Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei

Publicat la 19 septembrie 2024 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

33 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Când vine toamna și piețele sunt pline de legume, e momentul perfect să pregătiți acești ardei kapia la borcan în suc propriu. Rețeta este simplă, fără oțet, zahăr sau ulei, așa că păstrează toată aroma și dulceața naturală a ardeilor. Este metoda mea preferată pentru că ardeii rămân fragezi și își păstrează gustul aproape intact pentru luni de zile!

ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna

Dacă sunteți ca mine și vă place să pregătiți cămara pentru iarnă cu conserve de legume pregătite simplu și natural , atunci câteva borcane cu ardei copți nu trebuie să vă lipsească de pe rafturi!

Nu conțin decât ardei kapia și opțional, rondele de usturoi și boabe de piper. Fără oțet, sare, zahăr sau ulei, doar ardei și sucul lor propriu - natural și sănătos. Acești ardei kapia conservați în suc propriu sunt perfecți ca garnitură la fripturi, în salate, mâncăruri diverse, chiar și la paste și, cel mai important, se păstrează foarte bine în cămară. Haideți să vă povestesc cum se fac!

Iar pentru alte rețete de conserve pentru iarnă, vezi și rețeta mea de gogoșari în oțet!

ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru ardei kapia conservați
  • Cum facem ardei kapia la borcan pentru iarnă - rețeta video
  • Mod de preparare ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta detaliată pas cu pas
  • Cum să folosești ardeii kapia în mâncăruri de iarnă
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi pentru o conservare reușită
  • Întrebări frecvente
  • Alte conserve care să nu lipsească din cămară
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru ardei kapia conservați

În principiu, pentru această conservă simplă nu avem nevoie decât de un singur ingredient: ardei kapia. Usturoiul și piperul sunt opționale și le puteți omite. Mie îmi place ca atunci când desfac borcanul, ardeii kapia copți să fie plăcut aromatizați.

ardei kapia

Pentru 4 borcane de 400 grame, eu am folosit:

  • 2,5 kg ardei kapia (cântăriți înainte de curățare) - alegeți ardei bine copți și proaspeți, pentru a obține un gust intens. Rețeta iese foarte bine și cu alte tipuri de ardei sau cu gogoșari.
  • 4 căței de usturoi - feliați subțire, câte unul în fiecare borcan pentru un plus de aromă.
  • 4 lingurițe boabe de piper - pentru un pic de aromă picantă

Important: aveți nevoie de borcane și capace curate și sterilizate – sterilizarea este esențială pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și pentru a asigura o păstrare pe termen lung. Pe canalul meu de YouTube găsiți un videoclip de 3 minute  în care am explicat cum se face corect sterilizarea în cuptor.

Cum facem ardei kapia la borcan pentru iarnă - rețeta video

Dacă preferați tutorialele video, unde puteți avea parte de o mulțime de detalii despre modul de preparare, găsiți rețeta de ardei copți la borcan și pe canalul meu de YouTube.

Dacă vă sunt de folos detaliile video, nu uitați să vă abonați la canal și la notificări ca să fiți anunțați atunci când apare o rețetă nouă!

Mod de preparare ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta detaliată pas cu pas

ardei kapia copti pe grill

1. Pregătiți ardeii: Spălați bine ardeii kapia sub jet de apă rece, apoi uscați-i cu un prosop curat. Coaceți-i pe grătar sau pe un grill, până când pielița se înnegrește ușor și începe să se desprindă.

ardei copti in tava airfryer

2. Coacere la air fryer: Alternativ, puteți coace ardeii în friteuza cu aer cald, la 200 de grade pentru aprox. 20 de minute. La jumătatea timpului trebuie întorși pe partea cealaltă.

ardei copti la racit cu sare

3. După coacere, puneți ardeii într-un bol și presărați-i cu puțină sare grunjoasă (ajută la decojire mai ușoară). Acoperiți-i cu un capac sau cu o folie alimentară pentru aproximativ 15 minute. Aburul creat va ajuta la curățarea pieliței.

cum se decojesc ardeii copți

4. Cum se decojesc ardeii copți: Lucrați tot timpul deasupra unei site în care să se scurgă tot sucul lăsat de ardei. Avem nevoie să colectăm fiecare picătură. Îndepărtați pielița, cotorul și semințele. Umezindu-vă degetele de câte ori este nevoie, dar în niciun caz nu clătiți ardeii cu apă!

