să folosiți pâinea mai veche, care nu se mai mănâncă. Puteți folosi orice fel de pâine de exemplu pâine Toast sau pâine de casă cu maia, de exemplu.
  • unt - se topește și intră în pâine, aducând o aromă foarte plăcută.
  • legume - roșii și ardei gras
  • mozzarella - folosiți mozzarella gourmet, nu mozzarella fresca pentru a vă asigura că nu curge în friteuză. Puteți folosi de asemenea și un cașcaval maturat.
  • bacon - sau șuncă de porc, de vită, etc.
  • busuioc - aroma frunzelor proaspete de busuioc completează minunat restul ingredientelor din sandvișuri. Dacă aveți un ghiveci de busuioc pe pervaz, nu ezitați să îl folosiți.  

Cum facem sandvișuri calde la air fryer - rețeta pas cu pas

Nu îți ia mai mult de 15 minute să pregătești această rețetă, așa că oricât de aglomerată ți-ar fi dimineața, sigur ai timp de un mic dejun gustos:

felii de pâine taiate jumătăți cu cuțitul

1. Tăiați feliile de pâine jumătăți sau bucăți înguste de 4-5 cm, astfel încât să puteți înfășura pe ele fâșiile de bacon

felii de pâine unse cu unt

2. Ungeți fiecare felie de pâine cu un strat subțire de unt moale.

felii de paine cu mozzarella, rosii si ardei gras

3. Puneți pe fiecare bucată de pâine câte o felie de mozzarella, apoi o fâșie de ardei gras și o felie de roșie.

opt sandvisuri cu bacon

4. Înfășurați apoi fâșiile de bacon în jurul pâinii.

sandvisuri cu bacon asezate in cosul friteuzei pentru gatire

5. Preîncălziți friteuza goală pentru 3 minute la 200 de grade, apoi așezați aici sandvișurile, cu grijă să nu vă ardeți.

sandvisuri cu mozzarella si bacon pe platou alb

6. Gătiți la 200 de grade pentru 7-8 minute, până când brânza se înmoaie și e ușor rumenită, iar baconul devine ușor crocant.

Sugestie: timpul de gătire poate fi ușor diferit în funcție de performanțele aparatului și de ingredientele folosite. Eu am gătit sandvișurile doar 7 minute. Dacă doriți baconul mai bine rumenit și mai crocant, prelungiți timpul cu 1-2 minute.

Ce puteți înlocui în rețetă

Dacă doriți să adaptați rețeta după gusturile voastre sau în funcție de ce aveți în frigider pe moment, iată câteva sugestii:

  • brânza - dacă nu aveți mozzarella, alte opțiuni bune sunt: Cheddar , Gouda sau un cașcaval românesc maturat.
  • pâine - puteți folosi și chifle sau pâinici tăiate în două pe grosime.
  • carne - puteți folosi și alte mezeluri (șuncă presată, salam, cârnăciori sticks, etc) așezate direct peste mozzarella dacă nu sunt fâșii subțiri pe care să le înfășurați în jurul pâinii
  • legume - mai puteți folosi: salată verde, ceapă verde, frunze de spanac baby, roșii uscate, felii de avocado sau guacamole.

Cum se păstrează

Cele mai gustoase sandvișuri sunt cele proaspăt gătite, servite cât sunt încă ușor călduțe.

Dacă nu s-au mâncat toate, puteți păstra sandvișurile deja făcute la frigider până la 3-5 zile învelite în folie de aluminiu sau folie de plastic.

De asemenea, puteți congela sandvișurile până la 2 luni. Când doriți să le mâncați, lăsați-le să se dezghețe lent, în frigider sau la temperatura camerei.

