Timp estimat pentru citit: 8 minute
Dragilor, v-am adus astăzi o rețetă delicioasă și rapidă pentru un mic dejun savuros: sandvișuri calde la air fryer cu bacon și mozzarella.
Este rețeta perfectă chiar și pentru diminețile grăbite când vreți un mic dejun copios, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție. Sandvișurile calde au tot ce trebuie: brânză moale, bacon crocant și legume acrișoare. Miros amețitor și sunt pline de arome, iar air fryer-ul ne ajută să obținem aceste rezultate în doar 15 minute!

Un sandviș complet, cu pâine prăjită, brânză, carne și legume este o alternativă foarte bună dacă vreți să mai variați meniul și să renunțați la obișnuitul porridge sau la pancakes-urile de dimineață.
Sandvișurile calde, făcute rapid, vă vor oferi sațietate și energie pentru multe ore, așa că nu exitați să le încercați!
Iar cea mai bună parte a acestei rețete este că este una dintre cele mai ușoare rețete la air fryer pe care le veți găsi vreodată! Chiar este o modalitate excelentă de a-ți începe dimineața.

Mergi direct la:
Ingrediente
Ingredientele pentru aceste sandvișuri calde la air fryer sunt uzuale, genul de ingrediente pe care le considerăm de bază pentru tartine și gustări.
Nici nu aveți nevoie de cantități exacte pentru acest mic dejun, important e să aveți felii de pâine, de brânză și de bacon pentru câte porții doriți să faceți.

Dacă doriți să vedeți cantitățile folosite de mine pentru 8 sandvișuri sau dacă doriți să tipăriți rețeta, o puteți face din caseta de la sfârșitul postării.
- pâine - este rețeta perfectă la care să folosiți pâinea mai veche, care nu se mai mănâncă. Puteți folosi orice fel de pâine de exemplu pâine Toast sau pâine de casă cu maia, de exemplu.
- unt - se topește și intră în pâine, aducând o aromă foarte plăcută.
- legume - roșii și ardei gras
- mozzarella - folosiți mozzarella gourmet, nu mozzarella fresca pentru a vă asigura că nu curge în friteuză. Puteți folosi de asemenea și un cașcaval maturat.
- bacon - sau șuncă de porc, de vită, etc.
- busuioc - aroma frunzelor proaspete de busuioc completează minunat restul ingredientelor din sandvișuri. Dacă aveți un ghiveci de busuioc pe pervaz, nu ezitați să îl folosiți.
Cum facem sandvișuri calde la air fryer - rețeta pas cu pas
Nu îți ia mai mult de 15 minute să pregătești această rețetă, așa că oricât de aglomerată ți-ar fi dimineața, sigur ai timp de un mic dejun gustos:

1. Tăiați feliile de pâine jumătăți sau bucăți înguste de 4-5 cm, astfel încât să puteți înfășura pe ele fâșiile de bacon

2. Ungeți fiecare felie de pâine cu un strat subțire de unt moale.

3. Puneți pe fiecare bucată de pâine câte o felie de mozzarella, apoi o fâșie de ardei gras și o felie de roșie.

4. Înfășurați apoi fâșiile de bacon în jurul pâinii.

5. Preîncălziți friteuza goală pentru 3 minute la 200 de grade, apoi așezați aici sandvișurile, cu grijă să nu vă ardeți.

