• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Rețete cu carne

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 13 sept. 2025 · Publicată: 24 ian. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
1836 shares

Oare v-am spus vreodată ce bine e să ai câteva clătite ascunse în congelator? Nu mai ştiu dacă v-am spus, dar dacă nu, o fac acum, povestindu-vă despre reţeta asta grozavă de clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval.

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Clătitele congelate se păstrează perfect şi sunt soluţia ideală pentru atunci când vrei ceva bun dar nu ai chef să faci mâncăruri complicate sau când vii târziu de la serviciu şi nu ai nimic pregătit pentru cină.  Ei bine, atunci scoţi pacheţelul cu clătite şi le laşi vreo 10-15 minute desfăcute la temperatura camerei. Se decongelează foarte repede, veţi vedea!

Mod de preparare clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Cât timp se decongelează clătitele, poţi prepara o umplutură cu ceea ce găseşti prin frigider. În cazul reţetei de azi, la mine a fost nişte şunculiţă de curcan, caşcaval şi câteva ciuperci pe care le-am sotat rapid în tigaie cu puţin unt şi usturoi. M-am gândit că toate astea ar merge bine cu frunze de ceapă verde şi cu roşii cherry tăiate şi ele cubuleţe mici.

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Cu toate astea amestecate am umplut 4 clătite, le-am pliat în sferturi după cum vedeţi în poze şi le-am pus în tigaie să se încălzească bine pe ambele părţi. Cred că a durat totul maxim jumătate de oră până când ne-am putut aşeza la masă. De cât de gustoase au fost, cred că n-are rost să vă mai spun! Soţul meu a zis mai în glumă, mai în serios, că sunt mai bune decât "o shaorma cu de toate" 😀

Cantităţi mă gândesc că nu are rost să vă dau la reţeta asta. Vă orientaţi voi din priviri cam câtă umplutură încape în 4 clătite sau câte aveţi nevoie să faceţi. Şi-apoi nu e o nenorocire dacă scăpaţi mai multă şuncă sau mai mult caşcaval. Ba poate mai îmbogăţiţi reţeta şi cu altceva, de exemplu cred că ar fi mers şi 2-3 linguri de smântână care să lege umplutura, ar fi mers şi nişte boabe de porumb...adaptaţi la ce aveţi şi o să fie foarte bine.

Dacă v-am convins şi vreţi să congelaţi şi voi câteva clătite pentru zile dificile, două sfaturi v-aş da din experienţa mea:

  1. Pentru că nu ştiţi ce idee de folosire vă vine, aveţi în vedere atunci când faceţi clătitele să lăsaţi compoziţia "neutră", adică nu puneţi nici zahăr, nici vanilie, piper, mărar sau altceva specific. În acest fel le veţi putea umple şi cu gem sau brânză dulce şi stafide, dar şi cu umpluturi sărate.
  2. Puneţi în pachete clătite după numărul de persoane care estimaţi că pot fi la masă. Dacă de exemplu în familia voastră sunt 4 persoane, faceţi pachete cu 4, 8 sau 12 clătite. Orientativ vă spun, că la reţeta de azi eu am considerat câte 2 clătite/porţie.

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

În caz de nevoie, vedeţi aici cum se fac clătitele - reţeta de bază, iar ca inspiraţie vă las mai jos 3 reţete cu clătite sărate, să aveţi de unde alege:

  1. clătite cu brânză şi somon afumat
  2. clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
  3. clătite cu carne tocată şi ciuperci la cuptor

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Poftă bună la clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
1836 shares

Comentarii

  1. Theona a zis

    februarie 02, 2018 at 4:46 pm

    O sa congelez si eu cateva clatite sa vad cum se mentin. Mereu imi trimite soacra mea prea multe si nu le putem manca. Mi-ai dat o idee buna sa le salvez pentru alta data.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 03, 2018 at 9:17 am

      Ce norocoasa esti sa primesti clatitele gata facute! 🙂

      Răspunde
  2. Eva a zis

    ianuarie 26, 2018 at 10:54 am

    O idee minunata !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 28, 2018 at 8:50 am

      Ma bucur ca iti place. Sa vezi ce bune sunt! 🙂

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.