umplere borcane cu ardei kapia copti pentru iarna

5. Puneți ardeii în borcane: Așezați ardeii curățați în borcanele sterilizate, împăturindu-i dacă este nevoie, pentru a ocupa cât mai bine spațiul. Presați ușor pentru a elimina aerul dintre bucățile de ardei. Dacă folosiți usturoi și piper, puneți-le în straturi, printre ardei.

colectare suc propriu de la ardei copți

6. Sucul propriu al ardeilor: Strecurați sucul colectat de la ardei printr-o sită fină și îl distribuiți egal în toate borcanele.

borcane cu ardei kapia copti sterilizate la bain marie

7. Sterilizare: Închideți bine borcanele cu capacele. Așezați borcanele într-o oală mare, pe fundul căreia ați pus un prosop. Adăugați apă până aproape de gâtul borcanelor și sterilizați-le la foc mic timp de 30 de minute, din momentul în care apa începe să fiarbă.

borcan de ardei copti cu eticheta pentru depozitat in camara

8. Răcire și depozitare: După sterilizare, scoateți borcanele din apă și lăsați-le să se răcească încet, acoperite cu o pătură groasă. După răcire, verificați să fie bine sigilate, etichetați-le și depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat.

Cum să folosești ardeii kapia în mâncăruri de iarnă

Acești ardei kapia conservați sunt delicioși drept garnitură alături de orice fel principal de mâncare, fie că vorbim despre fripturi sau preparate de post. Puteți să-i folosiți și în salate sau să-i serviți alături de brânzeturi, pe o felie de pâine prăjită.

Îi puteți integra în paste vegane numai bune de întins pe pâine, în supe creme sau pot fi ingredientul vedetă care să aducă gust și savoare în diverse mâncăruri. Vă las mai jos câteva idei:

  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Tocăniță de cartofi cu ardei copți
    Tocăniță de cartofi cu ardei copți
  • Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
  • tocanita de ardei copti
    Tocăniță de ardei copţi cu sos de roșii și usturoi - Aroma verii în farfurie

Cum se păstrează

Borcanele cu ardei kapia în suc propriu se păstrează bine într-un loc răcoros și întunecat pentru până la 1 an. Odată deschis, borcanul trebuie păstrat la frigider și consumat în maxim 7 zile.

Sfaturi pentru o conservare reușită

  • Nu grăbiți coacerea ardeilor. Coaceți-i bine, până când pielița se desprinde ușor. Asta vă va ușura mult munca la curățat și va asigura o aromă plăcută și inconfundabilă.
  • Nu eliminați tot sucul ardeilor în timpul coacerii. Acesta este baza lichidului în borcan, așa că asigurați-vă că-l colectați atent.
  • Sterilizarea borcanelor și a capacelor este esențială pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Spălați borcanele bine și sterilizați-leînainte de a le umple!
  • Dacă un borcan nu s-a sigilat bine, consumați-l în scurt timp.

Întrebări frecvente

Pot folosi și alte tipuri de ardei?

Da, puteți folosi și ardei grași, dar ardeii kapia au o dulceață aparte care se potrivește perfect acestei rețete.

Pot să adaug apă în borcane?

În mod ideal, nu. Ardeii kapia ar trebui să lase suficient suc propriu. Adăugați apă doar dacă este absolut necesar.

De ce ardeii mei nu lasă suficient suc?

Asigurați-vă că folosiți ardei proaspeți, bine copți și suculenți. Ardeii necopți sau uscați vor lăsa mai puțin lichid.

Pot adăuga și alte condimente în borcane?

Da, dar este important să folosiți condimente care se păstrează bine pe termen lung și care nu alterează gustul sau textura ardeilor în timpul procesului de conservare. Puteți adăuga: foi de dafin, boabe de muștar sau coriandru, chimen, oregano sau cimbru uscat.