6. Gătiți la 200 de grade pentru 7-8 minute, până când brânza se înmoaie și e ușor rumenită, iar baconul devine ușor crocant.
Sugestie: timpul de gătire poate fi ușor diferit în funcție de performanțele aparatului și de ingredientele folosite. Eu am gătit sandvișurile doar 7 minute. Dacă doriți baconul mai bine rumenit și mai crocant, prelungiți timpul cu 1-2 minute.
Ce puteți înlocui în rețetă
Dacă doriți să adaptați rețeta după gusturile voastre sau în funcție de ce aveți în frigider pe moment, iată câteva sugestii:
- brânza - dacă nu aveți mozzarella, alte opțiuni bune sunt: Cheddar, Gouda sau un cașcaval românesc maturat.
- pâine - puteți folosi și chifle sau pâinici tăiate în două pe grosime.
- carne - puteți folosi și alte mezeluri (șuncă presată, salam, cârnăciori sticks, etc) așezate direct peste mozzarella dacă nu sunt fâșii subțiri pe care să le înfășurați în jurul pâinii
- legume - mai puteți folosi: salată verde, ceapă verde, frunze de spanac baby, roșii uscate, felii de avocado sau guacamole.
Cum se păstrează
Cele mai gustoase sandvișuri sunt cele proaspăt gătite, servite cât sunt încă ușor călduțe.
Dacă nu s-au mâncat toate, puteți păstra sandvișurile deja făcute la frigider până la 3-5 zile învelite în folie de aluminiu sau folie de plastic.
De asemenea, puteți congela sandvișurile până la 2 luni. Când doriți să le mâncați, lăsați-le să se dezghețe lent, în frigider sau la temperatura camerei.
Sandvișurile se pot încălzi ușor în 2 minute la microunde sau 2-3 minute în air fryer.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Este important ca untul să fie moale pentru a unge feliile doar cu un strat foarte subțire, care să aducă puțină aromă. Nu vrem să facem acest mic dejun prea caloric, iar dacă untul e rece, veți folosi mai mult decât trebuie.
- E de preferat să cumpărați bacon sau șuncă gata feliată pentru că acasă nu veți reuși să le tăiați în felii atât de subțiri încât să le puteți înfășura în jurul feliilor de pâine.
- Puteți folosi și altă brânză în loc de mozzarella, dar alegeți un sortiment care știți că se topește frumos și nu curge în coșul friteuzei.
- Nu aglomerați friteuza! Sandvișurile trebuie așezate într-un singur strat în coșul air fryer-ului.
- Puteți găti sandvișurile și în cuptorul mare, preîncălzit la 200 de grade. Timul de gătire ar trebui să fie în jur de 12-15 minute.

Alte rețete ușoare la air fryer
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sandvișuri calde la air fryer - mic dejun cu bacon și mozzarela
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 felii de pâine
- 25 g unt moale
- 1 roșie
- 1 ardei gras
- 100 g mozzarella (sau cașcaval )
- 100 g bacon (sau șuncă)
- frunze proaspete de busuioc pentru servit (sau pătrunjel)
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați feliile de pâine jumătăți sau bucăți înguste de 4-5 cm, astfel încât să puteți înfășura pe ele fâșiile de bacon
- Ungeți fiecare felie de pâine cu un strat subțire de unt moale.
- Puneți pe fiecare bucată de pâine câte o felie de mozzarella, apoi o fâșie de ardei gras și o felie de roșie.
- Înfășurați apoi fâșiile de bacon în jurul pâinii.
- Preîncălziți friteuza goală pentru 3 minute la 200 de grade, apoi așezați aici sandvișurile, cu grijă să nu vă ardeți.
- Gătiți la 200 de grade pentru 7-8 minute, până când brânza se înmoaie și e ușor rumenită, iar baconul devine ușor crocant.
Bine de știut:
- Este important ca untul să fie moale pentru a unge feliile doar cu un strat foarte subțire, care să aducă puțină aromă. Nu vrem să facem acest mic dejun prea caloric, iar dacă untul e rece, veți folosi mai mult decât trebuie.
- E de preferat să cumpărați bacon sau șuncă gata feliată pentru că acasă nu veți reuși să le tăiați în felii atât de subțiri încât să le puteți înfășura în jurul feliilor de pâine.
- Puteți folosi și altă brânză în loc de mozzarella, dar alegeți un sortiment care știți că se topește frumos și nu curge în coșul friteuzei.
- Nu aglomerați friteuza! Sandvișurile trebuie așezate într-un singur strat în coșul air fryer-ului.
- Puteți găti sandvișurile și în cuptorul mare, preîncălzit la 200 de grade. Timul de gătire ar trebui să fie în jur de 12-15 minute.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu