• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 27 nov. 2024 · Publicată: 25 ian. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
895 shares
Mergi la rețetă

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie și fructe, un desert rapid și elegant, foarte potrivit pentru orice sărbătoare de familie.

Rămăsesem datoare cu reţeta asta de prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale pe care am avut-o în meniul nostru de sărbători . E o prăjitură uşoară şi răcoritoare datorită pişcoturilor aerate şi fructelor tropicale din compot care îi dau o notă foarte fresh, exact ceea ce avem nevoie să simţim după o masă îmbelşugată.

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Ca manoperă, prăjitura asta se face tare repede, ca de altfel orice prăjitură cu pişcoturi de şampanie, la care practic ai blatul gata făcut. Dar dacă vrei totuşi să o umpli cu o cremă fină şi delicioasă de ciocolată, ai de aşteptat vreo 4 ore pâna când aceasta se răceşte la frigider.

V-am spus asta din capul locului ca să ştiţi cum stă treaba. Cel mai bine ar fi să faceţi crema cu o seară înainte şi să o lăsaţi peste noapte la frigider. Timpul de aşteptare merită din plin, pentru că a doua zi veţi avea o cremă fabuloasă. Amintiţi-vă că lucrurile bune nu se fac cu una, cu două şi înarmaţi-vă cu puţintică răbdare 🙂

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Mod de preparare prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie și fructe, un desert rapid și elegant, foarte potrivit pentru orice sărbătoare de familie.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o formă mică de chec

  • 24 fursecuri de şampanie
  • 600 ml smântână pentru frişcă (30-35%grăsime)
  • 2-3 linguriţe de rom sau coniac
  • 180 g ciocolată neagră
  • 150 g brânză ricotta
  • 40 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 1 cutie de compot de fructe tropicale
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mărunţim ciocolata cu un cuţit.
  • Punem 400 ml de smântână pentru frişcă la încălzit şi când începe să fiarbă stingem focul şi turnăm ciocolata mărunţită.
  • Lăsăm ciocolata timp de 10 minute să se topească, apoi amestecăm cu un tel de mână să omogenizăm compoziţia.
  • Dăm crema de ciocolată la rece pentru cel puţin 6 ore. Ideal ar fi să o faceţi de seara şi să o lăsaţi peste noapte la frigider.
  • A doua zi adăugăm romul sau coniacul şi mixăm crema de ciocolată timp de 4-5 minute până obţinem o cremă fină şi mătăsoasă.
  • Batem restul de smântână (200 g) cu zahărul vanilat şi o transformăm în frişcă.
  • Amestecăm frişca cu ricotta şi 1 linguriţă de extract de vanilie. Dacă o vreţi mai dulce, acum e momentul să mai puneţi puţin zahăr.
  • Adăugăm în crema de ricotta şi 2-3 linguri de fructe din compot scurse bine de lichid şi tăiate mărunt.
  • Tapetăm o formă mică de chec cu folie alimentară sau cu hârtie de copt ca să putem răsturna uşor prăjitura.
  • Scurgem fructele din compot, iar în lichidul rămas adăugăm o linguriţă de extract de vanilie.
  • Trecem 6 fursecuri timp de o secundă (nu mai mult!!) prin compot, apoi le aşezăm pe fundul formei de chec.
  • Peste stratul de fursecuri punem jumătate din crema de ciocolată, apoi încă un strat de fursecuri trecute prin compot.
  • Dăm deoparte 2-3 linguri de cremă ricotta, iar restul o punem peste pişcoturi.
  • Continuăm cu un alt strat de pişcoturi, din nou ciocolată şi din nou pişcoturi.
  • Lăsăm prăjitura la rece minim o oră (ideal ar fi 2-3 ore), apoi o răsturnăm pe un platou potrivit.
  • Întindem peste pişcoturile de deasupra crema ricotta păstrată deoparte, iar peste cremă punem fructele din compot.
  • Înainte de servire, decorăm prăjitura cu frunze proaspete de mentă.
Nutrition Facts
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale
Amount per Serving
Calorii
552
% Daily Value*
Grăsimi
 
41
g
63
%
Colesterol
 
185
mg
62
%
Carbohidrați
 
41
g
14
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Poftă bună la prăjitura cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
895 shares

Comentarii

  1. Ela a zis

    septembrie 04, 2020 at 6:01 am

    5 stars
    Retetele tale sunt simple, dar pline de rafinament si pt toate buzunarele. Iti apreciez creativitatea si modul tau sanatos de a gati!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2020 at 6:47 am

      Dragă Ela, mulțumesc din suflet!

      Răspunde
  2. Antonia a zis

    martie 24, 2018 at 11:11 am

    Prajitura aceasta am facut-o eu aseara dar in forma de tort si am pus fructe si intre straturi, azi am taiat si e ff buna, baiatul meu m-a rugat sa ii fac si la ziua lui! Deci nota 10, multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2018 at 2:05 pm

      Ma bucur mult ca v-a placut si mai ales baiatului. Sa o ceara si e ziua lui asta chiar e ceva! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.