Alte conserve care să nu lipsească din cămară

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • borcane cu tocana de ardei in sos de rosii
    Tocană de ardei în sos de roșii la borcan - rețeta pentru iarnă
  • gogosari in sos de mustar cu miere
    Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
  • Pasta de ardei kapia
    Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna

Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei

Ardei kapia la borcan în suc propriu, fără oțet, zahăr sau ulei - o rețetă simplă și naturală pentru conservarea ardeilor copți pentru iarnă.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
sterilizare: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane de 400 grame
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie grill
tigaie grill
sau
airfryer

Ingrediente
 

  • 2,5 kg ardei kapia (cântăriți înainte de curățare)
  • 4 căței de usturoi
  • 4 lingurițe boabe de piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiți ardeii: Spălați bine ardeii kapia sub jet de apă rece, apoi uscați-i cu un prosop curat. Coaceți-i pe grătar sau pe un grill, până când pielița se înnegrește ușor și începe să se desprindă.
    ardei kapia copti pe grill
  • Coacere la air fryer: Alternativ, puteți coace ardeii în friteuza cu aer cald, la 200 de grade pentru aprox. 20 de minute. La jumătatea timpului trebuie întorși pe partea cealaltă.
    ardei copti in tava airfryer
  • După coacere, puneți ardeii într-un bol și presărați-i cu puțină sare grunjoasă (ajută la decojire mai ușoară). Acoperiți-i cu un capac sau cu o folie alimentară pentru aproximativ 15 minute. Aburul creat va ajuta la curățarea pieliței.
    ardei copti la racit cu sare
  • Cum se decojesc ardeii copți: Lucrați tot timpul deasupra unei site în care să se scurgă tot sucul lăsat de ardei. Avem nevoie să colectăm fiecare picătură. Îndepărtați pielița, cotorul și semințele. Umezindu-vă degetele de câte ori este nevoie, dar în niciun caz nu clătiți ardeii cu apă!
    cum se decojesc ardeii copți
  • Puneți ardeii în borcane: Așezați ardeii curățați în borcanele sterilizate, împăturindu-i dacă este nevoie, pentru a ocupa cât mai bine spațiul. Presați ușor pentru a elimina aerul dintre bucățile de ardei. Dacă doriți, îi puteți tăia fâșii în prealabil.
    umplere borcane cu ardei kapia copti pentru iarna
  • Sucul propriu al ardeilor: Strecurați sucul colectat de la ardei printr-o sită fină și îl distribuiți egal în toate borcanele.
    colectare suc propriu de la ardei copți
  • Sterilizare: Închideți bine borcanele cu capacele. Așezați borcanele într-o oală mare, pe fundul căreia ați pus un prosop. Adăugați apă până aproape de gâtul borcanelor și sterilizați-le la foc mic timp de 30 de minute, din momentul în care apa începe să fiarbă.
    borcane cu ardei kapia copti sterilizate la bain marie
  • Răcire și depozitare: După sterilizare, scoateți borcanele din apă și lăsați-le să se răcească încet, acoperite cu o pătură groasă. După răcire, verificați să fie bine sigilate, etichetați-le și depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat.
    borcan de ardei copti cu eticheta pentru depozitat in camara

Bine de știut:

  • Nu grăbiți coacerea ardeilor. Coaceți-i bine, până când pielița se desprinde ușor. Asta vă va ușura mult munca la curățat și va asigura o aromă plăcută și inconfundabilă.
  • Nu eliminați tot sucul ardeilor în timpul coacerii. Acesta este baza lichidului în borcan, așa că asigurați-vă că-l colectați atent.
  • Sterilizarea borcanelor și a capacelor este esențială pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Spălați borcanele bine și sterilizați-leînainte de a le umple!
  • Dacă un borcan nu s-a sigilat bine, consumați-l în scurt timp.
Valori nutriționale
Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
Valori per porție
Calorii
164
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
38
g
13
%
Fibre
 
13
g
54
%
Zahăr
 
26
g
29
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
19569
IU
391
%
Calciu
 
46
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
33 shares

Comentarii

  1. Sanda a zis

    septembrie 21, 2024 at 10:18 am

    5 stars
    Foarte interesanta reteta. Am pus si eu 5 borcane un deja l-am desfacut de curiozitate si e grozav. Dulce si ardeii nu s-au inmuiat.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 24, 2024 at 7:25 am

      Mă bucur foarte mult că v-a plăcut rețeta! Să vă fie de bine!

      Răspunde
5 from 1 vote

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x