Sandvișurile se pot încălzi ușor în 2 minute la microunde sau 2-3 minute în air fryer.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Este important ca untul să fie moale pentru a unge feliile doar cu un strat foarte subțire, care să aducă puțină aromă. Nu vrem să facem acest mic dejun prea caloric, iar dacă untul e rece, veți folosi mai mult decât trebuie.
  • E de preferat să cumpărați bacon sau șuncă gata feliată pentru că acasă nu veți reuși să le tăiați în felii atât de subțiri încât să le puteți înfășura în jurul feliilor de pâine.
  • Puteți folosi și altă brânză în loc de mozzarella, dar alegeți un sortiment care știți că se topește frumos și nu curge în coșul friteuzei.
  • Nu aglomerați friteuza! Sandvișurile trebuie așezate într-un singur strat în coșul air fryer-ului.
  • Puteți găti sandvișurile și în cuptorul mare, preîncălzit la 200 de grade. Timul de gătire ar trebui să fie în jur de 12-15 minute.
doua sandvisuri cu mozzarella si bacon pe farfurie alba

Alte rețete ușoare la air fryer

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • mod se servire muschiulet de porc la airfryer
    Muschiuleț de porc la air fryer - gata în 20 de minute
  • ardei copti la air fryer
    Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!
  • chiftele în tavă la airfryer
    Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

sandvisuri cu mozzarella si bacon pe platou alb

Sandvișuri calde la air fryer - mic dejun cu bacon și mozzarela

Sandvișuri calde la air fryer cu bacon și mozzarella, rețeta perfectă pentru un mic dejun copios când nu aveți mult timp la dispoziție.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 7 minutes minutes
Timp total: 12 minutes minutes
Număr de porții: 8 sandvișuri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 4 felii de pâine
  • 25 g unt moale
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 100 g mozzarella (sau cașcaval )
  • 100 g bacon (sau șuncă)
  • frunze proaspete de busuioc pentru servit (sau pătrunjel)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați feliile de pâine jumătăți sau bucăți înguste de 4-5 cm, astfel încât să puteți înfășura pe ele fâșiile de bacon
    felii de pâine taiate jumătăți cu cuțitul
  • Ungeți fiecare felie de pâine cu un strat subțire de unt moale.
    felii de pâine unse cu unt
  • Puneți pe fiecare bucată de pâine câte o felie de mozzarella, apoi o fâșie de ardei gras și o felie de roșie.
    felii de paine cu mozzarella, rosii si ardei gras
  • Înfășurați apoi fâșiile de bacon în jurul pâinii.
    opt sandvisuri cu bacon
  • Preîncălziți friteuza goală pentru 3 minute la 200 de grade, apoi așezați aici sandvișurile, cu grijă să nu vă ardeți.
    sandvisuri cu bacon asezate in cosul friteuzei pentru gatire
  • Gătiți la 200 de grade pentru 7-8 minute, până când brânza se înmoaie și e ușor rumenită, iar baconul devine ușor crocant.
    sandvisuri cu mozzarella si bacon pe platou alb

Bine de știut:

  • Este important ca untul să fie moale pentru a unge feliile doar cu un strat foarte subțire, care să aducă puțină aromă. Nu vrem să facem acest mic dejun prea caloric, iar dacă untul e rece, veți folosi mai mult decât trebuie.
  • E de preferat să cumpărați bacon sau șuncă gata feliată pentru că acasă nu veți reuși să le tăiați în felii atât de subțiri încât să le puteți înfășura în jurul feliilor de pâine.
  • Puteți folosi și altă brânză în loc de mozzarella, dar alegeți un sortiment care știți că se topește frumos și nu curge în coșul friteuzei.
  • Nu aglomerați friteuza! Sandvișurile trebuie așezate într-un singur strat în coșul air fryer-ului.
  • Puteți găti sandvișurile și în cuptorul mare, preîncălzit la 200 de grade. Timul de gătire ar trebui să fie în jur de 12-15 minute.
Valori nutriționale
Sandvișuri calde la air fryer - mic dejun cu bacon și mozzarela
Valori per porție
Calorii
170
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
25
mg
8
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
415
IU
8
%
Calciu
 
91
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • mic dejun cu mamaliga rece si oua ochiuri pe farfurie alba
    Mămăligă rece cu ochiuri și bacon - rețetă pentru micul dejun
  • branza de casa fara cheag - Almette de casa
    Brânză de casă fără cheag - rețeta rapidă de brânză dulce "Almette de casă"
38 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x